vrijdag 5 juni 2015

Koolmees in Slow Motion

Het leven van een natuurfilmer gaat ook niet over rozen. Zoals jullie misschien weten heb ik momenteel koolmezen in het nestkastje op mijn balkon. De vogeltjes vliegen af en aan met rupsjes en andere kleine insecten, het gaat allemaal geweldig. Dus dacht ik laat ik eens proberen ze daarbij te filmen.

Probleem is dat ik, vanuit het raam, alleen de zijkant van het kastje kan zien en het balkonnetje te klein is om er, met camera in de hand, op te gaan staan. Oplossing leek mij om dan de camera op statief in het voederhuisje te plaatsen, hem aan te zetten en dan achteraf te kijken of er iets op de film stond.

Nou dat lukte wel een beetje, alleen ze vlogen zo snel heen en weer dat er in elke 5, of 10 minuten film, maar een paar seconden actie zat. Dan zet ik hem in de slow motion stand, dacht ik. Hieronder het resultaat:


Ik geef toe, het is niet erg spectaculair, maar de hele film was dat nog minder. Waar ik even niet aan gedacht had was dat een paar minuten film, in slow motion, bij het afspelen vele malen langer duurt. Ik had dus een film van 24 minuten. Je kunt gerust zeggen de saaiste natuurfilm aller tijden !

De eerste elf-en-een-halve minuut gebeurde er helemaal niets. Daarna de 30 seconden zinderende actie die je hierboven kunt zien, waarna de rest van de 24 minuten weer gevuld werd met helemaal, maar dan ook absoluut, niets.

Nou ja... toch best leuk...2 opmerkingen:

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Het is een begin zullen we maar zeggen.

Jan de Stripman zei

Ja, ja, ik ga mijn best doen voor betere beelden...