zondag 3 april 2016

De lente begint te dringen


Dat gedoe met het balkon begint een beetje hinderlijk te worden. Er is inmiddels wel iets gebeurd, maar de werkzaamheden zijn nog niet afgerond en wanneer dat gaat geschieden is nog maar de vraag.

Hinderlijk, want de lente staat te dringen. Ik zou zo onderhand wel weer wat plantjes op dat balkon willen zetten. Maar dat kan dus nog niet. Eerst moet de draagkracht van de betonrand, waar het balkonnetje aan vast zit getest worden.

Daarvoor zijn in de afgelopen week een paar gaten geboord, naast de balkons, waar carbonstaven in gelijmd zijn. Komende week gaan ze die er uit breken, om te zien hoeveel kracht ze kunnen weerstaan. Daarna wordt beoordeeld of de balkons in de betonrand vastgezet kunnen worden.

Als alles meezit zouden ze komende week klaar moeten kunnen zijn. Maar als de draagkracht tegenvalt duurt het misschien nog langer.

Ondertussen worden de voorjaarsklassiekers verreden, vandaag de 100ste editie van de Ronde van Vlaanderen, de hoogmis van het wielrennen. Er zijn meerdere kanshebbers, een poll op de website van de Vlaamse TV wielrennen geeft de keuze uit 20 renners.

Voorlopig is, volgens de bezoekers van die site, de Zwitser Fabian Cancellara de grootste favoriet, gevolgd door de Belg Greg Van Avermaet en de Tsjech Peter Sagan. Onze Nederlanders Niki Terpstra en Lars Boom zijn volgens deze voorspelling outsiders.

Er zal vermoedelijk ook wel stil gestaan worden bij de tragische sterfgevallen van de afgelopen weken. Twee jonge Belgische renners kwamen om, de één door een aanrijding met een motor, de ander door een hartaanval.

En op Sporza.be lees ik dat gisteren, toen 16.000 wielertoeristen het parcours van de Ronde reden, een 56-jarige Ier overleed. Hij werd onwel tijdens de beklimming van de Oude Kwaremont, één van de bergjes in het traject.

Hopelijk blijven dat soort incidenten vandaag uit. Voor wie het volgen wil: De live uitzending is gestart om 9.30 op de Vlaamse zender Eén, de finish wordt verwacht rond 5 uur vanmiddag.  De Strip: De strip van deze week is gemaakt door de Geheimzinnige Hulpman. Klik hier voor deel 1 van dit verhaal. 

Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3  en deel 4 van het vorige verhaal.

Klik op de strip voor een grotere weergave. 

Kijk voor voorafgaande episodes van de Stripmannen-saga naar het Strip Jaaroverzicht van 2015 en het Strip Jaaroverzicht van 2014 , of nog verder terug naar het Strip Jaaroverzicht van 2011  -  het Strip-overzicht van 2012 en het Strip-jaaroverzicht van 2013 

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men
1 opmerking:

martin zei

Beide wedstrijden mooi om naar te kijken. Ik vind het wisnt ook de vrouwentour live op België.