vrijdag 1 april 2011

Het nieuwe kwartaal begint bij de Volkskrant op 2 aprilOkee, het is maar één dagje later, er zijn ergere dingen op de wereld. Maar toch is het gek.

Onlangs zette ik mijn reguliere abonnement op de Volkskrant om in een zaterdag + internet-abonnement. De verandering zou ingaan met ingang van het nieuwe kwartaal.

Afgelopen week ontving ik een bevestigingsbrief, met daarin mijn abonneenummer, dat ik nodig zou hebben om in te kunnen loggen op de internetkrant. Nou lees ik wel vaker de krant online en met inloggen heb ik al jaren geen nummer in hoeven voeren. Ik legde de brief dus terzijde.

Vanochtend was het dan zover. Geen krant meer in de brievenbus, dus op naar de website. Ik had per mail de aankondiging ontvangen dat 'mijn online krant voor me klaar stond'. Maar dat was buiten de ondoorgrondelijke redeneringen van de Volkskrant gerekend.

Ik kon niet inloggen ! Mijn abonneenummer was buiten gebruik, stond er in het scherm. Na wat vruchteloos zoeken op de website las ik de brief nog eens goed door. Volgens mij deed ik alles goed. Dan maar naar klantenservice bellen.

Daar had de mevrouw aan de telefoon het snel gevonden. 'Uw abonnement gaat morgen in, meneer. Bij het verschijnen van de eerste papieren zaterdagkrant.'

Ik geloofde mijn oren niet. En vroeg om opheldering. Ik had toch een zaterdag + internet-abonnement genomen ? Dat zou toch ingaan bij het begin van het nieuwe kwartaal ? Ja, maar pas na het verschijnen van de eerste zaterdagkrant.

Hoe verzinnen ze het ? Ik vroeg nog even door. Dus ik mis nu een dag de krant ? Maar als de eerste krant op de 7e verschijnt mis je hem dus een hele week ? En wat het nog gekker maakt: gisteren kon ik nog inloggen en nu heeft iemand bij de krant dus de moeite genomen om mijn abonneenummer uit te schakelen, zodat het morgen weer moet worden ingeschakeld ?

Dat klopt. De mevrouw verontschuldigde zich. Ze had het ook niet zelf bedacht. Maar dat waren inderdaad de regels. Ik hing verbijsterd op. We hebben al wat gekke dingen meegemaakt met de Volkskrant, maar ze blijven me verrassen.

Conclusie: De Volkskrant biedt digitale diensten aan, maar denkt nog in papier...

12 opmerkingen:

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Toch niet toevallig een 1 april grap?

Anoniem zei

Kom je er nu pas achter:-)

Anoniem zei

Kom je er nu pas achter:-)

Bart zei

Ja, de Volkskrant kan me onderhand eigenlijk niet meer verbazen, Jan.
Het is een lange reeks incidenten, onhebbelijkheden en blunders van die kant geweest - ik hoef er vast niet over uit te weiden ;-o)

de Stripman zei

@zelfstandig journalist - Nee, het is serieus...!

@antoinette - Aan het eind van de ochtend...

@bart - Het is een nare zaak...

Anoniem zei

Zal ik ze voor je bewaren Jan?

de Stripman zei

@ramirezi - Nee, joh, dan moet ik ze weer naar het oud papier brengen...;o)

Anoniem zei

Dat is het spel, dat zijn de regels en zo moet het gespeeld worden.

de Stripman zei

@beusekom - Maar rare regels zijn het wel. Ik zat net te denken: als je dat abonnement opzegt zou de toegang tot de online-krant dan ook doorlopen tot de eerstvolgende papieren krant...?

de Stripman zei

En vanochtend kon ik inderdaad weer inloggen...

rob alberts zei

Tja, ik krijg toch vooral de indruk dat de Volkskrant denkt aan zich zelf.
Lezers en abonnees zijn bijzaak en lastig.
Fijne zondag en vriendelijke groet

de Stripman zei

@rob alberts - Het is net als met de spoorwegen. Die zouden best op tijd willen rijden, als die verrekte passagiers maar niet telkens in en uit wilden stappen...;o)