zondag 3 juli 2016

Was het nou een slecht voorjaar ?


We hebben wel erg veel regen gehad, de afgelopen tijd en veel dagen met sombere wolkenluchten. In mijn nestkastje was er geen succes voor de koolmezen, maar dat was niet overal zo.

Bij Beleef de Lente zijn er voor de webcamera's wel eieren uitgebroed en jongen uitgevlogen. De IJsvogel is daar zelfs aan een tweede legsel begonnen. Het is allemaal nog te volgen want de camera's blijven dit jaar langer online.

Ik zag trouwens laatst een IJsvogel in het park. Een primeur wat mij betreft. Het vogeltje maakte een bocht boven één van de vijvers en verdween daarna, als een blauwe flits, tussen de bomen. Dat maakte mijn voorjaar, in ieder geval voor een deel, weer goed.

Ondertussen zie ik ook jonge vogels op mijn balkon. Niet in enorme hoeveelheden, maar ik heb toch de jongen van koolmezen, pimpelmezen, merels en grote bonte spechten op bezoek gehad. En verderop in de straat zag ik jonge eksters en huismussen. Voor de vogels is het voorjaar dus zeker niet helemaal mislukt.

De metselbijtjes, in het bijenhuisje op mijn balkon, lijken het wel redelijk rustig aan te doen. Er zijn er uitgevlogen en er is wel wat nieuwe activiteit, maar vermoedelijk hebben die toch last van de vele dagen met regen.

Verder had ik me voorgenomen om dit jaar beter te tuinieren, met mijn kruiden en andere eetbare plantjes. Maar dat is mislukt. Alles staat weer te bloeien, van de peterselie, tot de sla en rucola. Ik heb zelfs maar één radijs weten te kweken, de andere radijzenplanten schoten direct in bloei.

Maar of dat nou aan mij ligt, of aan het weer ?De Strip: De strip van deze week is gemaakt door de Stripman zelf. 

Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 en deel 4 van dit verhaal.

Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4 - deel 5 - deel 6 - deel 7 - deel 8 - deel 9 en deel 10 van het vorige verhaal. 

Klik op de strip voor een grotere weergave. 

Kijk voor voorafgaande episodes van de Stripmannen-saga naar het Strip Jaaroverzicht van 2015 en het Strip Jaaroverzicht van 2014 , of nog verder terug naar het Strip Jaaroverzicht van 2011  -  het Strip-overzicht van 2012 en het Strip-jaaroverzicht van 2013 

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men


3 opmerkingen:

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Puur persoonlijk zeg ik dat het geen best voorjaar was. Het had wel wat mooier weer mogen zijn. Leuker voor mens, dier en plant.

martin zei

En was ie lekker?

Jan de Stripman zei

Die radijs smaakte prima, ik kon hem maar net redden, mijn vrouw wou hem in de afvalbak gooien...