woensdag 28 maart 2012

Boven de mist vliegt de toerist


Okee, er zal ook een enkele zakenman tussen zitten. 


Maar echt belangrijk is al dat vliegen natuurlijk niet...


Dus zullen we het wel heel erg leuk vinden...
10 opmerkingen:

Antoinette Duijsters zei

Kan best gemist worden, dus stoppen met vliegen, dat zou energie besparen en als we ook nog stoppen met oorlogs voeren, dat zet zoden aan de dijk.

draverblog zei

En hier vlogen de Kraanvogels tussen door !

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

@Antoinette: ik ben verre van een vliegfanaat, maar hoe wil je dan binnen een redelijk tijdsbestek van, bijvoorbeeld, Amsterdam in New York geraken?

Jan de Stripman zei

@antoinette - Wat oorlog betreft helemaal stoppen, natuurlijk. Vliegen kan een heel stuk minder en dat gaat vanzelf als men er eenmaal reële prijzen voor rekent. Dus geen subsidie meer in de vorm van lage belastingen...

@draverblog - Ja, maar dan wel wat later op de dag...;o)

@zelfstandig journalist - Met de huidige internetmogelijkheden is er toch geen dwingende reden meer om naar New York te gaan ? En als je dan toch voor de lol gaat kan dat ook wel wat langzamer...;o)

martin zei

Strip je foto's doe 't niet. De dwingende reden was er ook in de 19e eeuw en had toen niet te maken met een vluchtige vergadering, boodschappen doen in een verre stad of museumbezoek. Maar ik ben romanticus genoeg om te willen dat de lange reizen terug kwamen.

Jan de Stripman zei

@martin - Het idee van sneller willen reizen heeft ons een HSL opgeleverd waar niemand in wil zitten. Ik denk dat veel mensen vooral vliegen omdat het kan en omdat het lekker goedkoop is, niet omdat ze ergens naar toe moeten...

(Wat doen mijn foto's niet ?)

Graaf Geo Hemelschraag zei

Leuk vinden?! Volgens mij heb je het zelf nog nooit gedaan, anders zou je dat niet zeggen.

Het is één grote verschrikking. Vaak moet je op een idioot tijdstip de lucht in, en dan ook nog twee, of soms drie uur van tevoren aanwezig zijn op de luchthaven. Bij de veiligheidscontroles moet je je zo ongeveer helemaal uitkleden (afschaffen, wat mij betreft, ik word nog liever af en toe door een terrorist opgeblazen) en als je dan eindelijk binnen mag, zit je in een veel te smal stoeltje met te weinig beenruimte.

Als het je niettemin is gelukt om in slaap te komen, wordt je steevast weer wakker gemaakt door een vriendelijke stewardess, omdat er (doorgaans oneetbaar) voedsel wordt uitgereikt.

Het is dat er nog plaatsen zijn die je anders niet bereikt, of omdat het te duur is, of omdat het anders te lang duurt, en waar ik wel graag naar toe wil, anders zou ik echt geen gebruik maken van dit veevervoer.

Jan de Stripman zei

@graaf geo - Toch ben ik er voor om het nog onaantrekkelijker te maken en duurder, ten einde de groei van het vliegverkeer terug te dringen. Sorry...

Graaf Geo Hemelschraag zei

Een beetje duurder zou ik niet zo erg vinden.

Als ik me niet hoef uit te kleden, de stoel 25% breder is en ik 50% meer beenruimte krijg, en, oh ja, bijna vergeten, niet uit mijn slaap gehaald wordt, ben ik best bereid de helft meer te betalen voor een ticket.

Jan de Stripman zei

@graaf geo - Laten we hopen dat de luchtvaartlobby meeleest !