zondag 26 juni 2016

En ondertussen op Soestdijk


Er is al heel veel geanalyseerd en geëvalueerd maar dat verandert niets aan de uitslag: Groot-Brittannië gaat uit de Europese Unie. Ik vrees dat zowel Europa als Groot-Brittannië daar slechter van worden, maar het zal wel niet zo dramatisch worden als sommige mensen voorspellen.

Aan de andere kant zal het voor de Brexit-voorstanders waarschijnlijk niet zo voordelig uitpakken als zij zouden willen. Ironisch is het dat vooral de laagopgeleiden voor uittreding hebben gestemd. Men denkt uit weerzin tegen het beleid van de afgelopen jaren. Het zijn deze mensen die, door het bezuinigingsbeleid van de twee kabinetten Cameron, de prijs voor de crisis hebben betaald.

Als de Brexit slecht uitpakt zullen deze mensen waarschijnlijk opnieuw de rekening moeten betalen. De hoger opgeleiden, de mensen met goede banen, die redden zich wel. Een proteststem met boemerang-effect dus.

Als er ergens alarmbellen moeten gaan rinkelen is het bij de traditionele politieke partijen. Die waren in meerderheid tegen een Brexit, maar hebben hun greep op de bevolking verloren. De conservatieven waren al verdeeld en arbeiders, die voorheen op de arbeiderspartij stemden, zijn weggelopen. En dat is niet alleen in Groot-Brittannië het geval.

Ondertussen wordt er, bij ons op Soestdijk, weer gewerkt aan versteviging van de balkons. Voor wie het gemist heeft: ons kleine balkonnetje, dat aan de voorgevel van de flat hangt, is onveilig verklaard. Een eerdere actie, waarbij een nieuwe verankering aangebracht zou worden, werd na één dag gestaakt, toen bleek dat de vloeren van de flat daarvoor niet geschikt waren.

Nu zijn ze opnieuw begonnen, na testen en rekenen. Er worden twee carbonstaven in de vloer van het balkonnetje aangebracht. Dat zou voldoende moeten zijn. Bij ons begint het boren morgen.

Op het EK-voetbal, ondertussen, zitten de delen van Groot-Brittannië die uit de EU willen – Engeland en Wales – nog in het toernooi, terwijl zij die bij de unie willen blijven – Noord-Ierland en Schotland – uitgeschakeld zijn of zich niet hebben geplaatst. Een merkwaardig spiegelbeeld van de politieke werkelijkheid. 
De Strip: De strip van deze week is gemaakt door de Stripman zelf. 

Klik hier voor deel 1 - deel 2 en deel 3 van dit verhaal.

Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4 - deel 5 - deel 6 - deel 7 - deel 8 - deel 9 en deel 10 van het vorige verhaal. 

Klik op de strip voor een grotere weergave. 

Kijk voor voorafgaande episodes van de Stripmannen-saga naar het Strip Jaaroverzicht van 2015 en het Strip Jaaroverzicht van 2014 , of nog verder terug naar het Strip Jaaroverzicht van 2011  -  het Strip-overzicht van 2012 en het Strip-jaaroverzicht van 2013 

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men
4 opmerkingen:

martin zei

En zo blijft voetbal een belangrijke bijzaak, meer niet.

Toch zou het me ook niet verbazen als er er ergens een 'oplossing' werd gevonden. Ik denk dat dit wel een zeer serieuze verandering betekent met grote gevolgen. Een sprong in het duister.

De Schotten zullen uit het VK stappen als dit vertrekt. Het is hun enige kans op eigen positie. De Noord-Ieren zullen vervolgens aan de boom schudden en dan zullen daar nog heel wat appels uit het verleden blijken te hangen.

De economnie zal krimpen. Europa is onbetrouwbaar. En zij die altijd winnaars zijn zullen inderdaad geen haar gekrenkt worden.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

De Schotten willen een tweede onafhankelijkheidsreferendum. Grote kans dat zij dit keer wel voor stemmen. Wat blijft dan nog over van Groot-Brittannië?

Jan de Stripman zei

Little Britain ?

jeetjemina zei

Het aloude adagium zal versterkt worden: de rijken worden rijker, de amen armer!!!
Gr eva