zondag 6 juli 2014

Sport is echt wel nuttig


Ik heb het hier al een poosje niet meer over sport gehad. Dat is eigenlijk best opmerkelijk, want de afgelopen weken heb ik heel wat tijd doorgebracht met het WK voetbal en het tennis op Wimbledon. Nu dit weekend ook nog de Tour de France van start gaat, kom ik makkelijk aan een uur of 8 sport kijken per dag.

Jemig, Stripman, heb je niets beters te doen, hoor ik jullie al denken. Nou, nee, niet veel eigenlijk. Ik zou een goed boek kunnen lezen, of een filmpje kijken, of wellicht naar muziek luisteren. Allemaal ook best leuk, maar in wezen niet veel beter dan het volgen van sportwedstrijden.

Maar sport is toch volslagen nutteloos, roepen jullie nu in koor. En inderdaad, dat klopt. Voor de sporter zelf zou het nog gezonde lichaamsbeweging kunnen zijn. Maar als ik de voetballers elkaar gebroken ruggenwervels zie schoppen, zoals de Brazilliaan Neymar overkwam in de wedstrijd tegen Colombia, dan ga je daar toch je vraagtekens bij zetten.

Mannen die achter een bal aanhollen en elkaar daarbij bijten, slaan, of schoppen. Jongens en meisjes die een bal, over een net, heen en weer meppen. Jongelui die op de fiets van de ene naar de andere plek racen, niet omdat ze daar iets belangrijks te doen hebben, maar gewoon om te zien wie dat het snelste kan...? Zinloos !

Helemaal waar, maar het is ook tamelijk onschuldig. De mens die naar een sportwedstrijd zit te kijken doet in ieder geval niets ergers, of schadelijkers. En dat is toch wel een groot maatschappelijk voordeel ! Want de mens die zich verveelt gaat iets doen. En meestal is dat niet iets nuttigs.

Uit een recent onderzoek blijkt dat veel proefpersonen zichzelf liever een stroomstoot geven, dan een kwartier lang helemaal niets te moeten doen. Met name jonge mannen hebben een niet te stuiten dadendrang. Denk je eens in wat al die sportliefhebbers voor ellende uit zouden kunnen halen, in de uren dat ze nu lief en rustig naar de wedstrijden zitten te kijken !

Al was het maar met hun auto's in de file staan, wat veel benzine kost. Al was het maar winkelen, waarbij veel onnodige producten worden gekocht. Of zelfs zich verpozen in de natuur, waarbij de wilde dieren verstoord worden, planten vertrapt en afval in de berm wordt achtergelaten. En dat zijn dan nog redelijk rustige voorbeelden.

Nee, laten we dan maar naar sport kijken ! Hoe meer hoe liever !!De Strip: De strip van deze week is gemaakt door de Stripman zelf. Kijk hier voor deel 1 van dit verhaal.


Klik op de strip voor een grotere weergave. 

Klik hier voor deel 1 - deel 2  - deel 3 - deel 4 - deel 5 en deel 6 van het vorige hoofdstuk. 

Kijk voor voorafgaande episodes van de Stripmannen-saga naar het Strip Jaaroverzicht van 2014 , of nog verder terug naar het Strip Jaaroverzicht van 2011  -  het Strip-overzicht van 2012 en het Strip-jaaroverzicht van 2013 

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men

7 opmerkingen:

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

En sport verbroedert! WK nadert einde. Wimbledon vandaag laatste dag. Tour negeer ik compleet. Wereld, kijk uit voor Johan :-)!

Antoinette Duijsters zei

O nee en al die herrie en vernielingen als men te veel gedronken heeft. Niet overal zit men braaf te kijken hoor. Ik geef de voorkeur aan een boek.

Jan de Stripman zei

@zelfstandig journalist - Het viel me op dat, bij Brazilië - Colombia, spelers die elkaar, een paar minuten eerder, nog ongelukkig schopten, na afloop in elkaars armen vielen. Je zou haast zeggen dat het echt verbroedert...

Jan de Stripman zei

@antoinette - Maar als er geen sport was zouden ze ook en misschien nog meer vernielen en drinken...

martin zei

Toen ik vanacht om 02.30 nog wakker in mijn warme mandje lag en af-en-toe een claxonerende auto voorbij hoorde komen en veel herrie van dronken buren in de straat dacht ik wel men meent dat zo'n wedstrijd een vrijbrief is voor asociaal gedrag. Maar er zijn ernstiger mistanden.

Colombia-Brazilië heb ik niet gezien (zelf fietsen), maar de schop die Indi aan Louis uitdeelde vond ik vrij idioot en onzinnig daarbij. Koppie er blijkbaar niet bij.

Anoniem zei

De tour is tot nu toe wel erg ontspannend in vergelijking tot het voetbal...

Jan de Stripman zei

@martin - Toch was de wedstrijd van NL een heel vriendelijke vergeleken met Brazilië - Colombia. Daar sloegen de stoppen echt door...

@ramirezi - Mooie luchtbeelden ook ! Maar wel telkens spannend op het eind...