vrijdag 12 oktober 2012

Plastic bier ?Nee, het bier zelf was gewoon bier, maar de verpakking was plastic. Ik wist niet dat het bestond, bier in plastic flesjes. Maar een paar huisgenoten gingen onlangs een weekeindje naar Duitsland en voor de thuisblijvers brachten ze een paar biertjes mee terug. Verpakt in plastic, dus.

Het ziet er apart uit en het voelt heel vreemd aan, vooral als je het uitgeschonken flesje weer terug op tafel zet. Maar het smaakt prima.

Het Grafenwalder Hefe Weissbier had ik nog niet eerder gedronken, dus vergelijken met een bekende smaak kon ik het niet. Maar van de plastic verpakking was niets te proeven. Gewoon een lekker, lichtzoet weissbier. Niets op aan te merken.

Er zit nog 25 cent statiegeld op het flesje ook, het weegt minder dan een glazen fles, dat scheelt bij het sjouwen. Wat kan ik er tegen hebben ? Het is hooguit niet zo nostalgisch, ambachtelijk en traditioneel als we van bier gewend zijn.

Lees hier wat de Duitse bierliefhebbers er zelf van vinden. Het blijkt dat men daar al ruim 10 jaar bier in plastic PET-flessen verkoopt...

8 opmerkingen:

lebonton zei

van belang is natuurlijk de smaak. en we zijn ook al gewend aan melk, fris e.d., wat ook allemaal het glazen tijdperk achter zich heeft gelaten.

Jan de Stripman zei

@lebonton - Dat is waar. Maar aan bier uit blik heb ik ook nooit kunnen wennen...

Annet zei

alles went behalve een vent...flauw hè...

hoe gaat het met Odilon Jan?

Jan de Stripman zei

@annet - Met Odilon gaat het goed. Hij is niet zo blij met het koudere weer, maar als we de verwarming aan doen is hij tevreden...;o)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Niet dat ik of mijn reisgenote bier drinken, maar ik zal er eens opletten als we over twee weken in München zijn!

Jan de Stripman zei

@zelfstandig journalist - Ik denk dat je er voor naar de supermarkt moet...

martin zei

Ligt gevoelsmatig inderdaad niet voor de hand. Zou bier anders rijpen in plastic dan in een glazen fles?

Jan de Stripman zei

@martin - Ik denk dat het niet veel verschil uitmaakt. Die Duitsers hebben dat vast grondig onderzocht...