zondag 9 oktober 2016

Aardbeien van eigen balkon


Gisteren heb ik de aardbeien geoogst. Zelf gekweekt, op het balkon, dus stel je er niet teveel van voor. Het was sowieso een balkonjaar met hindernissen. Het kleine balkonnetje, waar het vogelvoer hangt, was onveilig verklaard en werd later verstevigd. Maar daar kon ik dus niet veel planten neerzetten.

Op het grote balkon moest ik me ook inhouden, want de buitenschilders kwamen langs. In een bloempot stond daar nog een peterselieplant en een aardbei, die het voorgaande jaar niet veel gedaan had. De paar vruchtjes die eraan groeiden waren zo klein dat ik ze maar heb laten hangen.

Tot mijn verrassing overleefden de plantjes de winter. De peterselie heeft vervolgens de hele zomer uitbundig staan bloeien. Erg eetbaar was z'n blad niet, maar er kwamen wel bijen en zweefvliegen op af.

De aardbei kreeg in de nazomer ook bloemen. Veel onopvallender, maar toch, het was meer dan in z'n eerste jaar. Ondertussen kweekte ik nog wat sla en rucola en ontwikkelde de basilicum een bloempluim nog voor ik de kans had er een blaadje vanaf te halen.

Ik ben een tuinier van niets, natuurlijk. Ik had die peterselie eruit moeten trekken, de knoppen uit de basilicum moeten halen en niet moeten proberen om in september nogmaals sla te kweken. En als ik er verstand van had gehad, of even op internet had gekeken, had ik kunnen weten dat de aardbei het in zijn tweede jaar het beste doet.

Maar ach. Ondanks alles hadden we gisteren dus aardbeien van eigen balkon. Vier waren het er, ongeveer anderhalve centimeter groot. En ze smaakten goed !


De Strip: De strip van deze week is gemaakt door de Stripman zelf. 

Klik hier voor deel 1 van dit verhaal. 

Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4 en deel 5 van het vorige verhaal. 

Klik op de strip voor een grotere weergave. 

Kijk voor voorafgaande episodes van de Stripmannen-saga naar het Strip Jaaroverzicht van 2015 en het Strip Jaaroverzicht van 2014 , of nog verder terug naar het Strip Jaaroverzicht van 2011  -  het Strip-overzicht van 2012 en het Strip-jaaroverzicht van 2013 

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men


2 opmerkingen:

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Toch nog eer van je werk.

martin zei

Ik had nog wel een half bakje slagroom staan.