zondag 8 mei 2016

En toen was het zomer


Het lijkt wel alsof we de lente overgeslagen hebben. Het ene moment was het nog weer voor een dikke jas en het volgende kon je de korte broek uit de kast halen. Zomerse temperaturen, onder strak blauwe luchten.

Nou... Blauw met strepen en sluiers, veroorzaakt door het vliegverkeer, dan. Want streeploos blauw komt vrijwel niet meer voor. Het is afhankelijk van de luchtvochtigheid hoelang de strepen blijven hangen, maar op sommige dagen gaat de zon schuil achter dikke sluiers uitlaatgassen.

Het is gek dat we dat allemaal maar goed vinden. Op andere plaatsen worden vervuilende apparaten, oude dieselauto's, kolencentrales, teruggedrongen en gesloten. Maar dat vliegen gaat maar door.

Het is nauwelijks een onderwerp van discussie, tenzij het er over gaat dat de vliegvelden uitgebreid moeten worden, zodat er nog meer gevlogen kan worden. En dat terwijl de vliegmaatschappijen hun toestellen niet eens vol krijgen. Ze stunten zo met de prijzen dat je goedkoper, via Engeland, van Amsterdam naar Eindhoven kunt vliegen, dan met de trein kunt reizen.

Ondertussen zijn de bomen in het park in blad gekomen en hebben we, zowel de beneden buren als ik, broedende koolmezen in onze nestkastjes. Geniet daar nou maar van en kijk niet teveel naar die gestreepte lucht...


Wie wil weten hoe het er in zo'n mezenkastje uitziet: De koolmezen van Beleef de Lente zijn ongeveer zo ver als de onze. De Strip: De strip van deze week is gemaakt door de Geheimzinnige Hulpman. Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4 - deel 5 en deel 6 van dit verhaal. 

Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3  en deel 4 van het vorige verhaal.

Klik op de strip voor een grotere weergave. 

Kijk voor voorafgaande episodes van de Stripmannen-saga naar het Strip Jaaroverzicht van 2015 en het Strip Jaaroverzicht van 2014 , of nog verder terug naar het Strip Jaaroverzicht van 2011  -  het Strip-overzicht van 2012 en het Strip-jaaroverzicht van 2013 

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men


3 opmerkingen:

Annette Lemaire zei

Je mag het er best over hebben hoor Jan.
Het blijft opmerkelijk....

En de seizoenen vervagen, ook logisch als je ziet en voelt
wat er allemaal gedaan en niet gedaan wordt door homo sapiens...

Ja ik weet veranderingen zijn van alle tijden...

Laten we maar zeggen dat we allemaal in beweging zijn....

martin zei

Het was al een paar keer lente toch?
Even een paar weken kou er tussendoor.

Jan de Stripman zei

En volgende week wordt het weer herfst naar het schijnt...;o)