zondag 9 december 2012

Horrorwinter ? Elfstedentocht !!Maandagochtend – Om even na 8 uur trokken de bladblazers door de buurt. Een zestal mannen in fel oranje en gele kleding bliezen de blaadjes van straten, voetpaden en grasveldjes. Een tractor trok een enorme stofzuiger achter de blaasploeg aan.

Gelukkig lieten ze de bloemperken ongemoeid, al dat blad is immers voedsel voor het komende seizoen. In het Natuurbericht van afgelopen week werd nog opgeroepen om in de tuin vooral wat blad te laten liggen. Dat is goed voor planten en dieren.

Later op de ochtend viel de eerste sneeuw van het jaar. Even bleef het liggen, op boomtakken, daken en het schoon gebladblazerde grasveldje. De regen die er achteraan kwam spoelde alles weer weg.

Dinsdag – Na vier dagen zonder vaste telefoonverbinding beginnen mijn huisgenoten te morren. Zelf vind ik het wel lekker rustig en in de informatie van het Glasvezelpakket staat dat de overstap tot 5 dagen kan duren. Toch bel ik, om iedereen tevreden te houden, met mijn mobiel, naar de gratis klantenservice.

Dat is apart, zegt de klantenserviceman, meestal gaat de overstap een stuk sneller. Na wat uitgeprobeerd en nagekeken te hebben gaat ineens de telefoon over. Het is een test, maar de boel werkt !

Ik had waarschijnlijk al eerder kunnen bellen, maar ja, ik ging af op de info die ik had. Wat dat betreft kan het allemaal wel wat duidelijker. Snel en eenvoudig is toch echt anders...

Woensdag – Ik maak me een beetje zorgen over het weer, want mijn ouders komen op de koffie, lopend vanaf hun woning elders in het dorp. Men voorspelde winterse buien, maar het blijft gelukkig bijna de hele ochtend droog en zonnig. We praten gezellig een beetje bij, drinken koffie en eten speculaas.

Donderdag – De voorspelde winterse buien zijn gisterenmiddag en -avond dan toch nog gevallen. Een paar graadjes vorst vannacht en ons dorp ziet er winters uit. Wel met blauwe lucht en een lekker zonnetje. Als ik me iets fitter had gevoeld was ik er even op uit gegaan, nu bekijk ik het vanachter glas.

Ook bekeken: de nieuwe website care4brittlebones Een initiatief om tot meer onderzoek en een betere kwaliteit van leven te komen, voor mensen met Osteogenesis Imperfecta, ofwel Brittle Bones. Het motto is 'Breakable bones, unbreakalble spirit'. De site ziet er mooi uit, met informatie en filmpjes. Als lijder aan de aandoening vind ik er niets dat ik al niet wist, maar voor buitenstaanders is het zeker nuttig.

Van het optimistische motto word ik wel een beetje kriegel. Je zou bijna denken dat er aan OI ook positieve kanten zijn. Je botten zijn breekbaar maar je krijgt er toch maar mooi een onbreekbare geest van. Onzin natuurlijk, zo'n chronische aandoening maakt je leven alleen maar moeilijker. Het heeft geen pluskant, het is gewoon een handicap.

Natuurlijk moet je niet bij de pakken neer gaan zitten en zullen mensen met zo'n ongeneeslijke aandoening creativiteit, doorzettingsvermogen en optimisme nodig hebben om iets van hun leven te maken. Maar het blijft behoorlijk beroerd als je met OI geboren wordt.

Vrijdag – Vandaag is de winter echt losgebarsten. Ik zal er niet lang over uitweiden, iedereen zal het wel meegemaakt, of anders gezien of gelezen hebben. Hier in ieder geval vanaf de vroege ochtend onafgebroken sneeuwjacht, tot halverwege de middag. Wat mij betreft code rood, binnen blijven dus.

Vrijdagnacht – 15 graden vorst ? Horrorwinter ! Elfstedentocht !!!De Strip: Deze aflevering van het Stripmannen-vervolgverhaal is weer gemaakt door de Geheimzinnige Hulpman. Klik hier voor deel 1 van deze episode...

Klik op de strip voor een grotere weergave.


Ga voor eerdere hoofdstukken naar het Strip Jaaroverzicht van 2011  en  het Strip-overzicht van dit jaar

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men


3 opmerkingen:

martin zei

Leuk die weekoverzichten. Maar wat zou er met die hond achter de koelkast gebeuren? Ik zou het wel weten. Hij krijgt mijn karbonade.

Antoinette Duijsters zei

Het is bij jullie toch wat anders geweest als bij ons, hier alleen koud en nat.

Wat verenigingen, websites en andere voorlichting betreft, die zijn altijd veel te optimistisch, ze proberen je op te peppen maar schieten hun doel voor bij, omdat ze toch te weinig rekening houden met het leven van alledag.

Jan de Stripman zei

@martin - Volgende week het vervolg !

@antoinette - En zo ontkennen ze de realiteit. Je zou als patiënt het idee krijgen dat er ook nog iets mis is met je geest, als je niet altijd even vrolijk en optimistisch bent...