zondag 17 juli 2016

Laten we ons hoofd er een beetje bij houden


Dacht ik donderdag-avond nog dat de geletruidrager, die in de Tour de France zijn fiets kwijt raakte, het opmerkelijkste nieuws van de week zou zijn. Dat werd snel van tafel geveegd door de aanslag in Nice. En terwijl men daarover nog volop aan het speculeren en discussiëren was, volgde er een mislukte staatsgreep in Turkije.

Als eenvoudig mens kun je niet veel anders doen dan de nieuwsberichten volgen en verbaasd zijn over de opeenvolging van gebeurtenissen. En over de wilde uitspraken die over de aanslag en de staatsgreep gedaan worden.

Logica is op zo'n moment ver te zoeken. Nog voor er achtergronden en motieven bekend zijn wordt er geroepen dat er meer gebombardeerd moet worden, dat de grenzen dicht moeten en dat de één of andere groepering er wel achter zal zitten.

Ondertussen draait de wereld gewoon door. In ons dagelijkse leven merken we er niets van. Bij mij in de straat zijn de balkonwerkzaamheden, bijvoorbeeld, bijna afgerond. Niets aan de hand.

De meeste mensen zullen er ook weinig van merken, als we ons hoofd er een beetje bij houden. Je maakt in ons land nog altijd meer kans om door de bliksem getroffen te worden, dan om gedood te worden door een terrorist.

Laten we voor volgende week hopen dat de Tour de France echt het belangrijkste nieuws vormt...


De Strip: De strip van deze week is gemaakt door de Geheimzinnige Hulpman zelf. Klik hier voor deel 1 van dit verhaal.

Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4 en deel 5 van het vorige verhaal.

Klik op de strip voor een grotere weergave. 

Kijk voor voorafgaande episodes van de Stripmannen-saga naar het Strip Jaaroverzicht van 2015 en het Strip Jaaroverzicht van 2014 , of nog verder terug naar het Strip Jaaroverzicht van 2011  -  het Strip-overzicht van 2012 en het Strip-jaaroverzicht van 2013 

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men
2 opmerkingen:

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Hoofd erbij houden ja. Al te veel op statistieken vertrouwen nee.

martin zei

Echt weer zo lekker nuchter Jan de Stripman blog. En zoist.