zondag 7 augustus 2011

In je eigen dorp weet je de weg, tenminste...Een vakantie in je eigen dorp heeft allerlei voordelen. Je hoeft geen vermoeiende reis te maken om je vakantie-bestemming te bereiken. Je kunt gewoon thuis blijven en in je eigen vertrouwde bed slapen.

Je hoeft geen koffers in te pakken, of je af te vragen wat je allemaal mee zal nemen. Je hebt al je boeken, muziek en films direct bij de hand. De omgeving is aangenaam, het weer afwisselend en je weet overal de weg. Tenminste, dat zou je denken.

Afgelopen week waren mijn vrouw en ik in een avontuurlijke bui en reden naar de rand van ons dorp. Daar is, aan de weg naar Amersfoort, een benzinepomp met autowasstraat en een restaurant met terras. De omgeving is landelijk, met weilanden en oude boerderijen, achter het restaurant ligt het bos van de Korte Duinen.

Het was lekker weer, stapelwolken waar de zon tussendoor scheen, dus zetten wij ons aan een terrastafeltje en bestelden een kopje koffie. We babbelden wat en keken naar het verkeer dat voorbij kwam.

Dat waren niet alleen auto's, vrachtwagens, een truc met oplegger waarop auto's en twee personenbusjes stonden, maar ook fietsers en bromfietsers, een grasmaaier, een meisje op een paard, een man met een tennisracket en wandelaars met honden.

Ondertussen spraken we over vrienden, bekenden en familieleden. Weet je nog van dat ene feest, vroeg mijn vrouw bijvoorbeeld, toen ik met een vriendin net deed alsof we alle twee verkering hadden met L...? Ja, dat wist ik nog, dat waren nog eens tijden !

Iedereen had het erover en L. was ineens het middelpunt van de belangstelling. Vooral de andere dames wilden precies weten hoe dat nu was, een relatie met z'n drieën. Ha ha, ook in je eigen dorp kun je lol hebben !

Ondertussen was een vrouw met haar dochtertje uit het bos, achter het restaurant, komen fietsen. Het tweetal hield aarzelend stil aan de rand van de weg en na wat heen en weer kijken kwamen ze naar ons toe.

'Weet u misschien de weg naar “de Paardenkamp” ?', vroeg de vrouw. Ja, dat is hier vlak bij zei ik. In het weiland tegenover het terras kon je de paarden al zien staan. Een klein stukje die kant op, wees ik en stuurde ze de weg op, richting Amersfoort.

Toen ze uit het zicht waren vroeg ik mijn vrouw: Het is toch wel die kant ? Of is het een klein stukje de andere kant op ? We twijfelden nu allebei. Nee, aan de andere kant was toch die meubelzaak en die grote villa...?

We wisten het niet helemaal zeker en besloten op te stappen. Laten we maken dat we weg zijn, voor ze terug komen, zei ik bij wijze van grap. Mijn vrouw ging het restaurant in om te betalen. Daarop zag ik de twee fietsers aan de overkant van de weg weer aan komen.

Oei, dacht ik beschaamd, de verkeerde kant op gestuurd. Ik deed van achter mijn zonnebril net alsof ik ze niet zag. Toen ze voorbij reden zwaaiden ze vriendelijk...

Ps: Stichting de Paardenkamp, het nationale rusthuis voor paarden, is al sinds 1962 gevestigd aan de Birkstraat in Soest. Jarenlang reed ik er elke dag langs, op weg naar school. Ik ben er nooit op bezoek geweest. Zo'n 15.000 paardenliefhebbers, per jaar, doen dat wel. De toegang is gratis !


De Strip: Dit deel van het Stripmannen-vervolgverhaal is weer gemaakt door de Stripman zelf. 

 
Wordt vervolgd...


Bezoek ook de website van  de Geheimzinnige Hulpman !


