dinsdag 28 juni 2011

Het Grote Ontbijt Onderzoek – Even een tussenstandjeVan het Grote Douche Onderzoek, van een paar jaar geleden, weet ik nog dat een aantal lezers pas met hun informatie kwam toen ik de eindresultaten al op het Volkskrantblog gezet had. Daarom stel ik de conclusies nog even uit en doe ik eerst een tussenstand.

Het Grote OntbijtOnderzoek is eigenlijk een piepklein onderzoekje, dat hadden jullie misschien wel door. Van de paar honderd bezoekers, die dit blog de afgelopen dagen trok, heeft er een dozijn gereageerd. Per email bereikte me ook nog een paar antwoorden, maar de opbrengst is bescheiden, tot nu toe.

Niet vreemd, hoor. Ik heb een poosje in de onderzoek-branche gewerkt en daar heb ik geleerd dat alleen maar een oproepje doen, geen goede manier is om een hoge respons te krijgen. Mensen persoonlijk aanspreken, of opbellen, dat werkt veel beter.

Maar maak je geen zorgen, beste lezer, dat ga ik je niet aandoen, hoor. Het moet wel een beetje gezellig blijven. Het is maar een lolletje, tenslotte.

We hebben er wel al wat van geleerd, want zelfs van lolletjes kun je leren. Het ouderwetse Hollandse broodontbijt is, bijvoorbeeld, nog behoorlijk populair. Sommigen houden het bij ontbijtgranen, muesli, yoghurt of pap, maar de meeste respondenten eten 's ochtends gewoon een boterhammetje.

Er zijn er die daar dan een paar pilletjes bij nemen. Dat kan medicatie zijn, maar ook vitaminen. Alles wordt weggespoeld met thee, koffie, vruchtensap, of melk. Geen grote verrassingen op dit gebied.

Maar het kan zijn dat die nu nog gaan komen. Want zoals gezegd, na het publiceren van de resultaten komen sommige mensen toch nog met antwoorden.

Er zijn bijvoorbeeld verrassend weinig lezers die niet ontbijten. Misschien dat die personen al bij voorbaat gedacht hebben dat zo'n ontbijtonderzoek niet interessant voor ze was. Dat zou jammer zijn. Zo blijft die ene respondent, die schreef de dag te beginnen met een kop koffie en een peuk, een eenzame zonderling in ontbijtend luilekkerland...

Maar het kan dus nog. Kom voor de dag met je diepste ontbijtgeheimen ! Bij mij zijn ze veilig. Ik zet ze alleen maar op het internet...


7 opmerkingen:

Annet zei

eigenlijk begin ik met een papje van muizenstaarten, daarbij drink ik een glaasje geitenmelk met biologische vliegen, hierbij nog een stukje doeriantaart en dan aan de slag!

(ik vraag het H.nog even)

Hilko Hulzebos zei

Dan nog even een serieuze reactie. Het is eigenlijk heel saai, mijn ontbijt en ik hoef er nooit bij na te denken. Het is elke morgen een dubbele boterham met kaas en een kopje thee. Het komt wel eens voor dat er geen kaas is. Dan wijk ik uit naar een appeltje gesneden op een boterham of plakjes banaan.
Hilko.

de Stripman zei

@annet - Dat is...eh... heel interessant...;o)

@hilko - Ha, gelukkig ook een serieuze reactie. En niets om je voor te schamen, hoor...;o)

hart en ziel zei

in normale tijden zijn het twee boterhammen met chocolade vlokken (puur), chocopasta puur of met kaas.
Vocht: standaard koffie met heel veel suiker


in abnormale tijden: bitterballen of kroketten vers uit de frituurolie met fritessaus en mosterd

de Stripman zei

@hart en ziel - Dank je ! Het maakt wel nieuwsgierig naar de achtergrond van die abnormale tijden...;o)

hart en ziel zei

ach stripman dat zijn omstandigheden waar een man geen kaas van heeft gegeten en zelfs niet zou willen:)

de Stripman zei

@hart en ziel - Ah, vrouwenzaken ! Dat verklaart alles...;o)