dinsdag 5 februari 2013

Het strip-jaaroverzicht van 2013De Stripman en zijn Geheimzinnige Hulpman zijn inmiddels al meer dan twee jaar bezig aan hun vervolgverhaal. Niet dat het één lang verhaal is, met één plot en één spannende ontknoping. Het is eerder een aaneenschakeling van korte verhalen, die soms met elkaar te maken hebben, maar soms ook niet.

In een deel ervan spelen Stripman en Hulpman zelf de hoofdrollen, maar in andere delen zijn ze slechts toeschouwers, of zelfs geheel afwezig. Sommige hoofdstukken zijn gebaseerd op dromen van de beide Stripmannen.

Dromen zijn bedrog, natuurlijk, je kunt je dus afvragen of je het kunt hebben over 'echte dromen'. Maar als er voor sommige verhalen dromen verzonnen zijn, dan zijn die van andere verhalen dus 'echt'.

Afgezien van droomverhalen ging het in het vervolgverhaal over allerlei andere onderwerpen. Menselijke relaties, honden, politiek, heksen, vreemde vogels, berovingen, het onderwijzen van de jeugd en veel meer.

Dit jaar gaan we nijver verder. De nieuwe verhalen zullen op deze pagina samengevat worden.

Dit keer begint de Stripman met een verhaal over een congres en deftige kleding...

Waarna de Geheimzinnige Hulpman het overneemt met Túareg en de Nanobots...
Deel 3
In het volgende hoofdstuk, gemaakt door de Stripman, doen de Stripmannetjes een Nachtelijke vondst...

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

Vervolgens neemt de Geheimzinnige Hulpman het over met Tegels in het bos...


Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4 
Deel 5
Deel 6
Deel 7
Deel 8
De Stripman vervolgt met Het lieve kleine vogeltje...


Deel 1 
Deel 2
Deel 3
Deel 4


Waarna de Geheimzinnige Hulpman verder gaat met Fnar & Larp...


Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5
Deel 6
Deel 7

En Razen

Deel 1
Deel 2
Deel 3Waarna de Stripman zelf het weer overneemt met een heus Piratenverhaal...Deel 1 
Deel 2
Deel 3
Deel 4
De verhalen van de afgelopen 2 jaar zijn te vinden in Het Strip-jaaroverzicht van 2011 en Het Strip-jaaroverzicht van 2012  

5 opmerkingen:

Annet zei

Voor mij klinkt dit zo badinerend Jan...dat dromen bedrog zijn...ik had jaren repeterende dromen...Volgde cursussen over droomuitleg bij een Jungiaans Analystisch Therapeut (een arts)en kwam daar de betekenis te weten over die dromen...het ging over het sexueel misbruik in m'n jeugd...confronterend en emotioneel en ik leerde er zoveel meer over de symboliek van dromen...zóóó interessant en zo verrijkend en dan doe je het zo af, terwijl je er zelf ook zoveel van zou kunnen leren. Ik zei het aleens eerder en ook over empathie...graag empathie dus...

martin zei

Vreemde situaties. Laat maar zien. Ik kijk mee.

Jan de Stripman zei

Die opmerking was met een knipoog bedoeld, Annet. Voor mij zijn dromen onschuldige uitstapjes van het brein. Aan uitleg hecht ik niet zo zeer. Maar als een ander dat wel leuk vind is dat wat mij betreft prima, hoor...;o)

Jan de Stripman zei

@martin - Er wordt al aan volgende avonturen gewerkt...;o)

Antoinette Duijsters zei

Ga rustig door Stripman en hulpman, ik geniet er van.