zondag 17 maart 2013

Opmerkelijke berichten – Vikingen, schaamluizen, apen en vreemde snoeshanenOp de website van de Volkskrant kun je soms van het ene naar het andere merkwaardige bericht doorklikken. Bijvoorbeeld: 'Stamt u ook al af van de Vikingen?' , over commerciële bedrijfjes waar je kunt laten onderzoeken of jouw DNA ooit voorkwam bij de Vikingen.

Leuk zulke beroemde voorouders. Maar volgens deskundigen onzin en 'nepwetenschap'. De uitslag zou niet veel meer waarde hebben dan astrologie en zo algemeen zijn, dat hij voor miljoenen andere Nederlanders ook zou gelden.

Eén muisklik verder lezen we:'Uitstervende schaamluis is een wassen neus'.  Komt het voortbestaan van een kriebelig parasietje in gevaar, doordat veel mensen hun schaamhaar laten verwijderen met Brazilian wax ? Wordt de schaamluis door deze habitat-vernietiging een bedreigde diersoort ?

Het blijkt een bericht te zijn dat al langere tijd op internet rondgaat, maar waar weinig wetenschappelijke onderbouwing voor te vinden is. Verbeterde hygiëne en betere bestrijdingsmiddelen zouden ook wel eens de oorzaak kunnen zijn. Maar dat moet eerst nog maar eens onderzocht worden.

Onder het kopje 'Opmerkelijk' vinden we uiteraard nog meer opmerkelijke berichten, bijvoorbeeld: 'Foutje: Eerlijke leraren veroorzaken rel in Israel'.  Over een email waarin docenten van een middelbare school schreven hoe ze werkelijk over hun leerlingen dachten. Kwalificaties als 'lastpak', 'leugenaar' en 'zieke geest' konden per ongeluk ook door de pupillen zelf gelezen worden.

'Oekraïensemoorddolfijnen zwemmen vrouwtjes achterna en ontsnappen'. De Oekraïense marine zouden dolfijnen getraind hebben om 'vijandelijke zwemmers' te doden. Daartoe zouden ze zelfs met messen en pistolen zijn uitgerust. Een aantal van deze dieren zou ontsnapt zijn, maar de autoriteiten ter plaatse ontkennen het hele verhaal.

En zo gaat het maar door: 'Congolees in Eijsden betrapt met stukken aap in de auto' , de man wordt ook verdacht van mensensmokkel.

'Ex-karatekampioen 302 jaar cel voor seksueel misbruik', speelt zich af op de Canarische eilanden. De vrouw van de karateka is, wegens medeplichtigheid, veroordeeld tot 148 jaar, een medewerkster tot 126 jaar gevangenisstraf.

Opmerkelijke berichten, het een ernstiger dan het andere, maar zo op een rijtje geven ze een merkwaardig beeld van de mensheid. Wat zijn we toch een vreemde snoeshanen...De Strip: Deze aflevering van het Stripmannen-vervolgverhaal is gemaakt door de Geheimzinnige Hulpman. Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4 - deel 5 en deel 6 van deze episode.

Klik op de strip voor een grotere weergave.


Ga voor eerdere hoofdstukken naar het Strip Jaaroverzicht van 2011  -  het Strip-overzicht van 2012 en het Strip-jaaroverzicht van 2013

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men10 opmerkingen:

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Lijkt me slechts het topje van de ijsberg. Maar goed dat we niet alles te weten komen :-).

Jan de Stripman zei

@zelfstandig journalist - Absoluut...!

martin zei

En dan zou je door de tekst bijna nog het nieuwe hier terloops aangekondigde ouderenbeleid missen.

Jan de Stripman zei

@martin - Maar dat is nog toekomstmuziek...

Antoinette Duijsters zei

Tja de krant moet Vol:-)

Anoniem zei

Uiteindelijk worden we met de moderne media allemaal weer koppensnellers ;-)

Glaswerk zei

Jan, het houdt allemaal verband met elkaar.

Om een simpel voorbeeld te noemen: de schaamluis is de favoriete snack van Oekraïense moorddolfijnen.

Jan de Stripman zei

@glaswerk - En ten tijde van de Vikingen kwamen er ook veel meer schaamluizen voor, natuurlijk ! Ook in Israël waarschijnlijk en in Eijsden en op de Canarische eilanden...!

Meneer Opinie zei

Is er al een vrijwilliger gevonden die de laatste schaaamluizen wil huisvesten? En de laatste lintworm, waar mag die straks wonen?

Jan de Stripman zei

@meneer opinie - Er zullen reservaten opgericht moeten worden...