zondag 20 maart 2011

De Geheimzinnige Hulpman begint een eigen website !Wat ? Is er onenigheid tussen de Stripmannen ? Kunnen ze niet meer door één deur ? Is de Geheimzinnige Hulpman boos weggelopen ?

Nee, hoor, beste lezers, geen paniek. Het tegendeel is eerder het geval. Ondergetekende, de Stripman, zat er zo mee in zijn maag dat, door het opheffen van het oude Stripblog, alle prachtige vervolgverhalen die de Geheimzinnige Hulpman in de afgelopen 5 jaar had bijgedragen ook zouden verdwijnen, dat hij een extra tabblad aan zijn nieuwe blog heeft toegevoegd om die verhalen opnieuw te plaatsen.

Oplettende lezers zullen het misschien al hebben gezien, bovenaan Stripman's Prikbord. Het maken van honderden links, met bijbehorende plaatjes, bleek echter nogal een opgave. De verhalen moesten eerst opgeslagen worden in aparte webalbums.

Maar daarna was het een heel gepuzzel om zo door te linken naar een webalbum, dat de lezer alleen bij het gewenste verhaal uitkwam en niet direct toegang had tot het hele plaatjes-archief van Stripman's Prikbord. En ook het formaat waarin de strips te zien waren, was niet echt fraai.

Toen de Geheimzinnige Hulpman mijn gestumper en geploeter met zijn strips zag bood hij, behulpzaam als altijd, aan om een aparte website op te richten. Dan zouden er op het nieuwe tabblad alleen links naar die site geplaatst hoeven worden.

En nu is dat dus zo ver. De website heet www.palymptoot.nl en hoewel er nog veel aan moet gebeuren zijn de eerste verhalen er toch al op te zien: De Palymptoot en het eerste deel van Wachten op Eduard .

De site is helemaal vormgegeven in de stijl van de Geheimzinnige Hulpman. Ziet er prachtig uit, vind ik en de strips zijn er op mooi groot formaat te bekijken.

Een veelbelovend begin ! Als er nieuwe ontwikkelingen zijn houden we jullie natuurlijk op de hoogte. Maar voor nu, veel plezier op Hulpman's nieuwe site !


De Strip: Dit deel van het Stripmannen-vervolgverhaal is gemaakt door Jan de Stripman zelf. Klik hier voor deel 2 - deel 3 en deel 4 van dit verhaal. Lees ook de vorige hoofdstukken De Wind - Snuf de Hond - Muzikale Droom - Theo en Francien - Motorfietsen en Sportwagens - De Klaveet - Hot City - en Teringhond

Wordt vervolgd...

Klik op de strip voor een grotere weergave... 

 

19 opmerkingen:

Ramirezi zei

Het wordt groter en groter, jullie mogen wel personeel gaan aannemen... :D

Ik ga d'r zeker kijken!

Ramirezi zei

Alleen werkt de link niet!

Anoniem zei

Spannende ontwikkelingen.
Heel werk denk ik om alles over te huizen.
Succes gewenst aan jullie bieden.

de Stripman zei

@ramirezi - Valt wel mee, hoor. De Geheimzinnige Hulpman is een mannetjesputter, die verzet zoveel werk, dat ik het kalm aan kan doen...;o)

Welke link bedoel je ? Ik heb ze net allemaal nog eens gechecked en bij mij doen ze het...

@aadverbaast - Dank je ! Voor mij is het nu een peulenschil, zeker nu de geheimzinnige Hulpman er zijn machtige schouders onder zet...;o)

Mihai Martoiu Ticu zei

Off-topic maar misschien leuk. Ik zag een paar dagen geleden een foto van het meisje met de parel en ik moest aan je denken. kan je misschien een cartoon maken van hoe ze zonder hoofddoek eruit zal zien na een hoofddoekverbod van PVV?

de Stripman zei

@Mihai - Op zich wel een leuk idee ! Maar ik ben zo druk met andere zaken, ik beloof maar even niets...;o)

Bart zei

Ja, mooi dat de Geheimzinnige Hulpman nu een eigen blog heeft.
Een fijn toevluchtsoord voor de stripverslaafden onder ons... ;-)

PS de links werken hier ook prima hoor!

Anoniem zei

Geweldig, hoe spannend je het maakte :-). Hopelijk is die site later ook nog te vinden, want ik ben eerst even bezig met mijn eigen (best wel interessante) projecten. Niet eens tijd om er een achterdeurtjesblog over te schrijven...

M.-D.

martin zei

Een strip-conglomeraat. Alleen de links naar http://www.palymptoot.nl/ doen het niet. Tenminste bij mij.

Antoinette Duijsters zei

Nu nog een linkwidget maken, zadat we altijd vanaf dit blog naar de stripsite kunnen:-)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Gaat hij ook nog een keer zijn identiteit onthullen?

Cor zei

hulpmannen zijn geweldig vooral als ze geheimzinnig zijn en doen

de Stripman zei

@bart - Een eigen blog, gaat de Geheimzinnige Hulpman niet beginnen. Het is voorlopig een site waarop de oude strips, die voorheen op het oude Stripblog stonden, te zien zijn. De nieuwe strips blijven eerst hier op Stripman's Prikbord verschijnen...!

@M.-D. - De bedoeling is dat de site tot in lengte der dagen zal blijven bestaan !

@martin - Bij mij doen de links het wel, zowel met Firefox en Explorer. Ook bij Bart werken ze. Met welke browser werk jij ?

de Stripman zei

@antoinette - Nee, geen linkwidget, een tabblad ! Kijk maar bovenaan het blog...;o)

@zelfstandig journalist - Voorlopig niet. Dat is het best bewaarde geheim in de stripbloggerswereld...;o)

@cor - Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn...!

Anoniem zei

En het zoeken wordt steeds moeilijker waar iedereen gebleven is

de Stripman zei

@draverblog - Nee, nee, het wordt juist makkelijker ! De Geheimzinnige Hulpman is nu niet alleen hier te vinden, maar ook op zijn eigen, mooie, nieuwe website. En op alle twee staan links naar de ander, dus dat kan niet meer missen...;o)

Ron zei

Heel mooi!

Glaswerk zei

Maar, eh, Jan, kan dat zo maar allemaal?

Stel je eens voor dat mijn Geheimzinnige Hulpglaswerk ook zo maar op de bonnefooi een eigen website gaat beginnen.

Nou?

Ik plaats uiteraard de link naar palymptoot in mijn blogroll.

de Stripman zei

@glaswerk - Ja, ik begrijp wat je bedoelt. het moet niet te gek worden, natuurlijk. Maar ik heb besloten om het ruim te zien, mijn Hulpman is een bikkel, die gun ik alles, dus ook een eigen website...;o)