zondag 27 maart 2016

Zinnige mededelingen ?


Na de gebeur-tenissen van deze week valt het niet mee om met iets zinnigs te komen. Over de bomaanslagen in Brussel is al van alles gezegd, daar heb ik niet veel aan toe te voegen. Je zou het hooguit opmerkelijk kunnen noemen dat er niet direct een oproep, of aankondiging, kwam dat de bombar-dementen op Syrië en Irak verhevigd moeten worden.

Na de aanslagen in Parijs trok men onmiddellijk ten strijde, nu realiseert men zich wellicht dat met bommen dit soort aanslagen niet voorkomen worden. Misschien had het geholpen als er wat functionarissen beter opgelet hadden. De aanslagplegers waren bekend bij de politie en geheime diensten, maar konden desondanks hun gang gaan.

Het viel me verder op dat, hoewel de bommen dichter bij ons land ontploften, de reacties in de sociale media minder heftig waren dan eerder. Ik heb geen Belgische vlaggetjes voorbij zien komen, of andere solidariteitsverklaringen. En toen, twee dagen later, Johan Cruijff overleed leken de aanslagen alweer vergeten.

Over Cruijff heb ik overigens ook niets bijzonders te melden. Ik was een fan, zoals miljoenen anderen, maar heb hem nooit ontmoet of live zien spelen. Ik ben wel oud genoeg om hem op TV gezien te hebben, als speler bij Ajax en het Nederlands Elftal en later als trainer. En ik heb genoten van zijn filosofische uitspraken.

Na dat wereldnieuws komt de mededeling, dat de werkzaamheden aan de balkons van ons flatblok al na een dag gestaakt zijn, ook niet erg zinnig over. Maar het is wel zo. Na een paar uur boren kwamen de werklieden tot de ontdekking dat de appartementen geen betonnen vloeren hebben. Het blijkt dat die van baksteen zijn en daar kun je niet, op de geplande wijze, de balkons in verankeren.

Ze vertrokken en wij kregen het bericht dat er gestudeerd wordt op een nieuwe aanpak. De hoogwerker staat nog voor de deur, misschien gaan ze komende week verder. Wereldnieuws of niet, ik hou jullie op de hoogte.  De Strip: De strip van deze week is gemaakt door de Geheimzinnige Hulpman. 

Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3  en deel 4 van het vorige verhaal.

Klik op de strip voor een grotere weergave. 

Kijk voor voorafgaande episodes van de Stripmannen-saga naar het Strip Jaaroverzicht van 2015 en het Strip Jaaroverzicht van 2014 , of nog verder terug naar het Strip Jaaroverzicht van 2011  -  het Strip-overzicht van 2012 en het Strip-jaaroverzicht van 2013 

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men4 opmerkingen:

Annette Lemaire zei

Groot of klein nieuws is betrekkelijk...
Hou me graag op de hoogte van de balcons ;)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

België heeft ondertussen alweer F-16's naar het strijdtoneel in Irak en Syrië gestuurd. Als het nu maar niet weer een jaar aansleept met die balkons.

martin zei

Toch fijn dat in ons nationale redelijkheidsprogramma mensen kunnen zeggen dat die bombardementen niet echt helpen, dat er een scala aan factoren is waardoor mensen tot dit soort daden komen en dat veel van de activisten uit 2003 een dergelijke wanorde al voorspelden. (Dat de verantwoordelijkheid ook bij de Irakezen zelf ligt, werd niet genoemd, maar je kan niet alles hebben.)

En dat Paul Witteman de Buitenhofgespreksleider van dienst zo met stomheid geslagen is dat hij de debateerders niet onderbreekt, terwijl ze toch buiten de PvdA-VVD bandbreedte van de redelijkheid zaten. Normaal gesproken zou hij dat pareren.

Dat doet mij dan weer goed.

Overigens had de keuringsdienst van waarde mijn stem niet en die van Wendela wel in de uitzending van afgelopen donderdag.

Jan de Stripman zei

@Annette en Johan - Hopelijk gaan ze deze week verder met de werkzaamheden. Dan zou het nog maar een paar dagen hoeven duren. Als ze tenminste de voorgenomen methode toch kunnen gebruiken...

@Martin - Keuringsdienst van Waarde gemist, helaas...
En om het terrorisme en de aantrekkingskracht daarvan te stoppen moet men iets aan de achterliggende oorzaken doen. Domweg bommen op vermeende terroristen gooien kweekt weer nieuwe terroristen...