dinsdag 16 augustus 2011

Muggenplaag teistert Nederland ! Of niet, of toch wel...?We zijn gewaarschuwd, een week of wat geleden door onderzoekers uit Wageningen, er komt een enorme muggenplaag aan ! Gisteren kwam het bericht dat de plaag toch niet doorging, door het koude weer en de harde wind. Maar hoewel de muggen zich nu even schuil hielden, zouden ze, bij een weersverbetering, alsnog toe kunnen slaan.

Vanochtend vond ik, op zoek naar nieuws over de muggen, een bericht op de site van de Telegraaf, waarin stond dat het de onderzoekers zelf zijn die de plaag gaan veroorzaken. Zij zijn van plan om honderdduizenden muggen los te laten, die ze zelf hebben gekweekt !

Heerlijke berichten ! Maar ook mooie voorbeelden van de manische manier waarop het nieuws aan ons gepresenteerd wordt. Toen we in het voorjaar een tijdje mooi weer hadden was er sprake van rampzalige droogte. Als er eens een buitje viel werd er direct bij gezegd dat het bij lange niet genoeg was om de watertekorten aan te vullen.

Nu het een poosje regenachtig en koel is hebben we meteen weer wateroverlast en muggenplagen. Die dan toch weer niet doorgaan, of toch weer wel. Wie zal het zeggen ? Het leek me een goed moment om dit oude stripje nog eens van stal te halen.


Zie: 

14 opmerkingen:

Antoinette Duijsters zei

Ja, het is gewoon belachelijk, maar wacht maar als het een paar dagen warm wordt, dan omen ze wel, die muggen. maar zoals altijd als het warm genoeg is:-)

de Stripman zei

@antoinette - Nou ja, dan hebben we er in ieder geval mooi weer bij...;o)

Anoniem zei

Zulke berichten steken natuurlijk.
Leuke strip. Kan me niet herinneren dat ik die ooit eerder gezien heb. Een opstekertje dus op deze grijze dag.

de Stripman zei

@aad - De lucht wordt hier wat lichter...!

De strip dateert uit 2000 en heeft wel al eerder op het VK-blog gestaan. De 'krantenfoto' heb ik zelf gemaakt, aan het strand in Spanje...;o)

Anoniem zei

"2000" Ver voor 'mijn tijd' Stripman. Ik wist toen nog niet eens dat bloggen bestond :-o

de Stripman zei

@aad verbaast - Ik ook niet ! Deze heeft in een verenigingsblad gestaan...;o)

Johan zei

Ik kende de strip ook niet. Tegen muggen in huis is er maar een adequaat medicijn: de hersenen inslaan. Sorry voor deze bloeddorst, maar het is niet anders :-).

de Stripman zei

@zelfstandig journalist - Maar een afdoende medicijn is dat helaas niet. Beter is het om de muggen niet binnen te laten. Horrengaas voor ramen en deuren...;o)

Glaswerk zei

Nu het een poosje regenachtig en koel is

Is "poosje" niet een understatement?

de Stripman zei

@glaswerk - Och... in het licht der eeuwigheid valt het toch nog best mee ? En een beetje understaten is best goed bij al die gehyperde berichten...;o)

Bart zei

Ach ja, de hysterie rond dat 'rampzalig' droge voorjaar staat me nog goed bij.
Ik deed er niet aan mee, en vroeg me laatst ook af waar al die droogte-onheils-profeten toch gebleven zijn, haha! ;-)

De muggenstrip is mooi, Jan!

rob alberts zei

Als je helemaal lek gestoken bent adviseer ik Mug, de fascinerende wereld van volksvijand nummer 1, geschreven door Bart Knols.
Muggen komen trouwens op onze geurtjes af, wat dat dan ook betekent voor muggenslachtoffers.

Vrolijke groet

Studio 56 zei

Wat een geweldig leuk log en de strip is super.... ik was nog niet eerder op je site geweest, ik kom hier via Rob Alberts.. maar dit is niet de laatste keer.. ik zet je bij mijn favorieten.. ik zit zelf op Wordpress...Een fijne dag nog.. alhoewel het wel aan de grauwe kant is...Agnès

de Stripman zei

@rob alberts - Zou regelmatig douchen helpen ? Daar ben ik sowieso wel een voorstander van...;o)

@studio 56 - Dank je !