zondag 26 april 2015

Update over de hekken in het park


Een maand of twee geleden schreef ik jullie een bericht over het park tegenover ons huis waar door de gemeente hekken voor de ingangen zijn geplaatst, waardoor ik er met mijn scootmobiel nog maar op één plek in en uit kan. Knap hinderlijk, dus stuurde ik mijn verhaal ook naar de plaatselijke krant.

Denk niet dat ik direct begin met boze brieven schrijven, terwijl ik ook naar de gemeente zou kunnen stappen om in een prettig gesprek mijn bezwaren kenbaar te maken. Een aantal weken eerder had ik namelijk al een bericht naar de plaatselijke overheid gestuurd, maar daarop kreeg ik geen reactie, dus dan maar een boze brief.

Op die brief kwam ook geen reactie. Buiten mijn weten bleek er wel iets op gang te zijn gekomen, maar daarvan werd ik pas veel later op de hoogte gesteld.

Ondertussen sudderde mijn ergernis verder en afgelopen week besloot ik dan maar de verantwoordelijke wethouder zelf een mail te sturen. Dat had effect. Nog dezelfde avond kreeg ik van haar een antwoord terug. Ze zou overleggen met de betrokken afdeling en hun opdragen contact met mij op te nemen.

Dat gebeurde. Ik kreeg een mail van de manager wijkbeheer. Hij schreef: 'Er zijn 3 ingangen om het park binnen te komen, i.v.m de hangjeugd is er (in overleg met de omwonenden) besloten om aan 1 kant een sluisje te plaatsen.
In het midden van het park is een brug waar men gebruik van kan maken.'

Bovendien bleek uit zijn mail dat de WMO-raad, naar aanleiding van mijn brief in de krant, om opheldering gevraagd had. In zijn mail citeerde hij uit zijn antwoord aan hen: 'Het park in Soestdijk is volledig toegankelijk gebleven voor rolstoel gebruikers. Centraal in het park is een brug met toegangsweg. We hebben op één locatie het inrijden door brommers en scooters verhinderd door het aanbrengen van een sluis. We sluiten het park dus niet af voor gehandicapten maar hebben wel een oplossing gevonden voor overlast waarmee we in dit park te maken hebben.'

Tsja... Een antwoord is altijd beter dan geen antwoord, maar echt blij werd ik hier niet van, hij heeft het bijvoorbeeld over één sluisje terwijl er twee afsluitingen zijn geplaatst. Na een nachtje slapen besloot ik hem, de wethouder en de WMO raad toch nog maar eens mijn gedachten over de hekkenkwestie voor te leggen:

Geachte heer ...

Dank voor uw email. (...)
U schrijft aan de WMO-raad dat het park ‘volledig toegankelijk’ blijft, aangezien er nog een ingang is via een brug. Naar mijn mening kun je niet spreken van ‘volledig toegankelijk’ als je 2 van de 3 toegangen afsluit. Dan is de toegankelijkheid namelijk met 66% afgenomen, met name voor mensen die afhankelijk zijn van rolstoel en scootmobiel.

U schrijft dat de afsluiting na klachten en in overleg met omwonenden is gebeurd. Ik ben ook een omwonende, ik woon ruim 20 jaar in de buurt, mij is niets gevraagd en ik heb nu een klacht over de ontstane situatie. Ik ben daarbij niet de enige, want de allereerste keer dat ik weer met mijn scootmobiel in het park reed, na de plaatsing van de hekken, werd ik staande gehouden door een omwonende met een kinderwagen die haar beklag deed over de geplaatste hekken.

Ik begrijp best dat u niet vrolijk wordt bij de gedachte dat u die hekken weer weg zou moeten halen, of aan zou moeten passen. Maar is de klacht van de ene omwonende belangrijker dan die van anderen ?

Bovendien heb ik in mijn eerste melding en in mijn mail naar de wethouder aangegeven dat de hekken, de slagboom en het sluisje, zodanig aangepast kunnen worden dat ze wel te passeren zijn voor een rolstoel-, scootmobielgebruiker of kinderwagen.

