zondag 23 december 2018

Goed nieuws en... nog meer goed nieuws


Afgelopen week kreeg ik een telefoontje van de Gemeente. Zoals jullie misschien nog weten heb ik een paar weken geleden een verhaal geschreven over het maai-regime, waarmee de groenvoorziening elk jaar het grasveld naast onze flat verandert in een kale, dorre vlakte.

Ik stuurde mijn stukje, waarin ik vroeg of het niet mogelijk zou zijn om minder vaak te maaien, zodat de inheemse planten die tussen het gras groeien de kans zouden krijgen om tot bloei te komen, naar de Gemeente. Die heeft immers in de krant verklaard dat ze zich in willen zetten voor de biodiversiteit. Nou, met al die grasvelden kun je daar een mooie stap mee zetten.

Ik zeg het maar meteen, er gaat iets gebeuren, naar aanleiding van mijn verhaal. De ambtenaar die mij belde vertelde dat er een bedrijf in de arm is genomen dat een voorstel gaat doen. Iets met meer bloeiende heesters en minder gras. En dat gaan ze uitproberen in onze wijk.

Hij legde ook uit dat er wat het maaien betreft bij de Gemeente twee mogelijkheden waren. Eén keer per jaar maaien, dat doen ze nu bij de meeste wegbermen, of één keer per week. Een tussenweg, zoals ik voorstelde, kennen ze niet.

Maar hij hield het best voor mogelijk om, bijvoorbeeld, een deel van ons grasveld, nog maar eens per jaar te maaien. Al voorspelde hij ook dat er waarschijnlijk buurtbewoners tegen in opstand zouden komen. Waarbij ik me afvroeg of die bewoners dan zo blij zijn met de jaarlijkse kale bruine vlakte.

Nou ja, er is in ieder geval iets in gang gezet.

Ondertussen hebben we ons jubileumconcert, met de Werkgroep Eigen Werk, ook tot een goed einde gebracht. We mogen gerust van een succes spreken. Er kwam zoveel publiek opdagen dat er stoelen bijgeplaatst moesten worden, in de grote zaal van Artishock.

Ik was zelf best gespannen en ook wat verkouden, maar volgens de reacties uit de zaal was daar niets van te merken. Afgezien van wat kleine missers zijn er ook geen liedjes ernstig fout gegaan. De stemming was prima en na afloop kregen we alleen maar complimenten.

Tijdens de voorstelling vertelde ik een verhaal, tussen de liedjes door, waarbij ik gebruik maakte van petten en mutsen die ik bij de webwinkels van verschillende politieke partijen had gekocht. Het begon met een mooie, witte, warme, wollen D66 muts. Dat koppelde ik aan de idealen uit de jaren '60 en wat daar van terecht gekomen was.

Na mijn verhaal wilde ik de muts cadeau doen aan iemand in het publiek, omdat ik er zelf niet mee over straat durfde. Ik hoopte dat er een D66 aanhanger aanwezig zou zijn, maar niemand wilde hem hebben.

Ik had van D66 ook een grote boodschappentas besteld, waar ik mijn verschillende hoofddeksels in bewaarde. Na afloop liepen mijn vrouw en ik, in vrolijke stemming na een gezellige nababbel en borrel, met die D66 tas de trap af naar de uitgang. Een oudere heer kwam ons achterna, vanuit een andere ruimte in het gebouw.

'Wat een mooie tas hebben jullie daar !' zei hij.

'Ja,' zei ik, 'als u hem zo mooi vindt kan ik u misschien plezier doen met een D66 muts.'

Zo raakten we aan de praat en het bleek dat hij jarenlang fractievoorzitter voor D66 was geweest in de Gemeenteraad. Na enige aarzeling nam hij de muts van mij aan. Ik zei dat ik ook nog leuke spullen van de SP had, maar dat sloeg hij vriendelijk af. Sympathieke club, maar niet zijn richting.

Voor de deur namen we afscheid. Een mooie afsluiting van een geslaagde week.

Klik hier voor een aantal foto's van ons optreden 


De Strip: De Strip van deze keer is gemaakt door de Geheimzinnige Hulpman. 

Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4 - deel 5 - deel 6 - deel 7 - deel 8 - deel 9 - deel 10 en deel 11 van dit verhaal. 

Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 en deel 4 van het vorige verhaal. 

Klik op de tekening voor een grotere weergave. 

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men

5 opmerkingen:

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

D'66-ers zijn fatsoenlijke mensen. Heb in de jaren 90 op de club gestemd, maar sinds deze eeuw kan ik me er toch niet meer geheel in vinden. Gefeliciteerd: je bent nu een beroemde Soestenaar!

Jan de Stripman zei

@zelfstandig journalist - Voor de Gemeenteraad heb ik ook wel eens op D66 gestemd, bij gebrek aan beter. Misschien zelfs wel op de meneer aan wie ik de muts cadeau deed...;o)

martin zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
martin zei

Dat wordt pro-actief masseren tegen de volkswoede i.v.m. een gemeente die nu zelfs de grasvelden gaat laten verloederen. Want lelijk bruin is niet mooi, maar langharig gras kan zeker niet door de beugel zal het volkstribunaal oordelen.

Goed dat er de zielige bijen zijn, zoals er in de tijd dat D'66 nog idealen had er zeehondjes waren. Iets om duidelijk te maken in een foldertje in de vorm van een bij geknipt en dat deur-aan-deur verspreid wordt.

Laat je dat na, dan hangt volgend jaar die man weer aan de lijn: "Ik had het wel voorspeld. We vinden het erg vervelend voor U ..."

Jan de Stripman zei

@martin - Ik begreep dat de gemeente voorlichting gaat geven in de buurt. Ik kan moeilijk vooruit gaan lopen op de plannen, als ze zelf nog niet weten wat ze precies gaan doen...;o)