woensdag 15 juni 2011

De lobelia bloeit !

Eigenlijk zou ik me misschien druk moeten maken over de economische toestand in de wereld. Of de situatie in Libië, of Syrië ? Of, op het persoonlijke vlak, zou ik boos op moeten bellen naar de maatschappij die ons afgelopen zondag voor niets naar Weesp liet komen, voor een rondvaart die niet door ging.


Maar ach, dat zijn allemaal zaken waar ik toch niet veel meer aan kan veranderen. Dus die stel ik maar even uit. Want er is ook actualiteit op mijn balkon ! De lobelia bloeit ! Of misschien zou ik moeten zeggen: de lobelia's bloeien. Want het zijn er meer dan één.


Niets bijzonders zul je misschien denken. Je kunt immers bij elk tuincentrum bloeiende lobelia's kopen. Maar dat is vals spelen, hè. Die plantjes zijn in de kas opgekweekt. Mijn lobelia's zijn eigenhandig en helemaal zelf, uit zaadjes, verkregen. Puur natuur en zonder smokkelen.

De minuscule plantjes van een poosje geleden zijn inmiddels uitgegroeid tot een dichte bladermassa. Dagelijks geef ik ze water en kijk ik gespannen of ik al ergens een bloemetje zie. De afgelopen dagen zag ik de knopjes groeien en langzaam verkleuren en vanochtend was het dan zover: Bloemen !


Ze zijn niet groot, maar met de macrolens op de camera lijkt het nog heel wat. En over een tijdje, als al die knoppen uitgekomen zijn, zorgen ze voor een hele blauwe bloemenzee.

Als de wereldproblemen er niet tussen komen volgen er deze week nog meer bloemenblogs. Gelukkig ben ik niet de enige blogger die het grote nieuws even laat voor wat het is. 
Kijk maar bij PierraIna en Antoinette

10 opmerkingen:

Pierra zei

Een hele voldoening als je eigenhandig gekweekte plantjes bloeien. Ik ken het gevoel !

de Stripman zei

@pierra - Ja, het is veel leuker dan kant en klare plantjes kopen. Goedkoper ook nog...;o)

Annet zei

Hier gaat het om in het leven Jan
hier krijg je energie van..
Dat negatieve van het ANP onttrekt energie daarom wordt een mens daar zo moe van....
Geniet ze:)

Anoniem zei

Niets mooier dan zelf gekweekte bloemen.

de Stripman zei

@annet - Dat vind ik eigenlijk ook. Het is onbegrijpelijk dat er mensen zijn die niets om dieren en planten geven...

@antoinette - Nuchter beschouwd zijn ze niet mooier dan de bloemen van het tuincentrum. Maar ik geniet hier wel meer van...;o)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Zo kun je het leven van de zonnige kant bekijken.

de Stripman zei

@zelfstandig journalist - Maar toen ik, optimistisch gestemd, de was buiten hing ging het regenen...;o)

Anoniem zei

ik vind het juist wél wereldnieuws. heb zelf blauwe dwerglobelia gezaaid en zag enorme bladermassa's komen. op het zakje leek het een kruipende borderplant.

Maria-Dolores

Anoniem zei

Wat zaadjes toch allemaal kunnen veroorzaken. Het is wonderbaarlijk.

de Stripman zei

@maria-dolores - Mijn bladermassa is ongeveer 10 cm hoog, da's toch nog wel bescheiden. En deze variant zou moeten gaan hangen. Daar is nog niet veel van te merken...;o)

@beusekom - Dat is het zeker !