Ik hoop dus dat u nog eens over de ontstane situatie zou willen nadenken en de toegankelijkheid van het openbaar groen in onze buurt zou willen herstellen.'


En nu wachten we maar weer af...De Strip: De strip van deze week is gemaakt door de Geheimzinnige Hulpman. 

Klik hier voor deel 1 - deel 2  - deel 3 en deel 4 van dit verhaal...

Klik hier voor deel 1  - deel 2 - deel 3 - deel 4 en deel 5 van het vorige verhaal...

Klik op de strip voor een grotere weergave. 

Kijk voor voorafgaande episodes van de Stripmannen-saga naar het Strip Jaaroverzicht van 2014 , of nog verder terug naar het Strip Jaaroverzicht van 2011  -  het Strip-overzicht van 2012 en het Strip-jaaroverzicht van 2013 

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men

8 opmerkingen:

Antoinette Duijsters zei

Dit is nu echt een volhouden. helaas.

Jan de Stripman zei

@antoinette - Ja en als je er niet achteraan zit hoor je er dus niets van, want het stond in hun systeem als 'afgehandeld'...

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Je houdt ons vast wel op de hoogte.

Jan de Stripman zei

@zelfstandig journalist - Als ik over een paar maanden antwoord krijg zal ik dat zeker melden. Maar als ik in de tussentijd de zaag in die hekken zet doe ik dat natuurlijk stiekem...;o)

martin zei

De mens en het apparaat. Vechten tegen de Bierkaai. Ik merk dat ik het moe ben geworden.

Hier voor de deur ligt een put. Die springt op als er een auto overheen rijdt. Dat maakt een flink lawaai, waar ik wakker van wordt en in de nacht heb ik pijn en dat is niet fijn en het verhindert dat ik weer in slaap val.

Ik meldde het opspringende putdeksel aan het toen nog bestaande Stadsdeel. Dat kon heel hip via een gooogle maps applicatie. Ik kreeg al snel een mail terug: niets aan de hand.

Ik heb er toen maar een versleten rubberband tussen aangebracht. Ook al omdat buren begonnen te vragen. 'Buurman kunt u er niets aan doen?' Ik was dus niet de enige met last. Wel vreemd is dat er mensen zijn die denken dat ik alles op kan lossen.

Soms denk ik er mijn column voor de buurtkrant aan te wijden, maar het lijkt me darvoor te particulier.

Nu kwam ik afgelopen vrijdag op een feestje de ambtenaar tegen die verantwoordelijk is voor de inrichting van de straten in mijn buurt. Hij wist gelijk dat Waternet hierover gaat. Ok daar heb ik al ervaring mee en het nodigt niet uit om weer met ze te beginnen.

Niets van proberen aan te trekken is nu het devies, want als je je druk gaat maken hoor je het nog meer en lig ik nog meer wakker.

Wat een zootje (om een bekende blogger te citeren).

Jan de Stripman zei

@martin - Ik vraag me ook af of ik me hier nou zo druk over moet maken. Want ik kan het park wel in, het is alleen knap irritant dat ik niet meer doorheen kan rijden. Dus aan de ene kant er in, aan de andere kant er uit.
En alleen omdat een paar zeurpieten zich storen aan scholieren die er hun boterhammetje eten...

martin zei

Het gaat ook om een breder principe. Mensen meoten niet zo zeiken over jongeren. Mijn zoon zegt ook. Je kan het eigenlijk nooit goed doen. Het ergste is dan nog als ze je zo'n compliment geven: Er zijn ook jongeren die wel weten hoe het moet.

Ach hiervoor staan ze te kletsen op de stoep na middernacht. Ik stoor me daar aan en moet me altijd voorhouden dat dit moet kunnen. Dus ik snap de zeikers wel, maar die kunnen waarschijnlijk niet tot 10 tellen.

Jan de Stripman zei

Vind ik ook hoor, Martin. Je moet jongeren niet het park uit jagen, je moet ze er juist in sturen ! Dat is goed voor ze, tussen het groen...