vrijdag 18 februari 2011

De lekkage 3e deel - Gaat de buurvrouw nog dwarsliggen?


Dit verhaal is in juli 2009 verschenen op het Volkskrantblog, maar de lekkage is in de afgelopen dagen pas echt verholpen. Zie dit bericht...

Zo zat ik dus donderdagochtend te wachten op de loodgieter, die zou komen kijken naar de lekkage in onze kelderbox. Ik was bijtijds opgestaan, had me gedoucht en geschoren, maar hield er ook stilletjes rekening mee dat hij misschien pas aan het eind van de ochtend zou komen, of 's middags. Je weet het maar nooit met loodgieters en andere werklieden.

Maar ik had mijn handdoek nog maar net buiten gehangen of daar ging de bel al. Een medewerker van loodgietersbedrijf D. Ik vroeg hem door de huistelefoon om even te wachten en begaf me voorzichtig de trappen af naar de begane grond.

Daar stond een goedgemutste jongeman op me te wachten, die na de lekkage bekeken te hebben, gewapend met een zaklamp, op onderzoek uitging.


Hij schroefde het plafonnetje van de aangrenzende meterkast los. 'Dat kan nog leuk worden als het erger wordt', riep hij vrolijk uit. En: 'Als het de standpijp is zijn jullie nog niet jarig. Daarin is asbest verwerkt, als die eenmaal rot is moet hij van boven tot beneden vervangen worden...'.

Ik zag het een poosje aan, gezeten op de onderste traptrede, maar besloot hem na een minuut of 5 de keldersleutel te geven en weer naar boven te gaan.

Even later belde hij weer aan. Hij dacht dat het de afvoer van de buurvrouw op de eerste etage was. Hij was er al gaan kijken en merkte met een lachje op dat die buurvrouw dan wel even in de rotzooi zou komen te zitten, want de hele douchevloer moest open.


Arme buurvrouw. Ik weet wat het is want bij ons is een paar jaar geleden ook de afvoer van de badkamer vervangen. Je kunt dagenlang niet douchen en het geeft inderdaad een hoop rommel.

Vrijdagochtend kwam ik de buurvrouw op de trap tegen. 'U komt lelijk in de troep te zitten, hè...' zei ik meelevend.

'Nou ik moet het nog zien,' antwoordde ze strijdlustig. 'Laten ze eerst maar eens bewijzen dat het bij mij vandaan komt !'

Ik vertelde dat wij hetzelfde probleem hadden gehad. 'Maar we hebben er een mooie nieuwe douchevloer aan over gehouden.' Daar leek ze iets van te ontdooien. Hopelijk krijgt dit verhaal geen verder vervolg...


Dat vervolg is er dus toch gekomen. Deel 1 van dit verhaal verscheen afgelopen woensdag, deel 2 donderdag. De stripjes, die het verhaal begeleiden, tekende ik een aantal jaren geleden, naar aanleiding van een andere lekkage...

5 opmerkingen:

Anoniem zei

ah altijd lastig
als het probleem elders ligt
niet iedereen is altijd bereidwillig
mee te werken

weet je zeker dat ze er een mooie vloer aan overhoudt, want anders voelt ze zich nog belazerd
als ik ergens een hekel aan heb, is het burenruziegroetjes, assyke

de Stripman zei

@hartenziel - Uiteindelijk is het probleem nu, anderhalf jaar later, verholpen. De buren op de begane grond hadden nog de meeste ellende. Daar stond de schimmel op de muren.
Voor straf is er bij buurvrouw op 1 hoog een deel van de wand v.h. toilet weggebroken. Zij zit nu nog met de troep.
Wij hadden, als bovenste etage wel het meest te maken met de werklieden. En bij ons hebben ze de stoppen laten springen, met hun apparatuur.
Het contact met 1 hoog is niet al te warm, maar echte ruzie zal er wel niet meer door komen...;o)

Anoniem zei

gelukkig maar


assyke

aarggggghhh
profiel kiezen:(

de Stripman zei

@assyke - Anoniem lukt het ook...;o)

Anoniem zei

Heerlijk als je over dit soort ergernissen strips kunt maken en er zo afstand van kunt nemen. Ze zijn weer erg leuk. Gelukkig is het goed afgelopen.

Groet,
Pierra