dinsdag 30 juni 2015

Het goudsbloemen mysterie


Geen spannend jeugdboek, maar een echt raadsel dat zich afspeelt op mijn balkon. Ik weet niet of het op de foto's direct duidelijk is, maar ik zal het uitleggen. Ik heb goudsbloemen gezaaid op mijn balkon, een zakje zaadjes gekocht bij het tuincentrum, omdat ik gelezen had dat de bijen daar van houden.

De zaadjes kwamen op, maar het waren een beetje veel plantjes voor één bloempot, dus heb ze verdeeld over twee potjes. Nu het mysterie. Er blijken twee kleuren bloemen uit die zaadjes te groeien, gele en oranje. Ook nog met lichte en donkere hartjes, zodat er minstens vier varianten zijn.


Maar nu blijkt dat er in het ene potje alleen maar gele bloemen zitten en in het andere alleen maar oranje...

Hoe kan dat nou ? De plantjes zagen er allemaal precies hetzelfde uit en hadden nog geen bloemetjes, toen ik ze verdeelde over de potjes...


Nog een raadsel: Waarom kopen mensen eigenlijk bloemenzaadjes in het tuincentrum als dit soort, toch ook verdomd mooie bloempjes, gratis en voor niets in je bloempotten komt groeien. Dit is een melkdisteltje...


4 opmerkingen:

Antoinette Duijsters zei

het zijn ook nog dubbelen goudsbloemen, melkdistel is veel mooier:-)

Jan de Stripman zei

Op het zakje stond alleen maar 'goudsbloemen', Antoinette, niet dat het allemaal gekweekte varianten waren...

Jan de Stripman zei

Vandaag is er een gele bloem open gegaan in de oranje pot en andersom. Het zal dus toch wel toeval zijn...;o)

martin zei

Maar die goudsbloemen zijn neit kapot te krijgen, bloeien tot in december (tenminste zo gaat dat hier op het steeds voller wordende balkon) en volgend jaar weer opnieuw.