zondag 23 augustus 2015

Drukte in en om het huis


Ja, ik heb jullie al eerder verteld dat ons kleine balkonnetje, waar ik altijd de vogels voer, door gemeente als onveilig bestempeld is. Dus ik heb er dit jaar wat minder planten neergezet, dan gebruikelijk.

Een deel van het gewas heb ik in het vroege voorjaar zelfs in het gemeenschappelijk plantsoen naast de flat geplant. Daar is het grotendeels uitgeroeid en uitgetrokken door de tuinman. Ik heb hem de laatste tijd niet meer gezien, maar het perk ligt er prachtig bruin en verdord bij, hij kan trots zijn.

Nu moet ik, binnenkort, de overige plantjes tijdelijk binnen halen, omdat de buitenschilders langs komen. Het zal maar voor een paar dagen zijn, maar ik ben nu wel blij dat ik de grootste planten al afgevoerd heb.

Ondertussen was het in huis, de voorbije dagen, ook een rommeltje. Mijn huisgenoten besloten om één van de slaapkamers eens grondig op te knappen. Nieuwe kast, nieuw verfje op muren en kozijnen, zelfs een nieuw tapijt op de vloer.

Je staat ervan te kijken wat er aan spullen uit zo'n klein slaapkamertje komt. Het halve huis stond vol, met stoelen, matrassen, ornamenten, apparatuur, dozen kleding en gedemonteerde, of nog te monteren meubelstukken.

Aan mij, met mijn zwakke gestel, heb je daarbij niet al teveel. Ja, ik heb geadviseerd bij het uitzoeken van de verf en de nieuwe lamp opgehangen. Daar begin ik handigheid in te krijgen. Ik ben de enige hier in huis die iets met de elektra durft te doen. Dus heb ik de afgelopen maanden al een nieuwe lamp in de douche, het toilet en nu dus die slaapkamer opgehangen.

Daarbij heb ik slechts één keer de stoppen laten springen en één keer in mijn vinger gesneden, bij het inkorten van een snoer. Maar het resultaat mag er zijn.

Dat geldt ook voor die nieuwe vloerbedekking, een kort geschoren tapijtje. Met het leggen daarvan heb ik me niet bemoeid, tot ze me kwamen halen voor twee moeilijke hoekjes. Of ik daar even het stanleymes in wilde zetten.

Ach, waarom niet ? Denk niet dat ik nu een spectaculaire miskleun ga beschrijven, nee, het is heel aardig gelukt. Vooral de hoek waar de verwarmingsbuizen uit de vloer kwamen mag gezien worden. Jammer dat nou net daar een meubelstuk voor is gezet.

De komende week maar eens kijken wat er nog opgeruimd kan worden op de balkons. En hier en daar een raampje lappen. Je wil toch netjes voor de dag komen, voor die schilders...De Strip: De strip van deze week is getekend door de Stripman zelf. Klik hier voor deel 1 en deel 2 van dit verhaal.

Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4 - deel 5 - deel 6 - deel 7 en deel 8 van het vorige verhaal. 

Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4 en deel 5 van het verhaal daar weer voor.

Klik op de strip voor een grotere weergave. 

Kijk voor voorafgaande episodes van de Stripmannen-saga naar het Strip Jaaroverzicht van 2015 en het Strip Jaaroverzicht van 2014 , of nog verder terug naar het Strip Jaaroverzicht van 2011  -  het Strip-overzicht van 2012 en het Strip-jaaroverzicht van 2013 

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men

6 opmerkingen:

Cor Uitham zei

Een balkon heb ik niet, wel een voortuin die onder de categorie 'DE Nieuwe Wildernis'valt, maar i
n mijn huis moet ook eindelijk tenslotte ook wel iets opgeknapt en hersteld worden

Antoinette Duijsters zei

je hebt duidelijk een grotere flat als ik, mijn balkon is twee jaar geleden gedaan, was een hele klus. Bereid je dus maar voor.

martin zei

Twee jaar geleden werd hier betoonrot geconstateerd. Er moest heel wat gebeuren. Nu ligt het balkonnetje er weer netjes bij en de zelfs de doornappel heeft het naar zijn zin. Nieuwe vloerbedekking en behangetje zou ook geen kwaad kunnen.

Jan de Stripman zei

We zullen het zien. Doorgaans probeert men er hier zo goedkoop mogelijk vanaf te komen. Een aantal jaren geleden is het al eens grondig aangepakt, dus zal het nu wel bij simpel schuren en overschilderen blijven...

Anoniem zei

Ja als je eenmaal iets overhoop haalt weet je niet wat er allemaal tevoors hijn komt!
Ik geniet steeds weer van jou manier van schrijven. Die miskleun zag je aankomen masr bleef gelukkig uit!!
En wat is het toch een gotspe dat het weinige wat je kunt doen verstopt wordt achter een kast!
Gr eva

Jan de Stripman zei

Dank je, Eva !

Gelukkig verdwijnt niet alles wat ik doe achter een meubelstuk...;o)