donderdag 31 maart 2011

Balkontemperatuur nu exact gemeten


Dankzij een nieuw wetenschappelijk instrument kan ik nu, elke dag op Twitter, de temperatuur op het balkon met grote nauwkeurigheid doorgeven. Hiernaast zie je de buitenthermometer die mijn dochter en ik gisteren in het tuincentrum kochten.

Ter verdediging kan ik aanvoeren dat de andere modellen van de 'Thermomet hout' nog een stuk lelijker waren. Bont beschilderde vogels op maiskolven, vuurtorens, dat werk. En hij was niet duur.Een eerste praktijktest, van vanochtend, wees uit dat hij dezelfde waarde aangeeft als de temperatuurkaart op Buienradar.nl  Dus dat zit wel snor. Bovendien is hij gemaakt in Indonesië en dat is ook een pré.


We kochten ook nog wat andere spulletjes, potgrond een grote bloempot en een paar zakjes bloemenzaden, om het balkongenot in de komende zomer nog wat op te voeren.

Voor de potplanten ook een nieuw flesje plantenvoeding. Het vorige was van 2 jaar geleden en bijna leeg. Bij thuiskomst zag ik dat de fabrikant economisch is omgesprongen met de foto op het etiket. Recycling !


19 opmerkingen:

Cor zei

Ben ook al een tijdje op zoek naar een tuintermo Jan, maar ze zijn idd erg lelijk,bij welk centrum heb je dit ding gescoord.....)

Anoniem zei

Als de vogeltje nu maar niet de schrik krijgen:-)
Niet omdat het een kat voorstelt, maar vanwege de lelijkheid:-)

Anoniem zei

Pas maar op met je naaktkat, voor je het weet heb je een huis vol kleine thermometertjes :)

Fijne dag Strip!

Anoniem zei

Vernuftig staaltje van techniek, zie ik. Draadloos nog wel! Wat vinden je vogels van die kat? Hou hem wel in de schaduw, anders kan de temperatuur nog wel eens schrikbarend oplopen en de overenkomst met de realiteit verliezen.

de Stripman zei

@cor - Bij dat grote (ik maak geen reclame) bij jou vlak in de buurt, langs de Amsterdamse weg. Ze hadden ook wel meer sobere ontwerpen, maar die moest je aan de muur, of op het kozijn schroeven. Daar had ik geen trek in...

@antoinette - Daarom heb ik de tuinstoel ervoor gezet...;o)

@beukmans - Ik hou hem scherp in de gaten. Hoewel... het is een 'je weet wel'-kater...;o)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Wil je de pimpelmezen schrik aanjagen?

de Stripman zei

@aad - Ja, het is een hightech gadget, waar menig tuinier jaloers op zou zijn. Hij hangt onder een afdak, dus de zon schijnt er niet op. Overal is aan gedacht...;o)

de Stripman zei

@zelfstandig journalist - Hij hangt op het andere balkon. Maar ik denk toch dat het de mezen niets zou kunnen schelen. Die zijn ook niet bang voor de echte kat, als die voor het raam zit...;o)

Anoniem zei

ik vind odilon een stuk mooier om te zien
snap wel dat je die niet dag en nacht op je balkon kon zetten:)


assyke

de Stripman zei

@assyke - Nee, dat is niet te doen. Maar je kunt wel goed aan hem zien hoe warm of koud het is. Onder de 20 graden en hij gaat als een speer weer naar binnen...;o)

Bart zei

Ik vind hem nog wel erg meevallen, qua lelijkheid, Jan, but hey, that's me! :-))
Toevallig heb ik van de week een binnen-buitenthermometer bij Blokker gekocht, zo'n digitale, met een 'touwtje' naar buiten.
Kostte maar 5 euro, mijn oude buitenthermometer was vorig jaar kapotgezeemd door de glazenwassers (sukkels)...
En zoals het een echte onderzoeker betaamt, heb ik hem eerst nog even binnen opgehangen, naast het kastje van de cv, zodat ik mooi de temperaturen kan vergelijken.
Alles bínnen 1 graad Celsius, dus prima precies vind ik!
Knorretje is niet zo'n betrouwbare temperatuurmeter als Odilon.
Ook als het 5 graden vriest stuift hij graag naar buiten, dat valt niet te ijken! ;-o)

de Stripman zei

@bart - Maar moet je voor zo'n digitale dan een gaatje boren, om het gaatje door te doen ? En er gaat vast een batterijtje in...

Bart zei

Ja, een gaatje boren, er zit niets anders op. Tenzij je er voor kiest, het draadje via een bovenlicht of raam te laten lopen, maar dat wordt dan weer zo provisorisch...
En er gaan 2 AAA batterijtjes in, zo geavanceerd als de jouwe is hij dus nog niet Jan... ;-o))

Anoniem zei

Tja het kan vriezen en het kan dooien.

de Stripman zei

@bart - Ha, zie je wel ! De mijne is draadloos, zoals Aad al opmerkte, en hij doet het op zonne-energie...;o)

@beusekom - Reken maar ! Van 50 graden dooi tot 30 graden vorst kan hij moeiteloos aan...;o)

Anoniem zei

Voor 1 euro hangt er een transparante thermometer aan de buitenkant van mijn slaapkamerraam.
Altijd tussen 20 en 10 graden, zomer en winter. Dat is pas lekker opstaan. Elke dag begint dan met een behagelijke temperatuur.
Ach, misschien moet ik ook maar eens naar hhet tuincentrum???
Vrolijke groet

de Stripman zei

@rob - Nou ik weet het niet... Jouw thermometer zorgt voor een behaaglijke temperatuur. De mijne laat alleen maar zien hoe warm het is...;o)

Glaswerk zei

Godsallemachtig Jan, waar moet het heen met de wereld in het algemeen en jouw balkon in het bijzonder?

Ter verdediging kan ik aanvoeren dat de andere modellen van de 'Thermomet hout' nog een stuk lelijker waren.

Géén thermopoes was ook een optie ;-P

de Stripman zei

@glaswerk - Ja, ja, dat is waar. Ik heb ook even getwijfeld. Maar ik kom maar een paar keer per jaar in het tuincentrum en had een raamthermometer hoog op mijn verlanglijstje staan. Bovendien waren we net zo vriendelijk de weg gewezen door een zwakbegaafd personeelslid...