zondag 15 maart 2020

Ik blijf lekker thuis


Er zijn genoeg weken dat ik niet de deur uit kom, corona-virus of niet. Ik heb nu eenmaal weinig energie, door mijn chronische aandoening, ik moet vaak kiezen wat ik doe. Een uurtje gitaarspelen ? Of een uurtje naar buiten ? Alle twee gaat niet op één dag.

Gelukkig is er thuis genoeg te doen. Spannende boeken lezen, bijvoorbeeld. Ik heb net een thriller uit van Peter James, 'Ultiem Bewijs'. Niet de originele Engelse versie helaas. Maar, dat is één van de aardige bijkomstigheden van het bezit van een e-reader, je krijgt zo nu en dan gratis boeken aangeboden en dan moet je het doen met wat je krijgt. Dit was gewonnen in een loterij, geloof ik, maar het kan ook zijn dat ik het van mijn internetprovider kreeg.

Het is best een aardig boek, met een interessant plot. Helaas laat de uitwerking wat te wensen over en de vertaling leest ook niet overal even soepel. Inmiddels ben ik bezig aan een andere thriller, 'Verleden Tijd', van Lee Child, op dezelfde manier verkregen. Die leest een stuk prettiger, maar lijkt zich, na een redelijk rustig begin, te ontwikkelen tot een knokfilm. In de hoofdrol een onverstoorbare, mannelijke held, die met harde hand de ene na de andere slechterik uitschakelt. Niet vervelend, maar ook niet hoogstaand.

Voor de sportliefhebbers is er weinig te doen momenteel, door alle afgelastingen. Eén de weinige internationale wedstrijden die nog wel doorgaan is het snookertoernooi van Gibraltar. De sfeer is merkwaardig, want er wordt geen publiek toegelaten en de gebruikelijke handdruk tussen de spelers is vervangen door een luchtiger gebaar. Maar verder ziet het er normaal uit en wordt het uitgezonden door Eurosport.

Een andere mooie thuis-activiteit is het kijken naar de webcams van Vogelbescherming. Ik heb het er elk jaar wel even over, Beleef de Lente, de website waarop uilen, roofvogels, ooievaars, lepelaars en koolmezen gevolgd worden bij het broeden.

Het moet bij de meeste vogels nog beginnen, maar de bosuil en de slechtvalk hebben al eieren. Op de site zijn filmpjes te zien, van de hoogtepunten, voor de mensen die geen geduld hebben om de live-beelden te volgen. Maar live kijken is erg rustgevend, een mooi iets in spannende tijden.

Vogels hebben trouwens ook wel eens last van virussen, maar daar hoor je de laatste tijd niet zoveel over. Voor wie meer wil weten over het corona-virus is het programma dat op NPO1 uitgezonden wordt, 'Feiten en Fabels', een aanrader. Rustige uitleg, door deskundigen met een reële kijk op de situatie, die ons verzekeren dat er geen reden is voor paniek. Vanmiddag om 13:05 weer een aflevering.



De Strip: Het stripje maakte ik in 1994. Toen waren er ook voorzorgsmaatregelen.

Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4 - deel 5 - deel 6 - deel 7 - deel 8 - deel 9 - deel 10 - deel 11 en deel 12 van het vorige verhaal.

Klik op de tekening voor een grotere weergave. 

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men


4 opmerkingen:

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Tja, het coronavirus maakt het er allemaal niet makkelijker op. Wilde ik dit jaar voor het eerst in mijn leven flink gaan netwerken, kan ik niet naar bijeenkomsten toe. Of afgelast of ik blijf uit voorzorg zelf thuis. Veel lezen, beetje bijblijven, veel Twitteren en ik wil me gaan verdiepen in Photoshop. Vraag me alleen af of het slim is het op mijn laptop te installeren. Stel dat die crasht, dan ben je die dure software kwijt. En lessen op locatie zijn natuurlijk opgeschort. Afijn, jij veel kijkplezier met de vogels!

Jan de Stripman zei

@zelfstandig journalist - Heb je Photoshop al gekocht ? Er is een goed en gratis alternatief: GIMP. Heel vroeger heb ik met Photoshop gewerkt en inmiddels kan ik alles wat ik daarmee deed ook met GIMP...

martin zei

Ja ik ga wel veel naar buiten, maar kom daar niet zoveel mensen tegen, soms urenlang niemand of een paar. Gisteren werd ik gevraagd naar het noord-oosten te rijden en ik had vandaag geen zin het hele stuk met tegenwind terug te fietsen en pakte de trein. Maar in die trein ook niet veel volk.

Bij thuiskomst de laatste etappe van Parijs-Nice bekeken. Zonder corana had ik nu nog de etappe van vandaag. Jammer, maar er is inderdad nog veel meer. Ook de meeste sporters zeggen: gezondheid is belangrijker dan sport.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Nog niets gekocht, maar ik verdiep me vooral in Photoshop omdat kennis ervan veel gevraagd wordt in vacatures. Men vraagt geen kennis GIMP.