zondag 11 maart 2012

Kalmaandag – Een dag zonder plannenSinds enige tijd probeer ik van maandag een kalm aan dag te maken. Geen plannen of uitstapjes, een beetje lezen, of een filmpje kijken en niet tekenen of uitgebreid over het internet surfen. Een poosje terug schreef ik op wat er van zo'n dag terecht kan komen.


Als chronisch zieke heb ik niet veel verplichtingen. Er zijn wat huishoudelijke klusjes die ik voor mijn rekening neem, de kat voeren en de planten water geven. Maar verder...?

Er zijn bezigheden die ik mezelf opleg, natuurlijk. Nieuwe strips tekenen, bijvoorbeeld en verhalen schrijven voor mijn blog. Maar echt dringend is dat vaak niet, zeker niet aan het begin van de week, dan kan ik nog alle kanten op.

Iets nieuws beginnen, een oud verhaal afstoffen, gewoon nog een dagje wachten, tot er zich misschien een leuk onderwerp aandient ? Het kan voorkomen dat ik zo'n dag begin helemaal zonder plannen. Er moet wel wat wasgoed in de machine gestopt worden en opgehangen, maar wat zal ik daarna eens doen ?

Een stukje rijden met de scootmobiel ? Maar waar naartoe ? Blijft het wel droog buiten ? De vooruitzichten zijn niet geweldig. Volgens buienradar gaat het zeker nog regenen, vanochtend. Eerst die was maar eens doen en dan zelf onder de douche.

Het ziet er inderdaad donker en dreigend uit. Ik hang de was dus maar binnen op een wasrek en zet koffie. Hmm, de keuken is ook een zooitje. De vaatwasser inruimen, dus en een lap over het aanrecht halen. Ondertussen kan de laptop mooi een back up draaien.

Inmiddels is het weer opgeklaard en heeft de kat gekotst in de woonkamer. Het is te laat om nog naar buiten te gaan. Deze chronisch zieke moet om 13.00 een middagdutje gaan doen. Maar de wasrekken kunnen nu wel naar het balkon.

Dat gat onderaan de hordeur moet ook maar eens gerepareerd worden. Met wat knip en plakwerk is dat zo gefikst. Ik luister onderwijl naar Magazine, Malcolm Middleton en Manfred Mann. Muziek uit de enorme verzameling van mijn goede vriend M.

Op allmusic.com zoek ik op wat het voor muzikanten zijn. Magazine blijkt een post-punk-band rond zanger Howard Devoto. Niet onaardig, maar na een paar nummers heb ik het wel gehoord. Malcolm Middleton is bekend van het bandje Arab Strap, naar het schijnt. Dat zegt me niet veel, maar het solowerk dat ik op heb staan wordt omschreven als 'schizophrenic'. Dat is een aardige aanbeveling !

Bij de singles-verzameling van Manfred Mann, hits uit de jaren '60, blijf ik het langst hangen. Verdomd leuke muziek ! Van typische Britse rhythm & blues, tot geinige popdeuntjes met psychedelische trekjes. De geschiedenis van de band is ook het lezen waard.

Oeps ! Regenbui ! Gauw de was weer binnen halen. Het is bijna tijd voor een boterham, voor je het weet is een dag zonder plannen ook alweer grotendeels voorbij...

Info over de genoemde artiesten is te vinden op allmusic.com en wikipediaDe Strip: Dit hoofdstuk van het Stripmannen-vervolgverhaal is weer gemaakt door de Stripman zelf. Klik hier voor deel 1 - deel 2 en deel 3 van dit verhaal.


Ga naar het Strip-overzicht van dit jaar voor de vorige episode van het Stripmannen-vervolgverhaal. 

Klik op de strip voor een grotere weergave. 

De website van  de Geheimzinnige Hulpman is tijdelijk buiten gebruik ! Maar we hebben  wel een nieuwe internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men

Ga voor eerdere hoofdstukken naar het Strip Jaaroverzicht van 2011 


7 opmerkingen:

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Tja, het relaxte heeft toch wel wat :-).

Bart zei

Heel verstandig, Jan, voor je het weet kom je dagelijks terecht in al dan niet zelf opgelegde taken en besoignes, we hebben er al genoeg van!
Beginnen met zo'n voornemen is al het halve werk. En komt er toch eens een inbreuk in, dan ben je daar in ieder geval zelf bij, om dat eventueel een halt toe te roepen, óf het dan uit eigen vrije keuze toch maar (even?) te doen...

Bart zei

Ikzelf heb er met name 's avonds wel last van, dat ik veel te lang doorga, met leuke maar ook verplichte dingen, en rustig na tienen nog 'moeilijke' emails ga zitten lezen, overdenken en beantwoorden.
Ik ga me maar eens voornemen, ook daar een stokje voor te steken, en bv. vanaf 8 uur 's avonds de mail te laten voor wat het is, diezelfde dag... :-)

de Stripman zei

@zelfstandig journalist - Relaxen is van levensbelang. Voor mij, met mijn fysieke beperkingen, geldt dat nog meer...

@bart - Lijkt me niet onverstandig !

martin zei

Alweer Manfred Mann's Earth band, mij verveelde het nogal snel.

Ziek thuis en toch manager zaken van allerlei slag. Niet alleen dat ook nog producent van striups, films en teksten. Ja dan moet je een vrije dag inbouwen.

Ik doe dat op vrijdag. En schrijf daar dan min of meer door mezelf verplicht een (foto) blog bij.

de Stripman zei

@martin - Het waren vroege singles van Manfred Mann, nog voor de Earth Band. Verder geef ik je gelijk. Hoewel een verplicht fotoblog niet echt in mijn kalmaandag zou passen...;o)

Bart zei

Ik ga het bij deze dus doorvoeren Jan, na 8 uur 's avonds sowieso geen 'zware' emails meer doen. En vanaf die tijd alleen 'licht' en leuk...
Dankje voor de inspiratie, dat zetje had ik net nodig! :-)