zondag 9 juni 2024

Is de Stripman een superman ?


Ik wist niet
dat er zoveel PVV-stemmers onder mijn lezers waren ! Ik had ook niet verwacht dat die ultrarechtse rakkers zo goed naar mij zouden luisteren. Maar ik moet concluderen dat mijn oproep, van vorige week, aan dat deel van de kiezers, veel gehoor heeft gekregen. Ik vroeg de tegenstanders van Europese samenwerking om niet te gaan stemmen, bij de verkiezingen van afgelopen donderdag. En... van de PVV-aanhang is meer dan 50% thuisgebleven !

Een geweldig succes, dus. De aanhangers van het, nog extremere, FvD hebben zelfs bijna allemaal verstek laten gaan. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat niet verwacht had. Dat ik, de eenvoudige Stripman, die doorgaans zo onopvallend en stilletjes door het leven gaat, zo'n invloed had. Wie had dat verwacht ?

Het zal een onvermoede superkracht zijn, waar ik zeker, in de toekomst, vaker gebruik van zal maken. Het past ook wel in de traditie van Striphelden, zoals Superman en Spiderman. Ja, kinderen, jullie kennen die uit films, maar het waren oorspronkelijk stripfiguren. En het waren ook onopvallende ventjes, die pas hun ware aard toonden als de wereld gered moest worden.

Ik moet zeggen het voelt prettig aan, dat ik, met een paar rake woorden, het rechtse gevaar heb weten in te tomen. We moeten het, natuurlijk, niet aan de grote klok hangen en ik moet niet naast mijn schoenen gaan lopen. Ik ga nu dus weer stilletjes mijn eenvoudige weg. Maar wees gerust, als de nood aan de man komt kunnen jullie op me rekenen.

Ondertussen gaat het leven gewoon verder. Ons balkonnetje wemelt van de vogels. Dat is tamelijk normaal, in deze tijd van het jaar. Veel vogels hebben jongen en die moeten allemaal eten. Dus de pinda's, de vogelpindakaas en de zonnebloempitten zijn bijna niet aan te slepen.

Ik probeer het zo te organiseren dat de grote vogels, één keer per dag, hun slag kunnen slaan, door op een vast moment de pindakaas bij te vullen en zwarte zonnebloempitten te strooien. De kauwtjes, eksters en houtduiven weten precies wanneer het hun beurt is en ze laten daarna, voor een groot deel van de dag, het balkon over aan de kleinere vogeltjes.

Daarbij voeren de koolmezen momenteel de boventoon. Er zitten er soms wel 6 of 7 tegelijk op het balkon. Er komen ook pimpelmezen, maar daarvan heb ik dit jaar nog geen enkele jonge vogel gezien. Daarnaast hebben we regelmatig boomklevers en grote bonte spechten te gast en de laatste tijd ook, af en toe, een spreeuw en een paar huismussen.

Je verwacht misschien dat die mussen en spreeuwen heel gewoon zijn. Ze horen immers bij de meest voorkomende soorten in ons land, vooral in dorpen en steden. Maar wij zien ze niet zo vaak. Wij hebben meer de bosbewoners, vanwege het park aan de overkant. Merels en roodborstjes, bijvoorbeeld, en zo nu en dan een holenduifje.

Naast al dit vogelgeluk had ik, afgelopen week, ook weer een kleine ergernis te verwerken. Ik had een paar setjes snaren besteld en een beugel, om een van mijn gitaren aan de muur te kunnen hangen. Bij elkaar niet groter dan een half pak melk, maar het kwam natuurlijk aan in een enorme doos.

Dat was al gek, maar het werd echt vervelend toen bleek dat er een pakje snaren te weinig in de doos zat. Mijn snarenleverancier heeft een klantenservice, die alleen telefonisch en in kantooruren bereikbaar is, dus moest ik de volgende ochtend opbellen en wachten. Heel lang wachten en telkens weer de ingesproken boodschap beluisteren, dat alle medewerkers bezet waren.

Tussendoor werd me de mogelijkheid geboden om mijn probleem aan een sprekende computer voor te leggen, maar daar heb ik slechte ervaringen mee. Dus wachtte ik nog maar wat langer en nog wat langer. Na een kwartier begon ik te twijfelen. Al dat wachten voor een artikel van maar 7 euro 50...

Zou ik later nog eens bellen ? Maar ja, ik had nu al zo lang gewacht de kans was groot dat ik de volgende keer, weer opnieuw, tijden in de wacht zat. Dus wachtte ik nog maar wat. En nog een beetje. En dan eindelijk, na 25 minuten, kon ik mijn klacht kwijt. In nauwelijks 2 minuten was het geregeld. Ik kreeg de snaren nogmaals toegezonden.

Misschien moet ik eens proberen om voor dit soort situaties ook een superkracht te ontwikkelen. Eentje waardoor wachtrijen, als sneeuw voor de zon, verdwijnen. Of zo.

Ps: De vergeten snaren kwamen weer verpakt in een grote doos. Daar moeten ze toch eens iets aan doen. Ik bestel ze ook wel eens bij een andere webwinkel en dan komen ze gewoon in een envelopje. 

 

 
De Strip is gemaakt door de Stripman zelf. Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 en deel 4 van dit verhaal.
 
Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4 - deel 5 - deel 6 - deel 7 - deel 8 - deel 9 - deel 10 - deel 11 en deel 12 van het vorige verhaal.
 
Klik op de tekening voor een grotere weergave. 
 

5 opmerkingen:

martin zei

Niet doorvertellen mijn mijn persoonlijke supermaninfluisteraar heeft me een methode doorgegeven om de grote-dozen-misstand te lijf te gaan. Je kan heel slim bij die van de enveloppen inkopen doen en de dozenman negeren. Daar zullen ze niet van terug hebben. Als je in ruil mij dan een tip kan geven hoe de partij van mijn keuze ook een zetel haalt (het is nu al 2x mis gegaan), dan staan we weer quitte.

Jan de Stripman zei

@martin - Dat van die dozen- en enveloppenman is wel een goed idee. Alleen heeft de enveloppen man niet alle spulletjes die de dozenman in zijn assortiment heeft. Daar zal de kern van het probleem ook wel liggen. De dozenman verkoopt ook heel grote dingen, zoals contrabassen, tuba's en piano's. Naar zijn idee is zo'n doos, die ik heel groot vindt, waarschijnlijk een piepklein doosje...

Dat van die partij daar werk ik nog aan. De club van mijn keuze is maar net aan op 1 zetel blijven steken...

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Heb je ook Vlaamse lezers? Vandaag verkiezingen in België en Vlaams Belang lijkt een heel grote zege te gaan behalen. Als iemand dat nog kan stoppen, ben jij het wel!

Jan de Stripman zei

@zelfstandig journalist - Ik zag er een glimp van op TV. Ik begrijp nu waarom je het land gaat ontvluchten.

De werkelijke superkracht is misschien de democratie zelf. Ultrarechtse mensen hebben dar minder vertrouwen in en zullen daarom misschien minder zin hebben om te gaan stemmen.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Vlamingen lijken je blog toch te hebben gelezen. Alhoewel het met De Wever ook niet vooruit al gaan, vrees ik.