zondag 4 oktober 2015

Ook dit gaat weer voorbij


Soms weet ik het ook niet meer, hoor. Ben ik nou een grenzeloze pessimist of juist een enorme optimist. Kijk, vroeger toen ik nog gezond was, fietste ik veel. Heerlijk vond ik dat, lekker zoeven over aangename asfaltwegen, lekker zonnetje erbij, mooie natuur, leuke gebouwen langs de weg en je komt alleen maar aardige mensen tegen.

Zo was het natuurlijk niet. Het was vaak helemaal niet leuk. Dan ging je weg met redelijk weer en dan begon het vreselijk te regenen en te waaien, de ketting brak, het landschap was grauw en troosteloos en als je eens aan wilde kloppen bij een boerderij om hulp, dan werd je met een hooivork en een woest blaffende hond van het erf gejaagd.

Maar zelfs dan, als je met verkleumde handen dan maar zelf probeerde je lekke band te plakken, als al je boterhammen op waren en je nog natter gespat werd door het langsrazende autoverkeer... dan dacht ik bij mezelf: Ook dit gaat weer over. Straks ben je weer lekker thuis, kun je droge kleren aantrekken en een kopje thee zetten.

Optimistisch dus, misschien.

Maar dan de nieuwsberichten van de afgelopen week. Er kloppen steeds meer ouderen aan bij de eerste hulp, het aantal bejaarden met brandwonden is de laatste tijd aanmerkelijk gestegen. Want ze moeten langer thuis blijven wonen, de zorg is wegbezuinigd en mensen die zich niet meer kunnen redden, nou ja, daar gaat het dus mis mee.

Ander bericht: Er zitten duizenden kinderen thuis, met een handicap of leerprobleem, die vroeger naar het speciaal onderwijs gingen. Maar dat is wegbezuinigd, ze moeten maar naar gewone scholen. Alleen die willen die kinderen helemaal niet hebben. Ze hebben er de kennis niet voor, de mankracht niet en dus blijven die kinderen maar thuis.

Dat is toch om pessimistisch van te worden ?

Maar de klap op de vuurpijl is dan die afstotelijke minister Kamp, van economische zaken, die kraaiend op TV komt vertellen dat het met de economie weer helemaal prima gaat.

Ja, grmpfgromvrotsegrubber ! Die @#$#@ economie doet het weer goed ! En ten koste van wie ? Precies... de ouderen en de gehandicapte kinderen.

Ben je nou trots !?

Even diep ademhalen en denken aan die fietstochten met regen, pestweer en lekke banden. Dat ging altijd weer over...

Minister Kamp gaat ook over... echt...


De Strip: De strip van deze week is gemaakt door de Geheimzinnige Hulpman. Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 en deel 4 van dit verhaal.

Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 en deel 4 van het vorige verhaal.

Klik op de strip voor een grotere weergave. 

Kijk voor voorafgaande episodes van de Stripmannen-saga naar het Strip Jaaroverzicht van 2015 en het Strip Jaaroverzicht van 2014 , of nog verder terug naar het Strip Jaaroverzicht van 2011  -  het Strip-overzicht van 2012 en het Strip-jaaroverzicht van 2013 

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men

5 opmerkingen:

martin zei

Jan terwijl jij op je fiets zat broedde Kamp zijn plannetjes uit. Voor hem geen regen, maar lezen, denken, schrijven, zich naar boven werken bij de Liberalen. En dan als het kan een ideologisch karretje laten rijden waar niet voor iedereen ruimte is. Ik denk dat hij en zijn ideeën niet vanzelf overwaaien, zoals een regenbui, maar mee blijft staan als een stevige eik.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Martin heeft gelijk. Voor Kamp staan al vele andere liberalen klaar met precies hetzelfde gedachtengoed.

Jan de Stripman zei

@martin en @johan - Okee, dan zijn jullie dus pessimisten.

Maar ik denk ook niet dat het vanzelf wel overwaait, hoor. Gelukkig zijn er allerlei mensen aan het zagen aan de stoelpoten van het liberalisme. Die moeten we steunen en verder de moed niet verliezen...

martin zei

Jan als je de trekzaag gaat hanteren dan doe ik mee. Ik geloof niet dat ik een pessimist ben, maar neoliberalisme heeft zich meer geworteld dan nog steeds her- en erkent wordt. Ik zie nog amper een (internationale) oppositie op hetzelfde niveau opereren en de trekzaag in de stam zetten.

Jan de Stripman zei

@martin - Ik denk dat ik het zal moeten hebben van druppels op de gloeiende plaat. Maar zoals het Chinese gezegde luidt: Ook met waterdruppels kun je een steen uithollen...;o)