maandag 28 februari 2011

Klem tussen het klaphekje - Met de scootmobiel naar de supermarktActiefoto - de Stripman
Tsjonge, wat een akelig kil en mistig weer vandaag. De beloofde zonneschijn is hier nog niet gearriveerd. Maar omdat ik vorige week de hele week binnen heb gezeten, door rugklachten en nog akeliger weer dan vandaag, wilde ik er nu toch wel even uit.

Daarbij komt dat het woensdag verkiezingsdag is, we gaan Rutte en Verhagen de stuipen op het lijf jagen, dus dan moet ik zeker naar buiten. Twee dagen na elkaar is echter weer veel van het goede, dus het was vandaag of pas woensdag. Als chronisch zieke leer je vooruit plannen.

Gelukkig is mijn kleine scootmobieltje ook geschikt voor binnenactiviteiten. Zoals boodschappen doen bij de supermarkt. Een ritje van een minuut of tien, van mijn voordeur verwijderd, is een vestiging van een grootgrutter. De drankvoorraad kon best wat aanvulling gebruiken, dus op pad.

De eerste keer dat ik boodschappen ging doen, bij de kantoorboekhandel, parkeerde ik mijn voertuigje nog schroomvallig voor de deur. Maar op het moment dat ik naar binnen wilde lopen kwam er een mevrouw, met een nog veel grotere scootmobiel dan de mijne, naar buiten gereden. Geen reden om terughoudend te zijn dus.

Eerst even stoppen bij de geldautomaat, bij het wegrijden bijna het boodschappenkarretje geramd van een winkelende dame, maar dan voorzichtig naar binnen. Zwaaien naar de daklozenkrantverkoopster en me, tussen het klaphekje door, de winkel in wurmen.

Gaat eigenlijk prima, alleen jammer dat er, vlak na het hekje, twee vrouwen met boodschappenwagens halt houden, om in hun handtas te rommelen. Het hekje sluit dus weer voor ik er tussenuit ben. De scootmobiel kan het hebben, het hekje gaat geschrokken weer open en ik kan doorrijden.

Het is zeker 2 jaar geleden dat ik hier voor het laatst was. Deze winkel is regelmatig te zien in tv-reclames, maar de layout van de koopwaar is daaruit niet op te maken. Sommige dingen staan op heel andere plaatsen dan vroeger.

Maar ach, wat geeft het. Vroeger had ik altijd haast bij het winkelen. Het was vermoeiend, hoe eerder ik weer weg was hoe beter. Nu maakt het me niets uit. Ik zit comfortabel, tuf in een slakkengangetje drie keer de winkel rond en kom zo stukje bij beetje, de dingen tegen die ik kopen wilde.

Bij de kassa is het even oppassen dat ik de klant voor me niet tegen haar kuiten rij. Maar de kassière is vriendelijk en behulpzaam. Mag ook wel tegen zo'n arme man in een scootmobiel.

Je vraagt je af wat ze ervan denkt. Flessen sherry, bier en sportdrank, tandenstokers en papierenzakdoeken. Merkwaardig menu voor zo'n gehandicapte!

Wie nog in actie wil komen tegen het kabinetsbeleid, er is een manifest van de progressieve partijen dat ondertekend kan worden... Armoede Werkt Niet ! http://www.armoedewerktniet.nl/manifest

 

14 opmerkingen:

Anoniem zei

Ooit ben ik AH uitgezet wegens het maken van een foto in de winkel.
gr.v.beus.

de Stripman zei

@beus - Ik heb gewacht tot er niemand in de buurt was. En wie zegt dat ik bij Albert Heijn was ?

Cor zei

foto in de super moet heel sneaky(m'n 2 duivenmaten willen me komende wek in een rolstoel naar de jaarlijkse duifmanifestatie in Houten slepen...zie ik niet zo zitten!!!)

Jacopone zei

Inkopen voor carnaval, Stripman. Helemaal niet merkwaardig.

lebonton zei

stoer onderschrift, 'actiefoto' ;-))

Anoniem zei

Helaas is niet iedere super rolstoel en scootmobiel vriendelijk. In onze plaatselijke Jumbo zijn de gangpaden zo smal dat de scootmobiel er net door kan en dan maar hopen dat er geen tegenligger komt.

Antoinette Duijsters zei

Niet iedereen in een scootmobiel is zo voorzichtig als jij, Stripman, waren ze dat wel, werd er minder gemopperd op scootmobielen.
De naam van de winkel staat op hun producten:-)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Merkwaardige cocktail ben je van plan te brouwen. Wil je een soort superman worden?

Ron zei

Net na het klaphekje, dat schijnt inderdaad de meest geliefde plaats te zijn om stil te gaan staan. Grrrr...

de Stripman zei

@cor - Gewoon doen, Cor ! Het zal je reuze meevallen en zo niet dan is het een leerzame ervaring. Tenzij je liever thuis zit te kniezen, natuurlijk...;o)

@jacopone - Bijna had ik gezegd: Carnaval ? Dat vieren we hier niet !
Maar dat is niet waar. Soest heeft een flinke Katholieke populatie, die elk jaar weer herrie makend door het dorp gaat. Maar zonder mij...;o)

de Stripman zei

@lebonton - Ik ben ook reuze stoer...;o)

@jantiena63 - Bij ons gelukkig geen probleem. Nieuwe winkel, ruim opgezet...

@antoinette - Het valt niet altijd mee. Als je vanuit stilstand gaat rijden gaat dat met een ruk. Voor je het weet zit je ergens tegenaan, vooral in kleine ruimtes, zoals een winkel...
(Deze kruidenier koopt z'n spullen bij AH, dat kan toch...;o)

de Stripman zei

@zelfstandig journalist - Ik ga het 1 voor 1 gebruiken, niet alles door elkaar...;o)

@ron - Mensen denken niet altijd na, voor ze iets doen...;o)

Anoniem zei

Heb je ook al een trekhaak laten monteren? Handig als je voor de hele week je boodschappen wil doen. Die kan je dan zo in de aanhangwagen mieteren. ;-)

de Stripman zei

@aadverbaast - De capaciteit van het boodschappen mandje is inderdaad beperkt. Maar ik kan ook nog een tas tussen mijn benen zetten...;o)