zondag 11 november 2012

Herfstweer, Rutte, Obama, Hetty Blok en het oerrundMaandag was het wisselvallig weer. 's Ochtends werd het nieuwe kabinet beëdigd. Rutte II, niet bepaald mijn wensdroom en ook geen droomstart. Er is veel onrust over de aangekondigde bezuinigings-maatregelen, bij de oppositie en de coalitiepartijen. Een tv-zender heeft zelfs een rechtszaak aangespannen, om de juiste cijfers boven water te krijgen.

Ondertussen moest ik gewoon, in de regen, boodschappen doen. Allerlei dingen waren tegelijk opgeraakt. Aftershave, scheermesjes, aluin, shampoo, doucheschuim... langer uitstel had een hygiënische crisis kunnen veroorzaken.

Dinsdag was het prachtig, zonnig herfstweer, maar moest ik uitrusten. Dus keek ik naar het mooie weer vanaf de bank. Fris geschoren en gewassen, dat wel...!

Woensdag was het weer druilerig, maar werden we opgevrolijkt door de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De strijd was onverwacht spannend geweest, maar uiteindelijk koos het Amerikaanse volk voor nog vier jaar Obama.

Hopelijk kan hij dan nu de verwachtingen inlossen. Maar makkelijk zal dat niet worden. Het is de afgelopen jaren wel gebleken dat hij niet de halfgod is waarvoor velen hem aanvankelijk hielden. Obama blijkt ook maar een mens te zijn, die het moet doen met de ruimte die hem geboden wordt.

Donderdag begint donker en regenachtig. Voor mijn gevoel regent het al dagen, maar dat is wat overdreven. Op internet lees ik over Hetty Blok, bekend geworden als Zuster Clivia, die overleden is. Wat een leuk, vitaal mens was dat.

Ook een bericht over Tour de France winnaar Bradley Wiggins, die op training aangereden is en zijn ribben heeft gebroken. Ik blijf nog maar een dagje binnen, ruim de keuken een beetje op en knutsel wat aan mijn nieuwste stripverhaal.

Vrijdag is het weer bewolkt en grijs, maar het regent niet. Dan moet ik er vandaag maar even op uit met de scootmobiel. Het nieuwe kabinet houdt inmiddels crisisberaad, over de inkomensgevolgen van het voorgenomen beleid. In de eerste week al. Dat begint goed.

In de krant lees ik dat in 2025 grote kuddes oerrunderen vrij door Europa moeten zwerven. Een initiatief van natuurbeschermingsorganisaties, dat gefinancierd wordt door de Zweedse postcodeloterij. Een mooi vooruitzicht.

Zaterdagochtend toch weer regen. Het laatste nieuws is dat de regeringspartijen zowel de inkomensafhankelijke zorgpremie, als de belastingverlaging voor de hogere inkomens, terug willen draaien. Het volk mort en het kabinet haalt bakzeil, dat is democratie...


De Strip: Deze aflevering van het Stripmannen-vervolgverhaal is weer gemaakt door de Stripman zelf. Klik hier voor deel 1 en deel 2 van dit verhaal

Klik op de strip voor een grotere weergave.


Ga voor eerdere hoofdstukken naar het Strip Jaaroverzicht van 2011  en  het Strip-overzicht van dit jaar

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men


9 opmerkingen:

aadverbaast zei

Het was het weekje weer wel, Stripman. Maar toch schijnt de zon vandaag weer volop. Het kan verkeren.

Cor Uitham zei

er komen nog wel meer weekjes, aardig verluchtigd verslag Jan, ga zo door het weer van alle dag in in relatie tot andere zaken

Annet zei

Ja mooie strip Jan!

Een week vol reuring, een tijd al,alle tijden, een mens krijgt wat te verstouwen...

Gelukkig zijn er happy moments, zoals de ouden beuken en berken die ik zag...

Ik heb nog wat fotootjes van een jonge Hetty Blok...een énig mens...maar alles lijkt in de herhaling...dan weer Will van Kralingen...in een eeuwig komen en gaan..het levenswiel....

Mooie ZONdag nog:)

Annet zei

ouden beuken moet zijn: gouden...

Jan de Stripman zei

@aadverbaast - Hier is de zon net doorgebroken. Heel passend op zondag...;o)

@cor - Elke week weer een nieuwe week met nieuw weer...;o)

@annet - Aan gouden beuken gelukkig geen gebrek...;o)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

En Annie kan sinds gisteren ook al geen tassie meer vasthouden. Het is ook de perfecte tijd van het jaar om te sterven.

draverblog zei

Een sfeerrijk verslag van de afgelopen week

martin zei

De week in een notendop. Wordt het een rubriek?

Vroeger spaarde ik de rubriek waarin NRC-Handelsblad de economische kwesties van de afgelopen weken bij elkaar bracht. Dan kon ik nog eens iets terugvinden. Dat was nog van voor het internet.

Jan de Stripman zei

@martin - Ik heb ook nog een dikke map met krantenknipsels, maar ik kijk er eigenlijk nooit naar. Dat is misschien een aardig onderwerp voor een volgend blog...