zondag 22 mei 2016

Een spannende week


Ja, ik weet niet hoe het bij jullie was, maar bij mij was het best spannend. Het begon er mee dat ik mijn haar probeerde te millimeteren met de tondeuse. Ik ga al jaren niet meer naar de kapper en hou het, toch al wat kalende, hoofd op die manier toonbaar.

Maar deze keer ging het niet zo lekker. De tondeuse maakte een ander geluid dan anders en toen ik hem op mijn hoofd zette leek het meer op haren uittrekken, dan het soepele scheren dat ik gewend was.

Ik pakte er een schroevendraaier bij en na nog een mislukte poging – mijn hoofd zag er ondertussen niet echt toonbaar meer uit – kwam ik er achter dat de mesjes verschoven waren. Eenmaal in de juiste stand gezet en weer stevig vastgeschroefd, lukte het me om mijn haar er netjes af te scheren. Even had ik gedacht er enige tijd halfgeschoren bij te moeten lopen, maar dat viel dus mee.

Een paar dagen later moest ik naar de tandarts. Niets ernstigs, een paar oude amalgaam vullingen moesten vervangen worden. Maar echt prettig is ook anders. De oude vullingen hadden er tientallen jaren gezeten, dus er mocht wel eens iets nieuws in. Kunsthars gebruiken ze daar tegenwoordig voor en dat wordt in je kiezen gelijmd. Duurt wat langer, dus ik lag een halfuurtje in ongemakkelijke positie tot alles weer in orde was.

Eenmaal weer thuis was de vraag of de jonge koolmezen inmiddels uitgevlogen waren. Nee, dus. En nog steeds niet. Ik hoor ze al een aantal dagen kwetteren in het nestkastje, dus ze beginnen al behoorlijk groot te worden. Maar uitvliegen is er nog niet bij.

En dan was daar ook nog de Giro d'Italia, waarin onze Nederlandse wielrenners het uitstekend doen. Eerst Tom Dumoulin een tijdje in de roze leiderstrui en nu Steven Kruiswijk. Belooft het volgende week weer spannend te worden...


De Strip: De strip van deze week is gemaakt door de Geheimzinnige Hulpman. Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4 - deel 5 - deel 6 - deel 7 en deel 8 van dit verhaal. 

Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3  en deel 4 van het vorige verhaal.

Klik op de strip voor een grotere weergave. 

Kijk voor voorafgaande episodes van de Stripmannen-saga naar het Strip Jaaroverzicht van 2015 en het Strip Jaaroverzicht van 2014 , of nog verder terug naar het Strip Jaaroverzicht van 2011  -  het Strip-overzicht van 2012 en het Strip-jaaroverzicht van 2013 

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men

5 opmerkingen:

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Een nieuw uiterlijk kan wel wonderen doen ...

Jan de Stripman zei

Da's waar. En je ziet tegenwoordig wel meer half kaalgeschoren hoofden...;o)

Annette Lemaire zei

Leuk!

martin zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
martin zei

Een gewone etappe doet me meer, maar dit was toch wel smullen bij die laatste renner. Dat hij het net niet won, vond ik ook wel mooi voor de ritwinnaar. Zo waren er twee die prijs hadden.

Deze week maar weer eens het mes in mijn haren. In Oudeschild hoorde ik: "Dag opa," tegen me zeggen. Met een kale glanzende knikker heb je dat toch minder. IJdelheid.

Deze week ook naar de tandarts. Ik hou er absoluut niet van. En pijn daar heb ik al een mandje vol van. Nog meer vind ik niet nodig.

En won Weening niet de Ronde van Noorwegen vandaag? Wat is er met die Nederlandse renners aan de hand? Zelfs d'n Belg wordt er enthousiast van.