zondag 11 december 2016

De griezelige wereld van Gerald Wump


Gerald Wump is een blanke man, met een blonde kuif, die altijd gelijk wil hebben. Hij zit in de politiek en scheldt op iedereen die het niet met hem eens is. Ze zijn knettergek en ziek, net als het hele systeem. Dat is corrupt en wil hem de mond snoeren.

Voor de verkiezingen klaagt hij dat er gefraudeerd gaat worden. Na de verkiezingen klaagt hij dat zijn tegenstanders hem zijn overwinning niet gunnen.

Als hij wilde en beledigende uitspraken doet, dan beroept hij zich op zijn vrijheid van meningsuiting. Maar als iemand zich uitspreekt tegen hem dan gelden er andere regels. Hij is voor de vrijheid, zegt hij, maar dan alleen voor zichzelf en zijn medestanders.

Gerald Wump is lichtgeraakt en wraakzuchtig. Hij spreekt niet graag met de pers en gaat discussies uit de weg. Liever gooit hij zijn ongezouten meningen op Twitter.

Ik wil het eigenlijk helemaal niet over akelige types zoals Gerald Wump hebben. Vanochtend hoorde ik een grote bonte specht roffelen, daar zou ik met meer plezier over schrijven. En ik denk dat de meeste mensen die dit lezen het ook liever over de vogels en de natuur zouden willen hebben.

Ik ken niemand persoonlijk die het met de Wumps van deze wereld eens is. Wump heeft niets met de natuur, vindt milieubeschermers knettergek en gelooft niet in klimaatverandering. Van hem hoeven we geen verstandige maatregelen te verwachten.

En dat maakt het wel griezelig. Want er schijnen toch veel mensen te zijn die het met Wump eens zijn. In de Verenigde Staten heeft hij de verkiezingen gewonnen, bij ons staat hij hoog in de peilingen. En hoe meer we het over hem hebben, hoe populairder hij lijkt te worden.

Dat is behoorlijk verontrustend, ook omdat ik niet denk dat hij echt voor de belangen van zijn kiezers op gaat komen. Een stem op Wump is een schot in het duister, een slag in de lucht. We gaan rare tijden tegemoet...De Strip: De strip van deze week is gemaakt door de Geheimzinnige Hulpman. Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4 - deel 5 en deel 6 van dit verhaal.

Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 en deel 4 van het vorige verhaal. 

Klik op de strip voor een grotere weergave. 

Kijk voor voorafgaande episodes van de Stripmannen-saga naar het Strip Jaaroverzicht van 2015 en het Strip Jaaroverzicht van 2014 , of nog verder terug naar het Strip Jaaroverzicht van 2011  -  het Strip-overzicht van 2012 en het Strip-jaaroverzicht van 2013 

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men

3 opmerkingen:

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Wie houdt Wump nog tegen?

Jan de Stripman zei

Verstandige mensen verenigt u !

Cor Uitham zei

het zijn de schooljongens die bijna de hele klas op en in hun hand hebben als ze de leraar voor aap zetten of een docente wegpesten en het is helemaal een verloren zaak wanneer zulke grappenmakers niet meer in de hoek gezet worden