zondag 28 september 2014

De politie was snel ter plaatse


We wonen in een rustige buurt waar, afgezien van af en toe een brandje, niet vaak iets opmerkelijks gebeurt. Het afgelopen weekend bleek echter dat ook wij te maken kunnen krijgen met toestanden die, in andere delen van het land, dagelijkse kost zijn.

Eerder die week werd onze normale staat, van ontspannen rust, al eens verstoord door rumoer op straat. Groepjes jongelui liepen, luid roepend, voorbij. Misschien is er iets te doen op de school, wat verderop, dachten we en we schonken er verder niet veel aandacht aan.

Maar zaterdagavond was het weer zo ver. Geroep op straat, jongelui die samentroepten. Nou, ja, moet kunnen, dachten we nog. Ik ging zelfs al op bed liggen, zo weinig zorgen maakte ik me.

Ten onrechte, zo bleek al snel. Er werd aan de deur gebeld. Een verontruste buurvrouw kwam ons vertellen dat ze de antenne van onze auto vernield hadden. Mijn vrouw ging naar beneden. De politie was al gewaarschuwd en die was verbazend snel ter plaatse.

Eén agent rende achter de wegvluchtende vandalen aan. Nog meer geroep en geschreeuw en nog meer verontruste buren op straat, gehuld in badjassen en pyjama's. Ondertussen nam een agente bij mijn vrouw de gegevens op, voor de aangifte.

Nu zeggen ze wel eens dat de politie in dat soort gevallen niet veel doet. Daar horen we nooit meer iets van, denk je dan. Dat blijkt echter helemaal niet waar te zijn. De volgende ochtend, op zondag dus, stond er om 10.00 uur al een agent bij ons op de stoep. Of mijn vrouw even de aangifte wilde ondertekenen.

Diezelfde ochtend werden we gebeld door slachtofferhulp. Of we wisten wat de schade was, dan gingen ze helpen om die op de daders te verhalen. Wij wisten dat uiteraard niet, daar moest eerst een garagehouder zijn licht over laten schijnen.

De dagen daarna werden we nog eens gebeld, door de recherche en ontvingen we twee brieven van justitie. Inmiddels wisten we dat een nieuwe antenne ongeveer 100 euro kost. Helaas zullen we dat vermoedelijk zelf moeten betalen, want hoewel men op de bewuste avond een paar van de herrieschoppers had aangehouden, heeft men de aangifte moeten seponeren, bij gebrek aan bewijs.

Tsja, vandalisme, wat doe je er aan ? Niet veel dus. Maar aan de politie heeft het in dit geval echt niet gelegen... De Strip: De strip van deze week is gemaakt door de Stripman. Kijk hier voor deel 1 en deel 2  en deel 3 van dit verhaal. 

Klik op de strip voor een grotere weergave. 

Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4 en deel 5 van het vorige verhaal. 

Kijk voor voorafgaande episodes van de Stripmannen-saga naar het Strip Jaaroverzicht van 2014 , of nog verder terug naar het Strip Jaaroverzicht van 2011  -  het Strip-overzicht van 2012 en het Strip-jaaroverzicht van 2013 

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men6 opmerkingen:

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Wijzer word je er hoe dan ook niet van. Alleen maar armer.

Jan de Stripman zei

Ja, maar we wachten nog even met repareren. Misschien vergoed de verzekering toch de schade...

martin zei

Jan maar daar gaat dan wel veel tijd in zitten, de burger tevreden bellen, omdat ze anders gaan klagen. Of dit efficiënt is? Heb al dat geklaag nooit zo gesnapt. Meer blauw op straat en meer aandacht voor het slachtoffer, beekent bij gelijkblijvende budgetten, minder tijd voor opsporing en aanhouding.

Jan de Stripman zei

@martin - Ik vraag me ook wel af hoe efficiënt dit nu eigenlijk is. Wat minder aandacht voor ons, maar dan wel de dader te pakken krijgen, was inderdaad misschien beter geweest...

brekebeen zei

Ach, vervelend wel en hier kwam het voorheen veel vaker voor...Maar er zijn ergere dingen, moet je maar denken...

Jan de Stripman zei

@brekebeen - Zo is het...