zondag 23 juni 2019

Minister van Gehandicaptenzaken


Er is, in een TV-programma, een minister van Gehandicaptenzaken gekozen. Ik zag de nieuwe 'minister' – het is geen officiële functie – in het TV-journaal. Hij werd op het binnenhof ontvangen door een echte minister, die hem vriendelijk aansprak met 'beste collega'.

Aan de ene kant hartstikke goed, er kan niet genoeg aandacht gevraagd worden voor de moeilijkheden waar gehandicapten en chronisch zieken dagelijks mee te kampen hebben. Aan de andere kant wringt het ook een beetje.

Het is toch een poppenkast, een toneelstukje. Het zou toch eigenlijk niet nodig moeten zijn dat er eerst een TV-serie, dan een publieksstemming en vervolgens een evenement op het Binnenhof nodig is om, erg voor de hand liggende, problematiek voor het voetlicht te brengen ?

Maar ja, als je het niet doet, heeft niemand er interesse in en verandert er niks.

Er is een Universiteit waarvan het bestuur besloten heeft om voorlopig alleen nog vrouwen aan te stellen, voor wetenschappelijke functies, tot de scheve verhouding tussen mannen en vrouwen is weggewerkt. Heel goed, uiteraard. Maar aan de andere kant...

We moeten toch geen kandidaat aanstellen alleen omdat ze vrouw is, maar omdat ze de beste is voor die functie ? Je wil die baan toch niet krijgen omdat je geen man ben ? Zo'n maatregel zou toch niet nodig moeten zijn ?

Ja, nee, precies. Maar als we het niet doen blijven we eeuwig met die scheve verhouding zitten. Want bij gelijkwaardige kandidaten kiest men toch sneller voor een man. Dat moet dan geen gehandicapte man zijn, waarschijnlijk.

Ondertussen probeert een ex-kankerpatiënt de Elfstedentocht zwemmend te volbrengen. Hij doet dat, onder veel aandacht, om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Heel goed ! Maar ik denk dan toch...

Waarom is al die heisa nodig ? Waarom moet die beste kerel zijn gezondheid op het spel zetten ? Waarom dat hele circus ? Waarom wordt er niet voldoende geld besteed aan onderzoek, zonder al dit gedoe ?

Kunnen we nou echt niet gewoon goed zorgen voor mensen met beperkingen, elkaar gelijkwaardig behandelen en onderzoek doen naar dingen waarvan iedereen snapt dat ze broodnodig zijn ? Zonder TV-show, of spectaculaire inzamelingsactie ?

Ik erger me daaraan. Maar aan de andere kant... Het is wel weer een gelegenheid waarbij veel mensen kunnen laten zien hoe aardig ze eigenlijk zijn. Hoeveel ze voor elkaar over hebben, hoeveel ze van elkaar houden en hoe enthousiast ze zich in kunnen zetten voor het goede doel. Dat is ook mooi...

Hoewel...

Ps: De minister van Gehandicaptenzaken heeft dezelfde aangeboren aandoening als ik. Alleen heb ik een lichtere vorm, je ziet het bij mij niet aan de buitenkant. Wat dan wel boffen is. Hoewel het onder meer betekent dat ik geen zwemtochten of lange wandelingen kan maken...






De Strip: De strip - die los staat van het geschreven bericht - is gemaakt door de Geheimzinnige Hulpman. 

Klik hier voor deel 1 - deel 2 - deel 3 en deel 4 van het vorige verhaal. 

Klik op de tekening voor een grotere weergave. 

Bezoek ook onze internationale, Engelstalige, website: The Amazing Comics Men



6 opmerkingen:

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Ik ben benieuwd of Rick Brink de huidige aandacht vast blijft houden en wat hij in dat jaar voor elkaar gaat krijgen.

