zondag 2 april 2017

De lente is in beweging


De berken en esdoorns beginnen uit te lopen, de bloempjes van de Japanse kers beginnen alweer uit te vallen. Er lijkt zelfs al wat beweging te zitten in de Amerikaanse eik, aan de rand van het park. De eiken en beuken zitten nog stijf in knop, maar we zien er de laatste dagen wel twee eekhoorns doorheen dartelen.

Het zou best kunnen dat die ene eekhoorn, die we voorheen zagen, eigenlijk ook twee eekhoorns was. Als je er een paar keer één ziet, hoeft dat niet telkens dezelfde te zijn. Maar nu is er geen twijfel mogelijk en aangezien ze elkaar niet wegjagen zal het wel een paartje zijn.

Volgens Wikipedia zorgt moeder eekhoorn alleen voor de jongen, dus zullen we eerdaags wel weer gewoon één exemplaar zien. Tenzij de jongen zich ook vertonen, maar tegen de tijd dat die uit het nest komen zijn de bomen in blad en zal het moeilijker zijn ze waar te nemen.

Ondertussen heb ik al koolmezen met nestmateriaal zien slepen. Naar het nestkastje bij de buren, helaas, dat van ons is nog helemaal leeg. En om van klein naar groot te gaan, we zien ook dagelijks blauwe reigers overvliegen. In het park is een kleine kolonie waar al druk gebroed wordt.

Op balkon zie ik spinnetjes, hommels, wespen en lieveheersbeestjes. Mijn aardbeiplant is al aan het bloeien, de blauwe bes loopt uit, net als de fuchsia. Het is lente, daar is geen twijfel meer over mogelijk.

In de mensenwereld hadden we dat al gemerkt aan het wielrennen. Daar zijn de voorjaarsklassiekers in volle gang, met vandaag één van de hoogtepunten: de Ronde van Vlaanderen. Vanaf 9:30 uur, live te volgen, op de Vlaamse TV.

Nederlandse favorieten zijn er niet, tenzij Lars Boom ineens zijn goede benen terugvindt, maar daar wees tot nu toe niets op. Wel verwacht ik een landgenoot in de vroege vlucht, het traditionele groepje renners dat kort na de start uit het peloton ontsnapt, maar enkele tientallen kilometers voor de finish onherroepelijk ingelopen zal worden door de echte kanshebbers.

Dat klinkt behoorlijk voorspelbaar, maar zo is het met alles in de lente. Je weet ongeveer wat er gebeuren gaat, alleen nooit precies wanneer en in welke volgorde...De Strip: De strip van deze week is gemaakt door de Geheimzinnige Hulpman, klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4 en deel 5 van dit verhaal.. 

Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4 - deel 5 en deel 6 van het vorige verhaal. 

Klik op de strip voor een grotere weergave. 

Kijk voor voorafgaande episodes van de Stripmannen-saga naar het Strip Jaaroverzicht van 2015 en het Strip Jaaroverzicht van 2014 , of nog verder terug naar het Strip Jaaroverzicht van 2011  -  het Strip-overzicht van 2012 en het Strip-jaaroverzicht van 2013 

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men
4 opmerkingen:

martin zei

Op TV hoorde ik de Sacre du primtemps in de recale voor een sportevenement. Met voorbedachte rade ging ik toen meteen dit blog lezen. Ik verwachtte ook hier de Ronde van Vlaanderen, maar die kwam pas na bomen en beesten. De ronde hoort bij de seizoenswisseling, maar het lijkt bijna wel zomer buiten. Zoveel leeft en bloeit er opeens.

Jan de Stripman zei

@martin - En niet alleen buiten. Ik heb al een heel leger lieveheersbeestjes vanuit de woonkamer naar buiten gezet...;o)

martin zei

Een mens doet wat tegenwoordig: paddenoverzetten, muizen levend vangen, wildviaducten aanleggen en lievehersbeestjes buitenzetten (dat laatste klinkt dan eigenlijk helemaal zo vriendelijk niet).

En toeval of niet een foto van mij begruikt vandaag bij een reigergedicht.

Genoten van de Ronde? Ik wel (lekker als je moe bent).

Jan de Stripman zei

@martin - Het was een mooie koers, met spanning en sensatie. En toch nog verrassend goede Nederlanders...