dinsdag 15 maart 2011

Je schrikt je soms rot op internet !Strip gemaakt door  de Geheimzinnige Hulpman
Mijn oude Stripblog heb ik inmiddels van het VK-blog verwijderd. Voor mijn pied à terre aldaar, Stripman's Achterdeurtje, heb ik het voormalige blog van Odilon de Naaktkat omgebouwd. Maar mijn Stripman-account is ook nog actief. Dat moet ik gebruiken als ik, bijvoorbeeld, de online krant wil lezen.

Als ik reageer op ander VK-blogs is het wel zaak goed op te letten hoe ik ingelogged ben. Bij het ene account verschijnt mijn bekende Stripman-hoofd, maar bij het andere het anonieme, eigenlijk ook redelijk bekende, grijze poppetje. Via mijn portretje kun je doorklikken naar het Achterdeurtje, maar als je dat probeert bij het anonieme mannetje kom je nergens.

Om aan die verwarring een eind te maken besloot ik gisteren bij mijn oorspronkelijke Stripman-account toch maar weer een blog aan te maken. Gewoon met de mededeling dat ik nu hier, op blogspot, zit . Dan staat, hoe ik ook inlog, tenminste mijn eigen portretje er bij en kan iedereen die dat wil me weer terugvinden.

Toen het nieuwe blog klaar was klikte ik op de link naar dit blogspot-blog en schrok me bijna een ongeluk. Op het scherm verscheen een foeilelijke site met bewegende plaatjes en foto's en de tekst: 'Biblecollege online'.

Jezus Christus ! Wat was hier mis gegaan ? Was mijn blog gekaapt door fanatieke Christenen ? Was ik buiten mijn wil gekerstend ? De paniek sloeg een moment toe. Had een club geloofsfanaten echt de moeite genomen om mijn eigen, lieve, kleine blogje, te stelen en om te bouwen tot een religieuze propaganda-site ? En wat kon ik er dan aan doen...?

Toen keek ik eens goed naar het webadres dat bovenin het scherm stond. In plaats van stripmanprikbord.blogspot.com stond er: blogpsot.com ! Ik had bij het maken van de link een typefout gemaakt.

Ik haalde de naam van mijn blog weg en verving die door www. Hetzelfde resultaat. Even testen met de naam van een bevriende blogspot-blogger en ja, hoor ! Eigenlijk behoorlijk slim, zeker voor fanatieke Christenen ! Iedereen die dezelfde tikfout maakt als ik, bij het linken naar welk blogspot-blog dan ook, komt op hun website terecht.

Opgelucht haalde ik adem. Nu eens kijken wat er bij ander tikfouten gebeurt. Bolgspot.com leidt naar de site van een enquêtebureau. Die blijken net vandaag hun 6e verjaardag te vieren en bieden me prompt een cadeau aan. Ja, leuk, maar nee, bedankt.

En zo kun je nog wel een tijdje doorgaan. Blospot.com en blogsopt.com, bijvoorbeeld, leiden naar een niet erg mooi opgetuigde zoekmachine. Zou dat bij andere blogplatforms ook zo zijn ?

Wordpress heeft over dit probleem nagedacht, lijkt het. Type wordperss.com in en je komt gewoon op de homepage van wordpress terecht. Maar als je het verandert in wordpres, met een s minder, of wrodpress, dan verschijnt er een sexsite. En dat gebeurt dus ook als je de naam van je blog in het adres zet.

Nog eentje proberen: vkbolg.nl. Nee, foutmelding. Niemand is op het idee gekomen om dat domein te kapen en er een religieuze- en/of pornosite van te maken. Net zomin als vk-blog.nl. Maar vkblog.com is nog te koop, dus daar liggen nog mogelijkheden.

Het is af en toe flink schrikken als je een typefoutje in zo'n webadres maakt. Maar de lezers zijn nu gewaarschuwd. En ik ga in het vervolg extra opletten bij het maken van links. Die Christelijke grapjassen zullen door mijn tikfouten niet nog meer bezoek krijgen !

PS: Dat ik in dit verhaal geen links heb aangebracht begrijp je misschien...


De Strip: Dit deel van het Stripmannen-vervolgverhaal is weer gemaakt door de Geheimzinnige Hulpman. Kijk hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4 - deel 5 - deel 6 en deel 7 van deze episode. Lees ook de vorige hoofdstukken De Wind - Snuf de Hond - Muzikale Droom - Theo en Francien - Motorfietsen en Sportwagens - De Klaveet - Hot City - wordt vervolgd...

Klik op de strip voor een grotere weergave... 
18 opmerkingen:

martin zei

Het geeft ook goed aan hoe minimaal het VK-bolg eigenlijk is. Geen seks, fanaten of bedrijven die als aasgieren op typefouten wachten en je telt niet echt mee.

Antoinette Duijsters zei

Stripman, gewoon kopiëren en plakken, geen fouten meer.

de Stripman zei

@martin - Dat is altijd een (schrale) troost, als iets gestolen of gekaapt is weet in ieder geval dat het de moeite waard was...;o)

@antoinette - Dat doe ik meestal. Maar soms denk je even snel iets in te typen...

Anoniem zei

Linke soep!

Anoniem zei

:-))
wat een gedoe allemaal!
eigenlijk was ik alleen op zoek naar inspiratie voor mijn twitterachtergrond. kon me herinneren dat jij een fraai patroon als achtergrond had gemaakt...

M-D

de Stripman zei

@aad - Reken maar...

@M-D - Ja, een helemaal zelf getekend patroon, zonder sex of religie...;o)

Cor zei

ik ben er nog steeds met mijn duivenkop

lebonton zei

god's wegen zijn ondoorgrondelijk.

Hanneke in Hanoi zei

.........en god straft onmiddellijk!

de Stripman zei

@cor - En gelukkig maar !

@lebonton - En zijn volgelingen zijn linkmiegels...;o)

@Hanneke - Daar heb ik ooit een stripje over gemaakt. Dat was wel toepasselijk geweest, als ik er aan gedacht had...;o)

Anoniem zei

Beus vindt het grappig.

Margreet zei

Ik als christen kreeg een lichte paniekaanval van die site! Ik beleef het toch iets anders dan het daar geschetste doem-scenario.
Enuh...niet elke volgeling is een linkmiegel ;-).

de Stripman zei

@beus - Leedvermaak, hè...

de Stripman zei

@margreet - Sorry, je hebt gelijk. Met linkmiegels doe ik veel aardige Christenen te kort. Maar griezelig is het wel, hè. Moet jij ook oppassen met het aanmaken van linkjes. Geen letters omdraaien...;o)

Bart zei

Nee, die deinzen nergens voor terug, Jan, die christen-bloggers, haha!
Volgens mij staat trouwens nergens in de bijbel dat je zomaar blogs mag aanmaken, dus hoe durven ze! ;-o))

de Stripman zei

@bart - Het eigenlijk al behoorlijk gewaagd dat ze zich op internet begeven...

Ron zei

Ook op het web zijn er dus vele wegen die naar Rome leiden... En ook naar Gomorra. ;-)

de Stripman zei

@ron - Het schijnt dat die 2 plaatsen vlak naast elkaar liggen...;o)

Maar het zou me niets verbazen als deze Christenen een grote hekel aan de Roomse kerk hebben...