zondag 22 augustus 2021

Waar was jij ?


Waar was je
toen, in Afghanistan, de hoofdstad werd ingenomen door de Taliban ? Ik was vloerbedekking aan het leggen. En terwijl doodsbange mensen zich, op het vliegveld van Kabul, vastklampten aan vertrekkende toestellen, speelde ik wat op mijn nieuwe gitaar.

Dat klinkt als keizer Nero, die op zijn lier speelde terwijl Rome in brand stond. Het verschil is dat het bij mij niet veel uitmaakte wat ik deed, ik heb helaas weinig invloed op de gebeurtenissen in de wereld. Ik kan alleen maar hopen dat de westerse landen, die decennia lang actief geweest zijn in het door oorlog en conflicten verscheurde land, zich ruimhartig opstellen tegenover de vluchtelingenstroom die ze mede veroorzaakt hebben.

Wat geld overmaken op een rekeningnummer en er het beste van hopen. Als eenvoudige burger ben je verder machteloos.

Ondertussen zet de logeerpoes het huis op stelten. Die heeft geen weet van oorlogen en vluchtelingen. Die klimt vrolijk in de hor, voor het open raam waarachter de vogels vliegen. Met alle gevolgen van dien. Maar nieuw horrengaas zet ik er wel weer in als ze terug naar huis is. Dan moet zolang het raam maar dicht blijven. Gelukkig is het geen al te warm weer.

De kamerplanten hebben we inmiddels zo hoog gezet dat ze er niet bij kan. Sommige zijn giftig en dus kan ze daar beter niet aan knabbelen. Dan blijven alleen de elektriciteitssnoeren over, die hier en daar op de vloer liggen, daar zet ze ook af en toe haar tanden in. Voorlopig niet met ernstige gevolgen.

De nieuwe vloerbedekking houdt zich ondertussen goed. Het heen en weer sprinten van de kat, tussen de ene en de andere kamer, het glijdend tot stilstand komen tegen de verwarming, het laat geen zichtbare sporen achter. Goed spul dat vinyl.

Verder is ze erg lief, hoor. En al die activiteit is een teken van gezondheid. Ze speelt en onderzoekt en snuffelt en kruipt onder stoelen en kasten. Ze voelt zich op haar gemak op haar tijdelijke adres en dat vatten we op als een compliment.

Met de gitaar gaat het ook goed. Maar daarover vertel ik de volgende keer wat uitgebreider. Als er geen nieuwe rampen gebeuren...

 


De Strip is gemaakt door de Geheimzinnige Hulpman. Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4 - deel 5 - deel 6 en deel 7 van dit verhaal
 
Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4 en deel 5 van het vorige verhaal.
 
Klik op de tekening voor een grotere weergave. 

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men
 

3 opmerkingen:

martin zei

Je hebt een vloerbedekkingkwaliteitstest in huis gehaald. Dat is nog eens een aanpak.

Laten we hopen dat men nu wel hier en daar tot overeenstemming kan komen met de Taliban (zonder de kritiek onder het tapijt te vegen). We hadden het al eerder over de honing om vliegen te vangen, lijkt me ook hier een beter schema dan het weg bombarderen van wat ons niet zint.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Een kat met veel energie dus. Dat gaat vanzelf wel over als die ouder wordt. Als de Amerikanen korte metten met de Taliban hadden willen maken, had George W. Bush dat direct moeten doen toen hij Afghanistan binnenviel in 2001. In plaats daarvan hebben ze alle tijd gehad om zich te hergroeperen en het land weer in handen te krijgen. De komende weken zal het nog wel chaos troef blijven met de evacuaties. Voor de Afghanen die achterblijven, is het bang afwachten wat de toekomst gaat brengen.

Corry zei

Ja het wereldgebeuren, zoals in Afghanistan, is te groot met alle onzekerheden voor vele mensen.
Als logeerkat met de daarbij de nieuwe uitdagingen is een welkome afleiding en wordt uiteraard in goede banen geleid.
Zo zou het altijd moeten gaan, in het klein maar ook in het groot.