Herman Scholten zei

Zonder publiciteit kom je in dit land nergens. Dan slaapt iedereen rustig door, snurkend en wel. Hoewel....., ik niet weet hoeveel vrouwen ook snurken.
Overigens krijgen mannen ook banen zonder er goed geschikt voor te zijn, maar omdat 'het netwerk' daar dan wel voor zorgt. Daarom is een banenquotum een goed middel om meer vrouwen op hogere posities te krijgen. Hoewel..... er wel duizend excuses zijn te bedenken om het niet te doen.
Maar soms wordt de wereld gelukkig een klein beetje beter van die acties. Hoewel..... het is maar een klein beetje.

Jan de Stripman zei

@zelfstandig journalist - We zullen het zien, of misschien horen we er niets meer van, tot de volgende verkiezing...

@Herman Scholten - Ik weet uit ervaring dat er vrouwen zijn die snurken. Ook wat dat betreft doen ze niet voor mannen onder...;o)

martin zei

Media-aandacht is voor iedereen en alles belangrijk. Ik werd laatst geïnterviewd. Ben benieuwd of het nog verschijnt. Ik wilde eerst niet, maar na een verbaasde mail terug en leuk aandringen deed ik het toch. Wat heeft het voor zin om de krant te vullen? (Als het toch nog gepubklicerd wordt hoor je het wel.)

Unknown zei

LOTTERIJWINNEN. Hallo jongens. Ik wil gewoon (DR ISIKOLO) heel erg bedanken voor wat hij voor mij en mijn gezin heeft gedaan door me te helpen met het winnen van de loterij. Ik won vierhonderdtwintigduizend euro. ((420.000,00)). Zijn loterij spell is de beste en zo geweldig. Mijn leven is nu in balans en ik ben nu erg rijk. Zoals ik altijd heb gewild en ik twijfel er niet aan. Ben je op zoek naar een echte en echte spreukspeler om je te helpen veel te winnen in elke vorm van loterij die je speelt? u kunt contact opnemen met DR ISIKOLO, vandaag zal al uw plannen om ooit Big in Lottery te winnen uitkomen en goed voor u werken. Zijn betovering heel echt en echt, ik kan het nog steeds niet geloven En zijn betovering werkt ook erg snel. Heel erg bedankt Dr. Peter voor het besteden van uw tijd om de loterij voor mij uit te spreken. Ik heb mijn rekeningen betaald en mijn schuld kwijtgescholden en ben nog steeds mega rijk. Als je een echte en echte spell-caster nodig hebt om je te helpen Loterij te winnen, neem dan zo vriendelijk contact met hem op voor snelle en dringende hulp isikolosolutionhome@gmail.com of Whatsapp hem op +2348133261196

Unknown zei

Hallo mijn naam is Maria Denis. ik had een breuk met mijn verloofde ergens vier maanden geleden nadat ik in een enorme ruzie met haar raakte over een man waarvan ze beweert dat ze ze nooit eerder had gezien, ik vertelde haar dat de relatie uit woede voorbij is en ze verliet mijn huis die nacht. ik had gedacht dat ze me zou bellen, maar ze deed nooit alles wat ik kon, maar ze weigerde mijn beroep te accepteren omdat ik zoveel van haar houd, ik verloor bijna de hoop totdat ik dr. Isikolo kruiste en hem vertelde wat er aan de hand was, ik betwijfelde hem in het begin, maar het verbaasde me hoe hij me hielp mijn verloofde terug te krijgen. Daarom heb ik altijd een probleem met dr. Isikolo om me te helpen, zo heeft dr. Isikolo me altijd geholpen. ik ben blij dat ik in mijn leven contact heb met dr. Isikolo. maak nu huwelijksplannen, het is een wonder hoe hij me heeft geholpen haar terug te krijgen, want ik ben nu een gelukkige persoon. ook u kunt contact opnemen met Dr. Isikolo als u een probleem hebt. Dr. Isikolo is een krachtige arts, hij kan uw problemen voor u oplossen, zodat u ook een gelukkig persoon zoals ik kunt worden en hij doet goede dingen in mijn leven sinds ik hem ken. neem contact op met Dr Isikolo via isikolosolutionhome@gmail.com Je kunt hem ook Whatsapp op +2348133261196