zondag 17 augustus 2014

Kapotte automaten besparen energie


Na het lange verhaal van vorige week, nu een kort bericht. De spellingscontrole van Open Office, het uitstekende, gratis te downloaden, tekstverwerkings-programma, doet het om één of andere reden niet meer. Maar dat is niet de enige reden waarom ik het kort wil houden.

Ik ben de afgelopen week nogal druk geweest in het huishouden. Mijn vrouw is een paar maanden geleden gestopt met werken, heeft nu dus meer tijd en daarom hadden we ons voorgenomen om de keuken eens goed schoon te maken.

De koelkast, met daarop de kookplaat, moesten uit hun hoekje naast het aanrecht worden getrokken. Kastjes en keukenvloer dienden grondig geschrobd enzovoort. Het hoefde allemaal niet op één dag, zelfs niet in één week, maar we waren nog maar nauwelijks begonnen toen alles ineens in een soort stroomversnelling kwam.

De wasmachine ging stuk. En ja, toen moest ook dat deel van de keuken ontruimd worden. De houten tafel, zelf gemaakt, die er overheen stond moest uit elkaar worden geschroefd. De oude wasdroger, die al een paar jaar kapot was, maar er nog steeds stond, moest er maar eens uit.

Toen we de apparaten naar voren trokken bleek bovendien dat de afvoerslang van de vaatwasser gescheurd was. Zeepresten en kalkaanslag hadden waarschijnlijk overstromingen voorkomen. Het werd dus een hele onderneming, die ook nog eens geklaard moest zijn voor de nieuwe wasmachine zou arriveren.

Om het verhaal, dat toch nog dreigt uit te lopen, kort te houden. We hebben een week gesleept, geboend en geknutseld. Maar nu staat de nieuwe machine vlijtig te draaien, heb ik de afvoer van de oude machine aan de vaatwasser geplakt en staat de wasdroger voorlopig even in een slaapkamer te wachten op vervoer naar de schroothoop.

Mooi ! En ook nog goed voor het milieu. Zo'n wasdroger vreet stroom en de was droogt aan een wasrekje ook wel. En de nieuwe wasautomaat is een stuk energiezuiniger !

Zo. Nu eerst even uitpuffen...


De Strip: De strip van deze week is gemaakt door de Geheimzinnige Hulpman. Klik hier voor deel 1 en deel 2 van dit verhaal. 


Klik op de strip voor een grotere weergave. 

Kijk hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4 en deel 5 van het vorige verhaal.

Kijk voor voorafgaande episodes van de Stripmannen-saga naar het Strip Jaaroverzicht van 2014 , of nog verder terug naar het Strip Jaaroverzicht van 2011  -  het Strip-overzicht van 2012 en het Strip-jaaroverzicht van 2013 

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men6 opmerkingen:

brekebeen zei

Daar hebben jullie heel wat werk aan gehad, met met zo'n resultaat kun je achteraf alleen maar voldoening voelen :-)
Wat heb je toch een mooi blog. Ik zou er veel vaker moeten neuzen, maar ja, la vie... :-(

Bart zei

Een mooi voorbeeld van hoe het een het ander veroorzaakt...ik ken dat ook, zo'n kettingreactie.

Goed gewerkt dus, en mooi resultaat, na alle inspanningen!

Antoinette Duijsters zei

Wel plek hebben voor wasrekjes en dan die grote lappen.
Blij dat er drogers zijn.

Jan de Stripman zei

@brekebeen - Wij zijn blij ! En ik kom ook niet meer zo veel toe aan het lezen van andermans blogs, hoor. We lezen elkaar gelukkig ook nog op Facebook...;o)

@bart - Ja, als je eenmaal ergens begint, met ruimen en schoonmaken, kom je steeds weer nieuwe dingen tegen die eigenlijk ook moeten.
Voor de afvoer van de vaatwasser heb ik bijvoorbeeld een tube kit gebruikt die ik eigenlijk gekocht had om een scheur in de woonkamer te dichten. Dat moet ik nu eerdaags wel gaan doen want anders kan ik de kit weggooien...

@antoinette - Gelukkig hebben we die ruimte. En de grote lappen was ik het liefst als de zon schijnt, dan drogen ze buiten. Zo niet dan gaan ze op de verwarming...;o)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Ik ben mijn hele leven al energiezuinig. Nog nooit een vaatdroger of droogkast in huis gehad.

martin zei

Wat een werk. Gelukkig hebben wij geen vaatwasmachine en wasdroger. Dat scheelt. Toch zou enig onderhoud ook hier niet onverstandig zijn.