vrijdag 6 juli 2012

De bijzondere bieren van het afgelopen jaar


Sinds enige tijd maak ik een foto van elk, nou ja, bijna elk bijzonder biertje dat ik consumeer. Dit is de oogst van de afgelopen 12 maanden. Allemaal gekocht bij slijters en supermarkten in de buurt.

 Van de Texelse Skuumkoppe, linksboven, via het Spaanse Mahou Negra (verrassend lekker), de Belgische St Bernardus (volgens het zelfde recept gebrouwen als het beroemde trappist van West-Vleteren) en het Duitse hefenweisse van  Weihenstephaner (de oudste nog actieve brouwerij ter wereld), tot ons eigen Hertog Jan weizener. 

Komende zondag meer bier-gerelateerde verhalen...

Je kunt op de foto doorklikken voor een grotere weergave...

12 opmerkingen:

Annet zei

Ha wat leuk Jan!

Er komt nu ook een bierkaart, naast de wijnkaart in een restaurant...

Zo heb ik net een foto gemaakt van de handgemaakte zoutjes van Bakker Blom in Stadskanaal, het is gewoon kunst, deze meesterbakker....

Vakmanschap is meesterschap...:)
Lekker met wat blond schuimend bier...

Groetjes, Annet

Jan de Stripman zei

@annet - Ja, dat zijn mooie ambachten...;o)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Ga ze toch maar niet proberen. Moet aan mijn motoriek denken. Van champagne heb ik dan weer nooit last. Ook lekker :-).

Jan de Stripman zei

@zelfstandig journalist - Zeker ! Maar ik doe er heel wat langer over om 18 verschillende flessen champagne bij elkaar te krijgen...;o)

Agnès zei

Wat een leuk idee om de lekkerste biertjes te fotograferen...ziet er nog eens kleurig uit ook, kun je zo een poster van laten maken...Agnès

martin zei

Ziet er inderdaad mooi uit. Orval in de supermarkt? Ik heb in de abdij een stenen kelk gekocht. Drinkt verrassend lekker.

(Al weer ruim twee maanden zonder alcohol in de hoop zo meer energie te hebben. Of het werkt. Ik weet het nog niet. Bier en af en toe een goede whisky, ik weet wat ik mis. Hou toch maar vol.)

Jan de Stripman zei

@agnes - Dank je ! Het ziet er inderdaad best feestelijk uit...;o)

@martin - Ik benieuwd of het scheelt. Maar volgens mij kan af en toe een biertje echt geen kwaad...

martin zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
martin zei

Kwaad is een groot woord. Jan ik merk het wel als ik gedronken heb. Zelfs bij twee of drie biertjes al. Ik was een matig drinker met af en toe een uitschieter. Geen probleem drinker. Na twee wijntjes/biertjes werd ik 's nachts om vier uur wakker (bloedsuiker stijgt dan weer door alcohol nadat hij er eerst juist door is gedaald). Vaak lag ik daarna dan wakker met pijn. Dat is nu weg.

Ik wil mensen hun plezier in drinken niet afnemen. Er is prachtige drank. Drank stoken, brouwen, vinificeren, etc. behoort tot de mooie ambachten in deze wereld. Dat verdient lof en geen zure blauwe knoop. Misschien mag er wel iets meer aandacht aan goede drank besteed worden.

Jan de Stripman zei

@nartin - Met dat laatste ben ik het helemaal eens. En als je er gezondheidsproblemen door krijgt kun je het inderdaad beter laten staan.

Zelf heb ik geen problemen met een enkel biertje. Maar het is er zelden meer dan 1. En ik merk dat ik me bij meer ook niet lekker ga voelen, dus dat doen we dan maar niet...;o)

Daan zei

goed bezig!!
zitten inderdaad lekkere bieren tussen!! ik raad je aan om satan old te proberen! is ook erg lekker!

Jan de Stripman zei

@daan - Wat bier betreft ben ik bereid om alles te proberen wat ik maar tegenkom. Maar dit koude weer moedigt niet erg aan om veel gekoeld bier te drinken...;o)