Lees ook de vorige hoofdstukken: De Wind - Snuf de Hond - Muzikale Droom - Theo en Francien - Motorfietsen en Sportwagens - De Klaveet - Hot City - Teringhond - Het is niet wat je denkt - Zork - Slapend rijk
 en Hoe het verder ging met Theo 

17 opmerkingen:

Anoniem zei

Je benoemt man en paard in deze blog Stripman! ;-)

Annet zei

:)) Ben er geweest en er ook donateur van van De Paardenkamp...In Soest woont een 'oom'van me, hij is jonger dan ik: Wouter Hasebos...

Groetjes!

de Stripman zei

@aadverbaast - Ik dacht dat het 'vrouw en paard' was...;o)

@annet - Dat is toevallig...!

Anoniem zei

Hij is leuk - gisteren in Maastricht de weg geprobeerd uit te leggen aan Fransen die geen Engels spraken - ook geen succes ben ik bang...

Anoniem zei

Ook met informatie geldt dat je een gegeven (verwezen) paard niet in de bek mag kijken

Anoniem zei

Ken je eigen woonplaats, dat kan nog hilarische momenten opleveren. Vooral als er mindere kernen zijn, die ster op elkaar lijkende of zelf dezelfde naam hebben. Dan sta ik even te denken en vraag dan, in Meers of Catsop:-)
Mooie strip weer.

Annet zei

leuke strip Jan, vergat ik nog:)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Ook leuk: probeer een automobilist uit te leggen hoe hij moet rijden naar een ander gedeelte van de stad terwijl je zelf alleen van het openbaar vervoer gebruikmaakt :-).

de Stripman zei

@ramirezi - Dat maakt het nog extra moeilijk !

@sprakeloos - Het was in ieder geval goed bedoeld...

@Antoinette - Ja, dan wordt het lastig...

@annet - Dank je !

@zelfstandig journalist - Ik heb ook geen idee waar je met de auto wel en niet kunt komen. Ik deed altijd alles op de fiets...

Glaswerk zei

Maar had je de fietsers nu wel of niet de goede weg gewezen?

Dat belangrijke gegeven heb je weer mooi onder de zoden weggemoffeld...

de Stripman zei

@glaswerk - Nou, hoewel ze vrolijk genoeg leken, toen ze voor de 2e keer voorbij kwamen, had ik ze wel de verkeerde kant op gestuurd...

Anoniem zei

De Muppets eens op de voorste rij i.p.v. op het balkon.
Flauw om die meisjes de verkeerde kant op te sturen. Het wordt tijd dat je eens op vakantie gaat ;-)

de Stripman zei

@beusekom - De Muppets...?

Het was anders een eerlijke vergissing, misschien vanwege dat weiland met paarden...;o)

Graaf Geo Hemelschraag zei

Die sterke man, hij komt me erg bekend voor, maar ik weet even niet waarvan.

de Stripman zei

@Graaf Geo - Ik zou het ook niet weten ! Het soms een raadsel waar een Stripman zijn inspiratie vandaan haalt...;o)

Graaf Geo Hemelschraag zei

Complimenten trouwens, voor het prachtige tekenwerk!

Ik vind de hele serie erg mooi, ook de bijdragen van de geheimzinnige hulpman.

Kunnen ze misschien ook op een overzichtelijke manier allemaal bij elkaar geplaatst worden?

de Stripman zei

@graaf geo - Dank ! Je bedoelt misschien in de vorm van een boekje ? Daar denk ik af en toe wel stilletjes over na, maar het werk dat er mee gepaard gaat schrikt me nog af.

Middels de links onderaan de pagina kun je ze wel allemaal terug vinden.

Het bij elkaar plaatsen op een web-pagina is trouwens ook een hels karwei. Ik heb dat al eens geprobeerd met de oude vervolgstrips van de Geheimzinnige Hulpman. Het resultaat beviel me maar matig, dus daar begin ik niet meer aan...