zondag 9 juli 2017

Minder personeel op Schiphol en langere Tour etappes graag


Er is meer personeel ingezet op Schiphol om de verwachte drukte het hoofd te bieden, hoor ik in het nieuws. Maar dat moeten ze helemaal niet doen ! Laten ze minder mensen inzetten, laat de boel maar vastlopen. Misschien dat er dan vakantiegangers op het idee komen om niet met het vliegtuig te vertrekken.

Of helemaal niet weg te gaan met de vakantie, dat kan ook. Blijf eens lekker thuis en geniet van je woonomgeving. En terwijl je thuis zit te genieten, of af en toe eens een blokje om wandelt, bedenkt dan hoeveel geld je bespaart en hoeveel minder je het milieu belast. Zalig !

Wat je ook kunt doen is 's middags ontspannen op de bank gaan zitten, TV aan en naar de Tour de France kijken. Maar die lange etappes zijn zo saai, hoor ik iedereen dan weer klagen.

Dat is juist heel goed ! Lange, saaie etappes moeten het zijn. Met direct na de start een ontsnapping, met een stuk of 4 onbelangrijke renners. Die worden dan vlak voor de finish ingelopen, waarna een spannende eindsprint volgt.

Ondertussen kun je rustig overschakelen naar het tennis op Wimbledon, of een goed boek lezen, een tukje doen, je sokken stoppen, of iets anders nuttigs of ontspannends. Als je om een uur of 5 weer naar het wielrennen zapt ben je ruim op tijd voor de ontknoping.

Je zou kunnen denken dat zo'n lange etappe, waar toch naast, achter en voor de renners een heleboel auto's en motoren meerijden, ook een belasting is voor het milieu. Maar dat moet je anders zien. Okee, er rijden misschien 100 motorvoertuigen met zo'n wielerpeloton mee, maar die zorgen er voor dat er 100.000-en wielerliefhebbers thuis voor de buis zitten te dutten.

Zonder wielrennen, of tennis, op de TV waren die er misschien allemaal wel op uit getrokken met hun auto. Dat zou veel erger zijn geweest voor het milieu.

En er komt ook nog een WK waterpolo, zwemmen, beachvolleybal en atletiek aan. Er wordt nog meer gewielrend. Op de baan is er een EK, wat jammer genoeg niet erg saai is, maar de Ronde van Spanje belooft wel weer een aantal lange, voorspelbare etappes. Daar blijf je toch voor thuis !

Zie voor een compleet overzicht, van de sport van deze zomer, de website van de NOS. De Strip: De strip van deze week is gemaakt door de Geheimzinnige Hulpman. Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4 - deel 5 - deel 6 - deel 7 - deel 8 - deel 9 en deel 10 van dit verhaal. 

Klik op de tekening voor een grotere weergave. 

Kijk voor voorafgaande episodes van de Stripmannen-saga naar het Strip Jaaroverzicht van 2015 en het Strip Jaaroverzicht van 2014 , of nog verder terug naar het Strip Jaaroverzicht van 2011  -  het Strip-overzicht van 2012 en het Strip-jaaroverzicht van 2013 

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men6 opmerkingen:

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Ik durf te wedden dat 90% van de vakantiegangers geen moer om de Tour de France geeft en gelijk hebben ze. Zie er zelf ook niet het nut van in daar drie weken aandacht aan te besteden. Wat de nut en noodzaak van het reizen per vliegtuig betreft: daar hebben we al vaker over gediscussieerd. Ik zou zeggen schaf alle korte vluchten, minder dan twee uur, af daar waar kan. Amsterdam - Londen kan ook perfect per trein of boot binnen een redelijk tijdsbestek. Stockholm - Helsinki is weer wat anders. Per vliegtuig net 45 minuten. Per boot 11 uur. Het is juist daarom dat mensen voor langere afstanden het vliegtuig nemen. Wie wil er drie weken op een boot zitten om in de VS te geraken? Moet de mens zover willen reizen? Dat deden de oude Romeinen en Grieken al. Ook zij vonden steeds hetzelfde blokje om kennelijk te eentonig worden op den duur :-).

Jan de Stripman zei

@zelfstandig jouralist - Als 10% thuis zou blijven vanwege het wielrennen is er al heel wat gewonnen ! En wie wil er nu voor zijn plezier naar Helsinki, of de VS ?

Jan de Stripman zei

Of iets serieuzer: Een eeuw geleden werd er veel minder gereisd en hadden hele volksstammen helemaal geen vakantie. Mensen woonden veel dichter bij hun werk en zelfs rijke mensen gingen misschien eens in hun leven naar het buitenland. Het is niet de mens die uit noodzaak moet reizen, maar de vervoersmogelijkheden die er er voor zorgen dat we dat nu doen. Door de komst van de trein en de auto reizen we nu naar ons werk, dankzij het vliegtuig gaan we op verre vakanties...

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Ja, en die evolutie valt niet meer te stoppen. Ook niet met 52 weken Tour de France op de tv :-). Het verworven recht op een paar weken vakantie als werknemer is natuurlijk goed op zich. Hoe men zijn/haar vakantie invult, is aan de persoon zelf. Ik vlieg liever ook niet dan wel, want het verblijf op vliegvelden is geen pretje. Maar ja, afstanden en toch wat van de wereld willen zien/ergens naartoe moeten Soms ontkom je er niet aan. Gelukkig wordt ook het vliegverkeer steeds schoner.

martin zei

Ideeën zat om het vliegen te vermindren. Ik zal mijn mening maar niet herhalen. Over lange vlakke etappes zijn we het niet eens. Ik blijf er niet voor thuis en kijk als ik dat wel ben zeker neit meer dan het laatste uur. Zie ik nog net de vluchters spartelen en kan ik verbazen over het gegeven dat je na 200+ km fietsen nog de kracht in de benen hebt om 75+ te halen over een paar 100 meter. Maar vanmiddag ga ik wel genieten. Veel plezier!

martin zei

Maar soms wordt de vreugd gemengd met droevenis. Het was wel erg hard vandaag.