zondag 5 augustus 2012

Bezoek de Olympische spelen met Google StreetviewEen tip voor de thuisblijvers zou je het kunnen noemen. Bovendien is het relaxed, geen drukte, geen veiligheids-problemen en je ziet hoe het Olympische park in London er uit zag, vlak voor het evenement begon.

Een aardig startpunt zou een, met veelkleurige tegels geplaveid, pleintje vlak bij het atletiekstadion kunnen zijn. Er lopen wat bouwvakkers rond, met veiligheidshelmen en gele jasjes en een paar toeristen, maar verder is er nog niemand.

Links naast het stadion zie ik de stalen uitkijktoren en daarnaast, als ik me niet vergis, het zwembad en de waterpolo-arena. Als ik me nog wat verder omdraai ontwaar ik in de verte een wit gebouw. Dat zou de basketbal-hal kunnen zijn.

Op de website van de organisatie is een kaart te vinden die je kunt downloaden. Je kunt ook uitzoomen in Google Maps, de namen van de gebouwen zijn op de luchtfoto weergegeven.

Op die manier kun je je eenvoudig verplaatsen naar bijvoorbeeld een locatie tussen het basketbalstadion en de wielerbaan. Ook hier zie je op de streetview-foto's alleen werkvolk dat de laatste hand legt aan wegen en gebouwen.

Grappig dat men, terwijl het park kennelijk nog afgesloten was voor ander verkeer, wel de Streetview-auto vast toegang heeft verleend. Daar is vast over nagedacht. Hoewel het er wel een beetje slordig uitziet, met al die dranghekken en oranje-witte pionnen.

Waarschijnlijk waren deze streetview-plaatjes bedoeld om de geïnteresseerden, voor de opening van de Spelen, vast een glimp van de accommodaties te tonen. Hoe dan ook, ik kijk nog even rustig rond.

Voor de mensen die allang tabak hebben van al die sport-onzin: Nog een week te gaan, dan ga ik me weer met serieuze zaken bezig houden...


De Strip: Deze aflevering van het Stripmannen-vervolgverhaal is weer gemaakt door Jan de Stripman. Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 en deel 4 van dit hoofdstuk.


Klik op de strip voor een grotere weergave. Ga voor eerdere hoofdstukken naar het Strip Jaaroverzicht van 2011  en  het Strip-overzicht van dit jaar

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men


3 opmerkingen:

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Serieuze zaken: het begin van de Nederlandse voetbalcompetitie :-)?

Jan de Stripman zei

@zelfstandig journalist - Nou je het zegt, daar moet ik het ook maar eens over hebben...;o)

Anoniem zei

Hello. And Bye. Thank you very much.