zondag 20 maart 2016

Nieuwe balkon-ontwikkelingen


De trouwe lezers weten dat het balkon een belangrijke plaats inneemt in mijn dagelijkse leven. Het geluk wil dat ons appartement voorzien is van twee balkons, dus ik ben goed voorzien.

Op het grote balkon, aan de achterkant van het huis, zitten we 's zomers in de zon en probeer ik verschillende soorten planten te kweken. Eetbare voor onszelf en bloeiende voor de bijen en andere insecten. We hebben in het verleden gezien dat de eetbare ook kunnen bloeien en dat daar zelfs insecten op af komen.

Het kleine balkonnetje aan de voorkant van het huis gebruik ik om de vogels te voeren en daar hangt ook het mezenkastje. Ik kweek er dus mijn eigen klandizie. Dat balkon, ik schreef er al eerder over, werd vorig jaar maart onveilig verklaard.

We kregen een brief van de gemeente waarin stond dat de wapening mogelijk onvoldoende was en dat we het balkonnetje niet meer mochten betreden of belasten. Toen ik informeerde bij de verhuurder schreef die dat er niet onmiddellijk gevaar bestond. Maar:

'Uit verkennend onderzoek is gebleken dat er mogelijk iets mis kan zijn met de balkons en daarop heeft de gemeente laten weten dat de balkons niet meer betreden mogen worden. Nader onderzoek moet volgen en vervolgens zullen de bewoners nader worden geïnformeerd.'

Daarna gebeurde er bijna een jaar lang niets. Ik ging maar gewoon door met vogels voeren en de buitenschilders, die later langs kwamen, trokken zich ook niets van de veiligheidsvoorschriften aan. Zonder kwalijke gevolgen, gelukkig.

Een paar weken geleden kwam er dan toch een bericht. De verenigingen van eigenaren, van de verschillende appartementenblokken in onze straat, hadden de handen ineen geslagen en een gezamenlijke oplossing voor het balkonprobleem gevonden.

Komende week gaan de werkzaamheden al van start. De balkons worden verstevigd door middel van de 'Vogel methode'. Toepasselijk ! Dat komt er op neer dat er gaten geboord worden, door de vloer van de balkons, tot onder de woonkamer en dat daar nieuwe bewapening in aangebracht gaat worden.

We hoeven er niet voor thuis te blijven en de overlast zal minimaal zijn, belooft men. Nou ben ik bijna altijd thuis, dus ik ga het op de voet volgen en nauwgezet in de gaten houden. Mocht er tijdens de werkzaamheden toch een balkon afbreken dan zal ik daar verslag van doen !

Voor meer informatie over de 'Vogel methode' zie deze websiteDe Strip: De strip van deze week is gemaakt door de Stripman zelf. Klik hier voor deel 1 - deel 2 en deel 3 van dit verhaal.

Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4 - deel 5 - deel 6 en deel 7 van het vorige verhaal.

Klik op de strip voor een grotere weergave. 

Kijk voor voorafgaande episodes van de Stripmannen-saga naar het Strip Jaaroverzicht van 2015 en het Strip Jaaroverzicht van 2014 , of nog verder terug naar het Strip Jaaroverzicht van 2011  -  het Strip-overzicht van 2012 en het Strip-jaaroverzicht van 2013 

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men


4 opmerkingen:

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Dat zou een sensatie zijn, een alsnog instortend balkon. De vogeltjes zullen zich door de werkzaamheden voorlopig wel even niet laten zien.

Annette Lemaire zei

Komisch en gelukkig toch serieus genomen.
Je krijgt toch wel de kriebels van zo'n bericht!

martin zei

Alsof ik het al gelezen had.

Jan de Stripman zei

Lezen met voorkennis, Martin ?

Inmiddels zijn de boorwerkzaamheden gestaakt omdat de vloeren, waarin het balkon verankerd moet worden, niet van beton blijken te zijn, maar van baksteen.

Er wordt nu gestudeerd op een andere oplossing...