zondag 1 maart 2015

Parken minder toegankelijk gemaakt !


Hulde aan de gemeente Soest ! Na jaren, waarin iedereen maar ongehinderd toegang had tot het openbaar groen, heeft men eindelijk de parken in Soestdijk minder toegankelijk gemaakt voor gehandicapten en chronisch zieken.

Het park tegenover ons huis, dat aan drie kanten een ingang heeft, is nu aan twee kanten voorzien van stevige hekken. Een passerende gehandicapte zal nu niet zo snel meer in de verleiding worden gebracht, om aan één kant het park in te rijden en aan de andere kant er weer uit.

Hij of zij zal zich moeten beperken tot de ene ingang in het midden van de straat en zal ook daar het park, na het voederen van de eendjes, weer moeten verlaten. Argeloze wandelaars, voor wie het park ten slotte bedoeld is, zullen in de toekomst heel wat minder vaak opgeschrikt worden, door een hinderlijk rondhangende invalide in een rolstoel of scootmobiel.

Mooi Werk !

Het slangenbosje, dat een paar straten verderop ligt, is zelfs geheel voor rolstoelers en scootmobielers afgesloten. Een smalle sluis is de enige manier waarop wandelaars hier nog naar binnen kunnen, om van het groen te genieten. Daarbij zullen ze niet langer gehinderd worden door een minder valide in één of ander voertuig.

Complimenten aan de gemeente Soest voor dit krachtdadige optreden ! De buurt kan opgelucht ademhalen...

De Strip: De strip van deze week is gemaakt door Jan de Stripman. Klik hier voor deel 1 van deze episode...

Klik hier voor deel 1,  deel 2 - deel 3 - deel 4 - deel 5 - deel 6 en deel 7 van het vorige verhaal van de Geheimzinnige Hulpman.

Klik op de strip voor een grotere weergave. 

Kijk voor voorafgaande episodes van de Stripmannen-saga naar het Strip Jaaroverzicht van 2014 , of nog verder terug naar het Strip Jaaroverzicht van 2011  -  het Strip-overzicht van 2012 en het Strip-jaaroverzicht van 2013 

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men
7 opmerkingen:

Antoinette Duijsters zei

Niet goed nagedacht dus, het is bedoeld om vervelende fietsers en brommer, scooters te weren. maar dat ook minder validen er nu niet meer in kunnen, tsja, moeten we dan ook overal aan denken!!!

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Schande! Nu maar hopen dat iemand bij de gemeente Soest dit leest.

Jan de Stripman zei

Ik heb me ook bij de gemeente beklaagd over de ontstane situatie. Een paar weken geleden al, maar daar heb ik nog geen reactie op gekregen.

Die 3 scholieren die normaal gesproken door het park reden zullen inderdaad ook wel op hun neus kijken...

Jan de Stripman zei

En ik heb dit stukje naar de krant gestuurd...;o)

martin zei

Links tuig is het nooit ergens mee eens. Plakken hun rolmobiel vol met stickers alsof de propaganda slag gewonnen moet worden en gaan dan zeiken over enig hinderlijk aangelegd straatmeubilair. Ja zo gaan we de oorlog wel winnen, mijnheer de Stripman.

Denk liever aan uw eigen saek i.p.v. aan die scootmobielers. Die kunnen heus wel voor zichzelf opkomen. Pamperen dat is het. En die studenten moeten ook het Maagdenhuis uit.

Jan de Stripman zei

Je ziet dat de scootmobiel ook links voor het hek geparkeerd staat, Martin...;o)

Anoniem zei

Zo zie je maar weer dat "de participatiemaatschappij" voor de overheid ook maar een relatief begrip is..