vrijdag 10 juni 2011

Een balkon vol kleine witte bloemetjes

Het leuke van zo'n blog is dat je eigenlijk alles kunt beweren wat je maar wilt. Als ik zeg dat ik een ooievaar op mijn balkon heb en ik zet er een overtuigende foto bij, wie zal het tegendeel kunnen bewijzen ? Dus als ik zeg dat mijn balkon vol staat met kleine witte bloemetjes, dan geloven jullie dat ook. Toch ?

Ook al is het helemaal niet zo. Okee, ik heb kleine witte bloemetjes gefotografeerd op mijn balkon, maar dat is alweer een paar weken geleden. Ondertussen zijn de meeste weer uitgebloeid en staat de dahlia in bloei en de eerste korenbloemen.

Die zet ik dan volgende week op m'n blog en iedereen denkt dat ze op dat moment in bloei staan. De waarheid is maar net hoe ik het presenteren wil, of wat de lezer daarvan wil geloven.


Maar goed, ondertussen heb ik wel die kleine witte bloemetjes op de foto. 
De eerste is bloeiende tijm. Lekker voor in de keuken, maar ook best mooi om te zien. Ik heb het plantje ooit gekocht bij het tuincentrum en het doet het al jaren uitstekend.

Eerder plaatste ik foto's van de lobelia's, korenbloemen enslaapmutsjes die ik gezaaid had. Nog niet in bloei, toen, maar ze groeiden best. In een hoekje heb ik ook twee bloempotten staan met planten die de natuur zelf heeft gezaaid.


In de linker een mooie varen, die elk jaar groter en weelderiger wordt. 
De fuchsia die oorspronkelijk in de pot stond is een paar winters geleden doodgevroren. 


In de rechter pot heb ik ooit een paar cotoneasters gezet. De helft daarvan is overleden, maar de mezen hebben er van alles bij gezaaid. Zaadjes uit het vogelvoer, waarvan ze niet alles even lekker vinden. Gele mosterd, bijvoorbeeld. En ook een klein wit bloeiend bloemetje, waar ik de naam helaas niet weet.

Het vormt een rechtop gaand stengeltje, met hier en daar een paar ovale blaadjes. Aan het uiteinde een groepje bladeren met piepkleine bloempjes. 
Er is vast wel een lezer die weet wat dit is...


De cotoneaster, of dwergmispel, bloeit trouwens ook met kleine witte bloemetjes. Mooi, toch...?
10 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi balkon, vooral als je de vogels ook nog meetelt:-)

Annet zei

kweet het niet Jan, 'k denk aan een exootje....ik doe een gooi: een wikkesoort?

de Stripman zei

@antoinette - En het wordt nog veel mooier. Hoop ik...;o)
Geen ideeën over het bloemetje ?

@annet - Wikke heeft toch van die grijpsliertjes ? Dat heeft deze niet...

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

In bloemen ben ik niet zo thuis. Ze staan er mooi op.

Anoniem zei

Stripman, geen idee in elk geval geen plant van hier uit de buurt.

de Stripman zei

@zelfstandig journalist - En meer dan levensgroot...;o)

@antoinette - Ja, als jij het al niet meer weet... Voel ik me wel een stuk minder dom, dat is dan weer een voordeel...;o)

Ik zag laatst dat vogelvoer van over de hele wereld aangevoerd wordt. Dus wie weet komt het uit Zuid-Amerika, of Azië...

martin zei

Jan het zal toch niet een Pittosporum Tobira zijn? Ik doe maar een gooi.

de Stripman zei

@martin - Even dacht ik, hij roept maar wat, want het leuke van een reactie is dat je kan schrijven wat je maar wilt. Meestal wordtb het nog serieus genomen ook.

Maar pittosporum tobira is echt een plant. Alleen is hij veel groter dan het plantje dat ik op balkon heb. Hij lijkt ook meer op de cotoneaster op de laatste foto.

Mijn raadselplant is in totaal nog geen 20 cm lang, de bloemetjes misschien een millimeter breed...

martin zei

Naar bloemen zoeken is oneindig veel moeilijker dan naar dieren (insecten incluis) zoeken, maar ik deed een poging en die mislukte.

de Stripman zei

@martin - Maar het was een moedige poging ! Ik had het al meteen opgegeven, na eerdere wanhopige zoektochten naar onbekende bloemen en planten...;o)