zondag 27 april 2014

Stoere mannenspullen


Een heel fanatieke klusser ben ik niet. Maar ik heb in het verleden wel kastjes en tafels getimmerd en allerlei kleine klusjes in huis opgeknapt. Onderin de slaapkamerkast staat dan ook een uitpuilende gereedschapskist en ik ben de trotse bezitter van een boormachine, een decoupeerzaag en een vlakschuur-machine.

De laatste jaren ben ik, vanwege mijn gezondheid, nog minder fanatiek geworden, maar af en toe bezoek ik toch nog, met mijn scootmobiel, de plaatselijke bouwmarkt. Vorige zomer kocht ik er, bijvoorbeeld, een bezem om het balkon mee schoon te vegen.

Het leek me dan ook geen vreemd idee om me in te schrijven op hun digitale nieuwsbrief. Ik kreeg daarbij een kortingsbon cadeau en zou zo op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen op klusgebied.

Ik verwachtte reclame voor stoere mannenspullen. Drie hamers halen, twee betalen, de nieuwste combinatietangen, kopspijkers voordeliger per pond. Maar in plaats daarvan ontving ik vooral advertenties voor lampen, behang, verf en tuinmeubels. Dingen waarbij de doorsnee stoere man zijn vrouw nodig heeft, om de juiste kleur en stijl te bepalen.

Geen wonder eigenlijk want hoe vaak koop je nou nieuw gereedschap ? Lijmklemmen en waterpomptangen verslijten niet bij normaal huishoudelijk gebruik. Bijna al mijn gereedschap is al tientallen jaren oud. Er zitten zelfs een dingen bij die aan mij doorgegeven zijn door eerdere generaties klussers. Die Engelse sleutel en die striptang zijn misschien wel 50 jaar oud. En ze doen het nog prima !

Okee, een huisgenoot heeft wel eens een schroevendraaier gebroken bij een poging om iets stevigs los te wrikken en er zijn nog onlangs een paar houtboortjes verwoest, omdat een onhandige er mee in een stenen muur probeerde te boren. Er is ook wel eens gereedschap verdwenen, omdat iemand iets kwam lenen, om het daarna nooit meer terug te brengen.

Maar, behoudens oneigenlijk gebruik en diefstal, koop je een doorsnee kapzaag of blokschaaf maar één keer in je leven. En zelfs geschaafde vuren latjes en scharnieren, waarvoor ik afgelopen week nog in de bouwmarkt was, zijn niet de moeite waard om reclame voor te maken.

Jammer van die nieuwsbrief. Maar ach, zo krijg ik nog eens mail...


Ps: Een striptang is geen instrument dat elke striptekenaar op zijn werktafel moet hebben liggen. Het is een werktuig voor de elektricien, of de handige klusser, die er de koperdraadjes in een snoer mee bloot kan leggen. Zie deze informatieve link De Strip: De strip van deze week is gemaakt door de Stripman zelf. 


Kijk hier voor deel 1 van dit verhaal.  

Klik op de strip voor een grotere weergave. 

Klik hier voor deel 1 - deel 3 - deel 4 - deel 5 en deel 6 van het vorige verhaal. 

Kijk voor voorafgaande episodes van de Stripmannen-saga naar het Strip Jaaroverzicht van 2014 , of nog verder terug naar het Strip Jaaroverzicht van 2011  -  het Strip-overzicht van 2012 en het Strip-jaaroverzicht van 2013 

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men


5 opmerkingen:

Antoinette Duijsters zei

Echt een mannen blog.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Als die bouwmarkten het alleen van gereedschap zouden moeten hebben, waren ze snel failliet :-).

Jan de Stripman zei

@antoinette - Ja, sorry... Maar de vrouwen hier in huis pakken ook wel eens een hamer of een schroevendraaier, hoor...;o)

@zelfstandig journalist - Dat blijkt. En ook dat ik weinig kaas van commercie gegeten heb...;o)

martin zei

Eentje voor een crytogram: oud sjagrijnig wijf gaat uit de kleren.

Vorige week een fietspomp gekocht € 9,99. Meestal is het hout, lijm of verf. Of tuinspullen inderdaad.

Jan de Stripman zei

@martin - Ik ben niet zo goed in raadseltjes, maar deze begrijp ik, geloof ik...;o)