zondag 8 januari 2017

Zondagochtend


Het is nog donker als ik wakker word. Even eruit voor een toiletbezoekje, dan maar weer terug in bed. Ik heb nog geen zin om op te staan. Het is koud in huis, iedereen slaapt nog.

Vroeger sliep ik zelf ook zonder problemen door tot een uur of 11, 12. Maar dat lukt al jaren niet meer. Nu luister ik naar de radio, Vroege Vogels, met verhalen over mollen, die actiever zijn bij koud weer, omdat hun voedsel dan dieper de grond in kruipt.

En over de Marianentrog, het diepste punt op Aarde, onder 11 kilometer zee, in de buurt van de Filipijnen. Een Nederlandse onderzoeker heeft er meetapparatuur laten zakken en hoopt over een poosje meer te kunnen zeggen over de waterbewegingen op die immense diepte.

Buiten hoor ik een enkel vogeltje piepen, een koolmees denk ik. En in de verte roffelt een specht. Dat is toch een eerste voorbode van de lente. Voor een specht is zijn roffel hetzelfde als de zang voor de merel en de lijster.

Er ligt nog een dun laagje sneeuw buiten op het gras en tussen de bomen van het park. Op de radio wordt gewaarschuwd voor gladheid. Vooral mensen die, vanuit Duitsland, terug komen van wintersport moeten rekening houden met gladde wegen.

Een bomaanslag in Bagdad. Het wordt tijd dat ik op sta. Het leven gaat verder. Ik moet vogelvoer neerleggen op het balkon en ik moet nog een stukje schrijven voor bij de strip. Geen idee waar ik het deze keer over ga hebben...De Strip: De strip van deze week is gemaakt door de Geheimzinnige Hulpman. Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4 - deel 5 - deel 6 - deel 7 - deel 8 en deel 9 van dit verhaal.

Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 en deel 4 van het vorige verhaal. 

Klik op de strip voor een grotere weergave. 

Kijk voor voorafgaande episodes van de Stripmannen-saga naar het Strip Jaaroverzicht van 2015 en het Strip Jaaroverzicht van 2014 , of nog verder terug naar het Strip Jaaroverzicht van 2011  -  het Strip-overzicht van 2012 en het Strip-jaaroverzicht van 2013 

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men
3 opmerkingen:

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Ik sta altijd om 07:48 uur op zondag op. Mijn hele leven al. Veel langer uitslapen, is ook geen optie in Antwerpen. Een uur later beginnen de kerkklokken te luiden.

Annette Lemaire zei

Haha, precies 7.48

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Ja, geen minuut vroeger en ook niet later!