zondag 2 december 2012

Geen Glasvezelverbinding, wel Glasvezelverbinding...Maandag – Het tweede bezoek van een monteur, om onze glasvezel-verbinding aan de praat te krijgen. Ik had er een hard hoofd in, we hadden nog steeds geen signaal en op de website was ook niets veranderd.

Bovendien had ik, toen ik met mijn scootmobiel over de hoofdstraat reed, twee mannen bezig gezien. Ze zaten aan een tafeltje met meetapparatuur, naast een gat in het trottoir waar een dikke bundel oranje kabels uit omhoog gehaald was. Glasvezelkabels waar klaarblijkelijk iets niet mee in orde was.

Mijn vermoeden bleek juist. Onze monteur vertrok na een kwartiertje weer onverrichter zake. Een nieuwe afspraak kon nog niet gemaakt worden, eerst moest het bedrijf dat de boel aangelegd had de problemen oplossen. Afwachten dus maar weer...

Dinsdag – Enigszins vermoeid doe ik het rustig aan. Ik luister wat muziek uit de enorme verzameling van mijn goede vriend M. Opnamen uit de jaren '30 van de Hackberry Ramblers, een Amerikaanse stringband die Country & Western en Cajun speelde.

Als ik ze opzoek op internet blijken ze tot voor kort nog actief te zijn geweest. De oprichters van de band, violist Luderin Darbone en accordeonist Edwin Duhon, hebben ruim 70 jaar in de band gespeeld, ze waren toen al dik in de 90 ! Een opmerkelijke geschiedenis, die na te lezen is op de website van drummer Ben Sandmel Daar is ook muziek van de band te downloaden.

Woensdag – Na een zeer donker en bewolkt begin van de dag klaart het weer in de loop van de ochtend helemaal op. Ik krijg zo weinig zon en buitenlucht, de laatste weken, dat ik besluit mijn koffie op het balkon op te drinken. Best lekker, die zon op je gezicht, jammer dat je er zo'n kouwe kont bij krijgt.

Donderdag – Mooi zonnig weer dus ga ik een boodschap doen op de scootmobiel. Bij de een van de winkels moet ik mijn vervoermiddel helaas buiten laten staan, maar ze hebben wel de cafetière die ik zoek. Bij een andere zaak, waar ik wel in kan rijden, koop ik een nieuwe leesbril. Na een uurtje kom ik, moe maar voldaan thuis.

Bij de post zit een brief van het bedrijf dat de Glasvezelkabel heeft aangelegd. 'Eindelijk aangesloten op de toekomst !', staat er en: 'Heel Nederland wil het, u heeft het, een aansluiting op het Glasvezelnetwerk...' Ja, ja, maar voorlopig kunnen we er niets mee.

Hoewel, als kleinzoon D. naar de lampjes op het kastje kijkt, blijkt de Glasvezelkabel ineens signaal te hebben. Samen proberen we of het internet het weer doet. Dat blijkt zo te zijn, maar op de website kunnen we onze diensten nog niet activeren. Ik ga dus een beetje rusten op bed.

Na enige tijd komt D. dolenthousiast mijn kamer binnen rennen. We kunnen activeren ! Ik probeer hem te kalmeren en beloof, als ik wat uitgerust ben, te kijken wat we kunnen doen. Diezelfde avond hebben we de eerste TV en pc al aangesloten. Voor de rest moeten we aan de slag met netwerkkabels en doorschakelkastjes. Morgen verder.

Vrijdagavond – Mijn benen willen niet meer, maar met de Glasvezelaansluiting gaat het al een stuk beter. De telefoon doet het nog niet, maar dat schijnt zo te horen We snappen nog niet helemaal hoe we de TV's in moeten stellen en voor het redden van mijn oude mail-adressen zal ik eerdaags klantenservice moeten bellen, want dat is ook nog niet gelukt. Maar verder...

Zaterdag – De mailadressen zijn gered ! Het was een heel gepruts, maar ik ben er op eigen kracht in geslaagd om de boel over te zetten naar het nieuwe Glasvezelaccount... ! Het internet en de TV werken, nu alleen nog afwachten of de telefoon het eerdaags weer gaat doen.

Tsjongejonge... Het is alles bij elkaar een heel gedoe. Desalniettemin zijn we onder de indruk van de snelheid en kwaliteit van de diensten. Maar vlot en makkelijk overstappen ? Dat is het niet...De Strip: Deze aflevering van het Stripmannen-vervolgverhaal is weer gemaakt door de Geheimzinnige Hulpman.

Klik op de strip voor een grotere weergave.


Ga voor eerdere hoofdstukken naar het Strip Jaaroverzicht van 2011  en  het Strip-overzicht van dit jaar

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men


11 opmerkingen:

Annet zei

Als ze het zo positief voorstellen denk ik 'jaja, eerst zien'...

Een glaswerkaansluiting gaat misschien wel vlot!

Een goeie zondag nog Stripman :>)

(alles komt goed)~ ~

draverblog zei

En je blijf positief, compliment.
Fijne dag verder

Antoinette Duijsters zei

Pracht verslag:-)

aadverbaast zei

Tobben. Houd de moed er in maar dat doe je ook lees ik. ;-)

Jan de Stripman zei

@annet - Dank je wel ! Ik probeer al jaren aansluiting te krijgen bij Glaswerk maar dat gaat ook niet zo vlot, hoor...;o)

@draverblog - Dank voor het compliment...;o)

@antoinette - Dank je !

@aadverbaast - Ik doe mijn best...;o)

Bart zei

Taaie boel, Jan, ik bewonder je geduld. Ik zou zelf al eerder geploft zijn... ;-)

Jan de Stripman zei

@bart - Het scheelt wel dat de oude systemen gewoon bleven werken. Tot we echt de overstap konden maken dan. En dat je gratis naar de Helpdesk kunt bellen...;o)

martin zei

Hard werken is het. Toch mooi dat je nu voorop loopt bij het gebruik van onze technologische schreden voorwaarts.

Jan de Stripman zei

@martin - Zo is het ! En over een paar jaar gaan we het hebben over de wet van de remmende voorsprong...;o)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Ga je nu ook een stuk sneller door het internetleven :-)?

Jan de Stripman zei

@zelfstandig journalist - Het scheelt wel iets, maar niet zoveel dat ik nu ineens tijd over hou...;o)