donderdag 18 oktober 2012

God in de uitverkoopEr zit een reclamekrantje bij de post. 'Voordeelaanbieding ! Enorme kortingen ! Prijsalarm ! Absolute bodemprijzen !' Zo schreeuwen de koppen je tegemoet. Niets bijzonders misschien, tot je ziet wat de aangeboden waren zijn.


Boeken zijn het, met titels als: 'Wat God wil', 'Een nieuw gesprek met God' 
en 'Hoe wij God kunnen ervaren'. Een paar bladzijden verder staan ook nog
 de 'Bijbelse encyclopedie' en het kookboek 'Lekker Bijbels'. 
In combinatie met kreten als 'Op = op' en 'Van 14,95 voor 5,95' en ook nog 'Let op! Bij bestelling van € 75, of meer, ontvangt u de 'Vele gedaanten van Maria', twv € 34,50, gratis !'


Het kan aan mij liggen, maar het werkt op mijn lachspieren. God in de uitverkoop ! Terwijl je zou denken dat God zich toch aan de marktwerking zou moeten kunnen onttrekken. Of moeten we concluderen dat commercie de enige God is waar we nog in geloven ?

9 opmerkingen:

martin zei

Toch ben ik ook wel een beetje benieuwd naar de recepten in dat boek. Linzensoep ligt voor de hand, fish&bread ook een klassieker. Maar zo snel schiet me weinig te binnen of het moet van water gemaakte wijn zijn, maar dat lijkt me niks.

Antoinette Duijsters zei

Het gaat weer richting December, dus moet er gekocht worden, maakt niet uit wat.

Jan de Stripman zei

@martin - Kopen dat boek ! Ze hebben ook een website, maar de link naar de webshop daar lijkt het niet te doen...

@antoinette - Dat zal het zijn. Commercie en religie gaan met de kerst al heel lang hand in hand...

Bart zei

Haha, ja dit werkt bij mij ook meteen op de lachspieren.
God schijnt almachtig te zijn, dan heeft Hij toch ook die flodderige ronkende reclamekrantjes niet nodig, zou je denken, haha! :-)

Website die niet doorkomt? Misschien moet God onderhand eens aan de glasvezel...

Bart zei

Ik heb een zgn. 'ja-nee' sticker op mijn brievenbus, die zou God als het goed is automatisch de toegang moeten weigeren (in de vorm van flut-reclameblaadjes)... ;-)

Jan de Stripman zei

@bart - Zo'n sticker hebben wij ook, maar dit krantje was op naam geadresseerd. Vermoedelijk hebben we ooit iets gekocht bij een van de uitgevers die er achter zit...

martin zei

Jan ik fantaseer liever zelf verder. Wat dacht je van vallende manna op een kinderfeestje en gebraden duiven voor de volwassenen (tijdens de toch door de woestijn).

De vleespotten van Egypte kan je afwisselen met Egyptische plagen: tomaten soep, gefrituurde sprinkhanen en een hoofdgerecht rond kikkerbilletjes. Als nagerecht geflambeerde bramen.

Zal het erin staan?

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

God lag vroeger beter in de markt ...

Jan de Stripman zei

@martin - Daar kunnen we alleen maar naar raden...;o)

@zelfstandig journalist - Ja, nu ligt hij in de ramsj...;o)